İlk olarak 2002 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve 2003 yılında Türkiye yollarına çıkan VW Touareg, yenilenen yüzüyle 89 bin 900 Euro’luk tavsiye edilen başlangıç fiyatıyla ülkemizde satışa sunuldu. Deri döşemeden elektrikli ve hafızalı ön koltuklara, tiptronik şanzımandan sürüşe duyarlı bi-xenon farlara kadar çok zengin bir standart başlangıç donanım paketiyle satışa sunulan VW Touareg, 2007 yılının en çok satan ilk 3 lüks SUV modelinden biri olmayı hedefliyor.

Alman otomobil üreticisinin SUV sınıfına ilk adımını temsil eden Touareg’in yenilenen versiyonu Şubat ayıyla birlikte ülkemizde de satışa sunuldu. 2006 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni VW Touareg, mevcut üç dizel ve bir benzinli motor seçeneği ile ithal ediliyor. 89 bin 900 Euro’dan başlayan tavsiye edilen başlangıç fiyatıyla Türk otomobilseverlerin beğenisine sunulan yeni nesil Touareg, zengin standart donanımıyla tüm dikkatleri üstüne toplamayı başarıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/13616-yeni-touareg-turkiyede.html#post23748

6 havayastığı, elektronik amortisör kontrollü havalı süspansiyon sistemi, ahşap iç dekor, deri döşeme, elektrikli ve hafızalı ön koltuklar, ısıtmalı ön ve arka dış koltuklar, 6’lı CD değiştirici, sürüşe duyarlı bi-xenon farlar, hafızalı direksiyon sistemi, far yıkama sistemi, hız sabitleyici, çift bölgeli elektronik klima, koyulaştırılmış arka ve arka yan camlar, krom paketi, kayak çantası, alüminyum jantlar, ön ve arka park mesafe sensörleri, yağmur sensörü, bluetooth telefon hazırlığı ve tavan pusulası gibi yok yok dedirtecek ekipmanlar tüm Touareg modellerinde standart olarak sunuluyor. Buna ek olarak tüketicilerin geçmiş dönemdeki tercihlerine bakılarak oluşturulan 3 farklı donanım paketi de Active, Exclusive ve Sportive isimleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

174 hp gücündeki 2.5 litrelik TDI motorlu VW Touareg R5’in 89 bin 900 Euro’luk tavsiye edilen başlangıç fiyatına ek olarak 225 hp gücündeki 3.0 litrelik V6 TDI motorlu model 94 bin 900 Euro; 313 hp gücündeki 5.0 litrelik V10 TDI motorlu Touareg ise 120 bin 500 Euro’luk tavsiye edilen başlangıç fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Yeni Touareg’in ülkemizdeki tek benzinli motor seçeneği olan 280 hp gücündeki 3.6 litrelik V6 motorlu modeller ise 97 bin 900 Euro’luk satış fiyatına sahip.