Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=27860
Chevrolet kapsamlı ve geniş dizel motor serisini 77. Cenevre Motor Show’da otomobil severlerin beğenisine sundu. Dizel motorun Captiva SUV’daki başarılı performansı ile onun orta-boy Epica sedandaki geliştirilmiş prömiyerinin ardından, Chevrolet Lacetti Hatchback, Sedan ya da Station Wagon müşteriside artık dizel motor alternatifini seçme olanağına sahip olacak.

Yeni dizel motorlu modeller Mart ayından başlayarak ilgili pazarlara sunulmaya başlanacak. Chevrolet Avrupa’nın CEO’su Wayne Brannon, "Şimdi dizel atağımızı geniş bir cephede başlatıyoruz İçinde bulunduğumuz on yılın sonunda, Avrupa’da satılan her üç Chevrolet’den birinin kaputunun altında bir dizel motorun bulunmasını bekliyorum." dedi.

Chevrolet iki modern 2.0 litre common-rail dizel motor seçeneği sunacak. Bunlar 110 kW/150 hp motor Captiva ile Epica’ya güç verirken, 89 kW/121 hp versiyonu da kompakt Lacetti Hatchback, Sedan ve Station Wagon için sunulacak.

Güçlü ve ekonomik dört-silindirli dizel motor, enjektörlerin dizeli yanma odacıklarına 1,600 barlık bir basınçla pompaladığı, en son kuşak bir Bosch common-rail sistemine sahip. SOHC motorun diğer özellikleri arasında alüminyum silindir başlıkları, dört-valf teknolojisi ve bir denge mili bulunuyor.