Smart'ın süper mini segmentinde yer alan aracı ForTwo, Euro NCAP'in uyguladığı çarpışma testlerinde kaza esnasında yolcu güvenliği testinden beş üzerinden dört yıldız, yaya güvenliği testinden dört üzerinde iki yıldız aldı. Arka koltukları bulunmayan ForTwo çocuk karuması testine sokulmadı.
Önden çarpışma testinde araç içerisindeki yolcular stabil kalmayı başardı. Ancak ön konsoldaki bazı parçaların sürücü ve yolcunun diz, kaval kemiği ve kalçası için riskli olabileceği belirtildi.
Smart ForTwo'a uygulanan yandan çarpışma testinde mankenin başı kauçuk pencere lastiği ile temas kurdu. Ancak camın eğimi çarpışmayı maksimum değerde absorbe etmeyi başardı.Çarpışma sonrası mankenden alınan veriler, çarpışma esnasında yan yüzeyin yeterli koruma sağladığı gözlendi. Bu tarz kazalarda yan Airbag'lerin etkin bir koruma yöntemi olduğu belirtildi, ancak test esnasında Smart ForTwo'a uygulanmadı.
Smart ForTwo'a çarpışma testleri uygulanırken aracın arka koltuklarının olmaması nedeniyle çocuk koruması konusunda değerlendirme yapılmadı. Bu konuda ForTwo ile birlikte opsiyonel olarak sunulan ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktalarının faydalı bir koruma etkisi yaratacağı belirtildi ve bu seçenek kullanıldığı zaman yolcu tarafındaki hava yastığının muhakkak kapalı konumda olması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.
Yaya güvenliği için bir takım testlerden geçen ForTwo, kaza esnasında yayaların diz bölgesinde minimum tahribata sebep olarak tam puan almayı başardı. Fakat kaput ve ön camda fazla hasar veren bölgeler tespit edildi.