Türkiye’de 2006 yılı Ağustos ayında pazara giren coupe cabrio sınıfının lider modeli Volkswagen Eos, 2.0 litrelik 200 HP Turbo FSI ve 140 HP TDI motorlarda otomatik şanzıman seçeneği de sunmaya başladı. Eos’u rekabette bir adım öne taşıyacak 6 ileri vitese sahip çift kavramalı DSG Tiptronic şanzıman, otomatik vitesin rahatlığını ve manuel vitesin sportifliğini yakıt tasarrufu ile birleştiriyor, keyifli bir sürüş sağlıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/13832-eosda-otomatik-keyfi.html#post24212

Katlanabilir metal tavanlı coupe cabrio sınıfına VW’nin adım atışını simgeleyen ve 2006 yılında ülkemizde sınıfının lideri olma başarısını gösteren Eos’ta otomatik şanzıman seçeneği de sunulmaya başlandı. 2.0 litrelik Turbo FSI benzinli ve TDI dizel motor seçenekleriyle kombine edilen DSG Tiptronic şanzımanlı Eos modelleri, 90 bin 950 YTL’lik anahtar teslim fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

DSG Tiptronic vites opsiyonunu sunan her iki motor Eos’un en üst donanım paketi Highline ile temin ediliyor. Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, sürücü ve yolcu baş ve yan hava yastıkları, ABS, ESP, ASR, EDL, MSR, hill hold, iç denetimli alarm, klimatronik, hız sabitleyici, yağmur sensörü, arka park sensörü, 16 inç alüminyum jantlar, alüminyum iç dekor ve pedal takımı, deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, radyo-CD çalar, arka LED farlar gibi yüksek güvenlik ve konfor ekipmanları Highline donanımda standart olarak sunuluyor.

5 parçadan oluşan ve 25 saniyede açılabilen tavan sistemine sahip VW Eos’un 2.0 litrelik 200 HP güç üreten Turbo FSI motoruyla kombine edilen DSG Tiptronic şanzımanlı versiyonu, 229 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor. 0–100 km/s hızlanmasını 7.9 sn’de tamamlayan VW Eos 2.0 Turbo FSI DSG, 100 km’de ortalama 8.2 litre yakıt tüketim değeri sunabiliyor.

VW Eos’un 140 HP güç üreten TDI motoruyla kombine edilmiş otomatik şanzımanlı versiyonları ise 203 km/s’lik son hıza erişebilirken statik konumdan 100 km/s’e 10.3 sn’de çıkıyor. Dizel motor ve otomatik şanzımanın estetik bir gövdede buluşmasını simgeleyen VW Eos TDI DSG, ortalama 6.7 litrelik yakıt tüketimi değerine de sahip.