Audi’nin yeni nesil A4’ü Eylül’de ilk kez sahneye çıkıyor. Bu fotoğrafta kamuflaj altında gördüğünüz A4 sedan, showroomlar da sergilenmeye hazır durumda.
Audi A5’lerdeki yeni modüler uzunluk tasarımıyla aynı olarak A4’ler de bu platformda 2. yeni otomobil serisi olacak. Q5 serisi ve A6 ve A7’nin yeni versiyonları da bu platformu gelecekte kullanacaklar. Yeni platform düzenlemesi motorun daha geriye taşınabilmesine imkan veriyor. Böylece yeni A4’lerin ön kısım ağırlıkları mevcut modellere göre çok daha hafif olacak. Ön çıkıntı 6 inç daha kısa olmakla birlikte, ağırlık dağıtımı iyileştirilecek ve böylece sürüş konforunda belirgin artış kaydedilecek.

Audi’nin A4’leri BMW-3 serileri gibi sportif yapma çalışmaları herkes tarafından biliniyor. Motor ise 130 beygir gücünden başlayarak 1.8 litre TFSI ve S versiyonu V-8 4.2 litre değerlerindedir. Ortada 240 beygir gücüne kadar bir çok gaz motoru ve dizel motoru olması planlanıyor. RS4’ün 2009 modelinde direk enjeksiyonlu 420 beygir gücünde V-8,4.2lt. motorları ile karşımıza çıkarsa hiç şaşırmayacağız.
Önden çekişli sistem standart, quattro ise opsiyonel olacak. Tüm son zamanlarda yeniden dizayn edilen ve yeni Audi ’lerde oldu gibi, yeni quattro sistemi ağırlık arka tarafta olacak şekilde ön taraf 40, arka tarafda 60 oranda tasarımlandı.
Audi ’nin yenilik yaratan station wagon modeli ilkbahar, 2008 de piyasaya çıkacak.