Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Chevrolet Avrupa'da iddialı

    Chevrolet bu yıl 62.'si düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda bir dünya, dört Avrupa ve bir de Almanya prömiyerini gerçekleştirerek Avrupa pazarındaki gücünü arttırmayı hedefliyor. Ufak otomobil konseptleri, heyecan uyandıran HHR veya hızlı Camaro Convertible ile Chevrolet, 2007 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ne kadar çok yönlü olduğunu ortaya koydu.
    Dünya Prömiyeri: Yeni Chevrolet Aveo Hatchback
    Aveo’nun Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahneye ilk kez çıkan halefinin en önemli özellikleri göz alıcı dış görünümü, üst sınıf iç görünümü ve daha çok yakıt tasarrufu sağlayan yeni benzinli motoru. Tıpkı sedan kardeşi gibi, yeni beş kapılı hatchback modeli Avrupa’da Aveo ismini taşıyacak ve Mart 2008’den itibaren Avrupa da bir numara olacak. Aveo hatchback, ortasında markanın logosunu bulunduran, gövdenin rengiyle aynı kirişiyle büyük yatay split radyatör kafesin de gösterdiği gibi Chevrolet’nin yeni tasarım özelliklerini taşıyor. Aveo iki ayrı benzin motoru seçeneği sunuyor: üstten çift egzantrikli 84 beygir gücündeki yeni 1.2 litrelik ünite ve şimdilerde gücü 98 hp’ye yükselen ve otomatik şanzımanı da bulunan mevcut 1.4 litrelik motor.
    Avrupa Prömiyeri: Chevrolet Camaro Convertible
    Camaro convertible konseptinin etkileyici ve geleceğe dönük tasarımı markanın mirasına da önem veriyor. Tasarımın en temel unsurları, uzun motor kaputu/ kısa bagaj oranlarıyla ve geniş lastikleriyle, sabit vaziyetteyken bile yolu kucaklıyormuş gibi bir duruş hissi vermesidir. Camaro’nun Chevrolet turuncusu rengi de aslında ilk kez 1969 yılında sunulan klasik rengin güncellenmiş hali. Dış görünüm, maden grisi sportif çizgilerle tamamlanmış.
    İlk nesil Camaro’nun da dahil olduğu (1967 – 1969) “kaslı araç” devrinin özelliklerini taşıyan Camaro convertible, gayet sade ama kullanışlı bir iç mekana sahip. Özellikle tavanı açıldığında açık ve koyu renk temaları içerideki ferah havayı artırıyor.
    Camaro converitble konsepti (uzunluk/genişlik/yükseklik: 4,730/2,022/1,344 millimetre) arkadan itişli manuel şanzıman ile yönetilen yüksek torka sahip bir V-8 motorla çalışıyor. Ayrıca dört koltuklu yapı, bağımsız tekerlek süspansiyonu ve her yere eşit dağılan disk freni sağlıyor.
    Avrupa prömiyeri: Chevrolet Beat, Groove and Trax
    Küçük bir otomobile ne kadar çok yaratıcılık sığdırılabileceğinin cevabını Chevy konsepti Frankfurt’taki fuarda veriyor. Enerji, çok yönlülük ve şehir hayatının heyecanını bir arada sunan çekici otomobiller aynı zamanda eğlence sunuyor, yakıt tasarrufu sağlıyor ve parasının hakkını fazlasıyla veriyor. İşte Chevrolet’nin küçük otomobil konseptlerinden üçü:
    Chevrolet Beat:
    “Hızlı minik” duygusu uyandırmak için tasarlanan Beat otomatik şanzımana yardımcı 1,2 litre turbo benzinli motoru ile çalışan önden çekişli ve üç kapılı bir hatchbacktir.


    Chevrolet Groove:
    “Şirin” olmak için fazla sert görünümlü olan Groove konsepti hatırı sayılır genişlikteki çamurlukları ve dikey ön camıyla retro tarz bir araçtır. Kısa motor kaputu ve uzun kabini sayesinde olduğundan daha geniş görünüyor. Önden çekişli Groove, küçük, yakıt tasarruflu ve 1,0 dizel motorla çalışıyor.
    Chevrolet Trax:

    Şehirler arası yollarda ve şehir içi trafikte rahatlıkla kullanılabilen Trax dört tekerlekten çekişli bir ekonomik sistem sunuyor ve arka tarafa konuşlandırılmış yedek lastiği, portbagajıyla, ön ve arka freni ve sağlam tek parça tamponuyla büyük bir SUV’u andırıyor. 1,0 litre dizel motorla çalışıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/33230-chevrolet-avrupada-iddiali.html#post68863
    Almanya prömiyeri: Chevrolet HHR
    Sıra dışı retro görünümüyle, hem eski arabaları hem de klasik Corvette’yi anımsatan HHR sınıfında eşsiz. HHR’nin dikkat çekici görünüşü Chevrolet Suburban’dan esinlenildi. Özellikle geriye doğru uzanan, vurgulanmış çamurlukları olan dört kapılı aracın yüksek tavanı 1949’da ortaya çıkan ve zamanın ilk çok amaçlı aracı olan yenilikçi Chevy Suburban’ı anımsatıyor.
    Chevrolet, HHR’nin egemen ama gündelik görünümünü tamamlamak için 175 bg üreten yüksek hacimli 2,4 litre dört silindirli bir motor seçti.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    14 Mayıs 2007
    Yer
    AKŞEHİR
    Mesajlar
    138
    Tecrübe Puanı
    19

    Standart --->: Chevrolet Avrupa'da iddialı

    teşekürler ellerine saglık

Benzer Konular

  1. Saab, çevreci otomobillerde iddialı
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 02.Ağustos.2007, 11:06
  2. Chevrolet'den dizel atağı
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 03.Nisan.2007, 18:01
  3. avrupa korkusu
    By akin_2546 in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Nisan.2007, 22:09
  4. Kia, otomatikte iddialı
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13.Şubat.2007, 07:48
  5. 2006 Chevrolet WTCC Ultra Concept
    By Osman in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.Ekim.2006, 17:29

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.