General Motors ve A123Systems, GM’in elektrik tahrikli E-Flex sisteminde kullanmak üzere uzunsüre dayanıklı, güvenli ve güçlü bir akü bataryası için, A123Systems nano-fosfat batarya kimyalı pilleri ortaklaşa geliştirme kararı aldı. Bu sözleşmenin E-Flex mimari yapısı kullanan hem elektrik fişli araçlar hem de yakıt pilli versiyonlar için bataryalar geliştirilmesini hızlandırması planlanıyor.

Küresel Ürün Geliştirme GM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bob Lutz, bu konuda yaptığı açıklamada, “Atılım yapan yeni buluş batarya teknolojisi, geleceğin otomotiv propülsiyon sistemini harekete geçirecektir ve en iyi stratejik ortaklar ile yakın işbirliği içine giren şirket kazanacaktır. İşte bu girişimin en önemli yönü budur. İster Chevy Volt konusunda ister yakıt pilli veya hattâ planladığımız Saturn Vue gibi fişli bir hibrid üzerine konuşalım, batarya pilinin temel performansını iyi anlamak zorundayız.” diye konuştu.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/30597-pilli-araclar-icin-yeni-bir-atilim.html#post61406

Bu yeni kontrat Watertown, Massachusetts’den A123Systems şirketini, GM’in E-Flex sistemi için özel gereksinimleri karşılamak üzere batarya pilleri geliştirmeye çağırıyor. A123Systems, nano-fosfat esaslı pil teknolojisi geliştirilmesinde öncü rol oynuyor. Diğer lityum-iyon batarya kimyaları ile karşılaştırırsak, bu teknoloji, akü bataryasının yaşam süresi boyunca daha yüksek güç çıkışı, daha uzun yaşam süresi ve daha güvenli operasyonlar sağlamasına olanak sağlıyor.

E-Flex elektrikli araç yapısı, ilk kez geçen yıl tanıtılan Chevy Volt konsept otomobilde gösterildi. 40 mil sürüş yapan ortalama akım çeviriciler için, Chevy Volt sıfır benzin kullanacak ve sıfır emisyon üretecek, sonuç olarak benzin istasyonuna gidişleri hemen hemen tamamen ortadan kaldırılmış olacak.