Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Standart Oto satışları seçimden sonra hızlanır!

    Oto satışları seçimden sonra hızlanır!




    Türkiye'de satış, servis ve satış sonrası faaliyetlerini tek çatı altında toplayarak plaza geleneğini başlatan Toyotasa, 'showroom'larını yeniliyor. Şirketin Genel Müdürü İbrahim Orhon, geçen yıl başlattıkları yeniden yapılanma ile yurt çapındaki bayilerin yeni bir yüze ve anlayışa sahip olacağını söyledi.Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, "Kalitede Japonya'yı yakaladık." dedi.

    Yenileme için toplamda 24 milyon dolar yatırım yapılacak. Bu çerçevede bayilerin sinyalizasyonu değişiyor. Daha önce Toyota logosunun yer aldığı kırmızı beyaz tabelalar, gümüş ve kırmızı oluyor.

    En önemli değişiklik ise personel konusunda yaşanacak. Genel Müdür Orhon, "Müşteriye daha iyi hizmet verebilmek için özel karşılama danışmanları olacak. Tüketicinin karşılandığı yerler bile değişiyor. Özetle Toyotasa tüketicilere kaliteli otomobillerin yanında üstün hizmet de götürecek." dedi. Otomotiv pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İbrahim Orhon, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra açılır." diye düşündükleri piyasanın, bu kez yaşanan gerilimli ortama takıldığından yakındı. "Şimdi eylül ayını bekliyoruz." diyen Orhon, yılın ikinci yarısında, ilk 6 ayda yakalanan rakamların yüzde 50 daha fazlası satış yapılacağını, böylece toplam pazarın 600 bin adet seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. Genel müdürün verdiği bilgiye göre pazarın şekli de değişti. Filo satışları, perakendeye göre iyi gidiyor. Geçen yıl toplam pazar içinde filonun payı yüzde 28'di. Şimdi bu rakam yüzde 40 gibi yüksek bir seviyeye çıktı. Şirketler daralan pazarda filoya yükleniyor. Toyotasa, bu konuda daha seçici davranıyor. Şirketleri, filo yapanlar dışarıda tutulsa bile yüzde 12,1 pazar payı ile binek otoda lider durumda. Toyotasa, bu yıl pazara sunduğu yeni Corolla ve Auris'le hedeflerini büyüttü. İbrahim Orhon, pazardaki daralmaya karşın binek otomobilde geçen yıl ilk 5 ayda yüzde 7,6 olan pazar paylarını, 2007'de yüzde 8,1'e çıkardıklarını kaydetti. Yeni Corolla ile C segmentinde lider hale geldiklerini söyleyen Orhon, "Bu yılki hedefimiz pazarda ilk dörde girebilmek. Corolla ve Auris satışları beklediğimiz gibi iyi gidiyor." diye konuştu. Toyota'nın çevreci hibrid araçları Türkiye'ye getirmek istediğini; ancak devletten vergi teşviki beklediklerini de aktardı. Avrupa'da başta İngiltere olmak üzere bu otolara önemli destek sağlandığını aktardı. Orhon, Toyota Türkiye'de Japon Kobayashi'nin yerine geçen yeni üst yönetici Tamer Ünlü ile büyük sinerji oluşacağına da inanıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/27619-oto-satislari-secimden-sonra-hizlanir.html#post53126

    Memduh Taşlıcalı, İstanbul
    02 Temmuz 2007, Pazartesi

  2. #2
    Bölüm Sorumlusu RüZGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Eylül 2006
    Yer
    Konya
    Yaş
    28
    Mesajlar
    1,185
    Tecrübe Puanı
    41

    Standart --->: Oto satışları seçimden sonra hızlanır!

    eline sağlıkkk tşk:emir_bebek:

Benzer Konular

  1. Düğünden Önce Ve Sonra
    By haberal in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 14.Nisan.2008, 18:16
  2. Önce can, sonra canan
    By soleil in forum Atasözleri ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.Şubat.2008, 21:17
  3. BMW satışları arttı
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Ağustos.2007, 22:21
  4. 18 Yıl sonra
    By cmetin_88 in forum Fıkralar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 22.Ağustos.2007, 12:27
  5. Bunlardan sonra
    By şehzade in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 06.Mart.2007, 23:05

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.