Avrupa’nın en büyük ve dünyanın en önemli otomobil fuarlarından Frankfurt Motor Show 2007, Daihatsu’nun çevreci konsept araçları, 100. yıla özel yenilikleri ve teknolojik ürünlerine ev sahipliği yaptı.
Şehir hayatına en iyi şekilde uyum sağlayan modelleriyle ön plana çıkan Daihatsu, bu yıl 62.ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Motor Show 2007’nin temasına uygun olarak, çevreci konsept modelleri ve yenilikleriyle ilgi çekti. 2 yeni konsept modelin dünya tanıtımını gerçekleştiren Daihatsu, Yeni Cuore, Makyajlı Sirion ve “Super Intelligent Catalyst” adı verilen çevreci ve uzun ömürlü katalitik konvertörü ile oldukça ilgi topladı.

OFC-1
Sürüş sırasında rüzgarı içinde hissetmek isteyenler için tasarlanan OFC-1, Daihatsu’nun geleceğin üstü açık spor otomobillerinin temelini oluşturuyor. 10 saniyede üzeri açılabilen 3 parçalı tavanı, simetrik dış tasarımı, şeffaf görünümlü kokpiti ve kristal güneşlikli cam tavanı OFC-1’in uyandırdığı özgürlük fikrini üst noktaya taşıyor. OFC-1’in kompakt (658 cc) fakat üst düzey teknoloji ile üretilmiş yüksek performanslı turbo motoru ve istenildiğinde 7 ileri vitesli olarak kullanılabilen CVT şanzımanı sürüş keyfini en üst seviyelere taşıyor. 3.4 metrelik bu spor otomobil, 4.6 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimi ve 100.9 g/km’lik CO2 emisyon değerleriyle hem ekonomik hem de çevreye duyarlı bir otomobil özelliğine sahip.

HSC
Daihatsu, HSC konsepti ile çevreye yüzde yüz duyarlı kompakt otomobil kullanmak isteyenlere gelecekte neler sunabileceğini gösteriyor. HSC, 4 kişilik bir ailenin konforlu şekilde seyahat edebileceği, kolay kullanım özelliklerine sahip, yüksek güvenlik ekipmanları sunan ve düşük yakıt tüketimiyle Daihatsu’nun yeni nesil tasarımı, 658 cc’lik motor, CVT şanzıman, 4.1 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 95 g/km’lik CO2 değeri sunuyor.