Rusya ve Çin gibi gelişen pazarlarda iyi satış rakamları yakalayan Bentley, 2007’nin ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre hem satış hacminde hem de ciroda yükselen bir grafik yakaladı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/29839-bentley-rekora-gidiyor.html#post59200

Geçen yıl elde ettiği satış rakamı ile kendi içinde bir rekor kıran Bentley Motors, 2007’nin ilk yarısında da büyümesini sürdürdü. Bentley geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19’luk bir artışla 5 bin 600 aracı müşterilere teslim etti. Yine aynı dönem içinde elde edilen ciro yüzde 24 artarak 739 milyon Euro oldu. İlk 6 aylık faaliyet karı ise 85 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Yılın ilk yarısındaki satış rakamları aylık olarak değerlendirildiğinde en fazla teslimatla mart ayı dikkat çekiyor. Bu ayda bin 200 araç teslim edildi.

Bentley Yönetim Kurulu Başkanı Franz-Josef Paefgen, “Almanya, İngiltere ve ABD gibi büyük pazarların yanısıra Çin ve Rusya gibi gelişmekte olan piyasalarda da güçlü bir büyüme gösterdik” dedi.

Bentley iki yeni konvertibl -Continental GTC ve Azure- ile bugüne kadarki en kapsamlı model genişliğini de yakalamış oldu.