1997 yılında, dünyada ilk kez binek araçlar için common rail enjektör sistemini piyasaya sunan Bosch, geçen 10 yıl içerisinde 33 milyondan fazla aracın motorunu bu sistem ile donattı.

Dizel motorlarda daha iyi performans ve yüksek tork sağlayan Common Rail sistemi, aynı zamanda yakıt tüketimi, gürültü ve zararlı gaz emisyonlarını da azaltıyor. Bu sebeplerden dolayı yüksek oranlarda tercih edilen sistem, dünya çapında trafiğe yeni kaydedilen dizel araçların neredeyse tamamında bulunuyor.

Common Rail teknolojisinin araçlarda uygulanmaya başlandığı 1997 yılında trafiğe kaydedilen yeni araçların % 22’si dizeldi. 2006 yılı sonu itibarıyla bu rakam Belçika’da %74, Fransa’da %71, İspanya’da %68, Portekiz’de %65, Almanya’da %44 ve Türkiye’de ise %50’leri aşmış durumda. Bosch, 2007 yılı sonunda Batı Avrupa’da dizel araçların toplam araçlara oranının %52’ ye ulaşacağını tahmin ediyor.

Dizel araçlara olan talebin artması, common rail sisteminin de önemini arttırıyor. Sistem, dizel motorun potansiyelini yükseltiyor. Bu teknoloji, egzoz arıtma sistemi ile kombine edilerek kullanıldığında, A.B.D’deki en sıkı emisyon standardı olan California Egzoz Emisyon Standartlarını dahi karşılayabiliyor.

Dizel motorların tercih edilmesindeki önemli etkenlerden bir diğeri ise, azaltılmış yakıt tüketimi ve düşük karbon monoksit (CO2) emisyonu. Böylece “temiz dizel” motorlar, Asya, Avrupa ve Amerika’da bulunan tüm ülkeler tarafından tercih ediliyor. Bugün Bosch, Türkiye de dahil 11 ülkedeki 15 üretim tesisinde common rail komponentleri üretiyor. 2006 yılında 6,8 milyon adet sistem satışı gerçekleştiren Bosch, 2007 yılı sonunda bu rakamı 8 milyona çıkararak %20’lik artış sağlamayı hedefliyor.