Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, sunduğu konfor ve sportif çizgiler ile gönüllerde ayrı bir yer tutuyor. Mercedes-Benz A-Serisi

İkinci nesil A-Serisi, sandviç yapı tarzı sayesinde kullanıcısına sunduğu Mercedes'e özgü yolcu güvenliği, örnek bir hacim kullanımı ve olağanüstü bir değişkenliğin yanı sıra seçkin iç tasarımı ve donanımıyla kompakt araçlar arasında öne çıkıyor.

A-Serisinin karoseri tasarımı, aracın karakterini koruyarak dinamizm, sportiflik gibi özelliklerini ön plana çıkarıyor. Karakteristik farlar, belirgin hatlara sahip olan tavan çizgisi ve çamurluklar araca güçlü bir görünüm kazandırıyor.A-Serisi iki farklı karoseri tipinde üretiliyor: Çok yönlü beş kapılı modelin yanı sıra aracın bir de sportif ve genç görünümlü üç kapılı alternatifi var.

Mercedes-Benz her iki karoseri tipi için 7 farklı motor ve 3 farklı donanım seçeneği sunuyor.

Mercedes-Benz B-Serisi

Compact Sports Tourer segmentine yeni bir boyut getiren Mercedes-Benz B-Serisi 2005 yılında satışa sunuldu.

B-Serisi, sedan, van, station ve Sports Utility Vehicle (SUV) sınıflarının en başarılı özelliklerini bünyesinde toplayan yeni ve eşsiz bir profile sahip. Konfor, geniş iç hacim ve pratiklik gibi özellikleri ile aile, iş ve seyahat için ideal bir otomobil olmasının yanı sıra mükemmel bir tasarım ve en ileri teknolojileri bir araya getiriyor.

Mercedes-Benz, B-Serisinde güçleri 70 kW/95 hp ve 142kW/193 hp arasında değişen dördü benzinli, ikisi dizel olmak üzere altı farklı 4 silindirli motor seçeneği sunuyor.

Benzinli motor seçeneklerinden B 150 modeli, 5200 d/d'de 95 hp ve 3500-4000 d/d arasında 140 Nm tork üretiyor. B-serisinde sunulan en güçlü seçenek olan B 200 TURBO'nun azami hızı 225 km/s ve 0-100km/s'ye 7.6 saniyede ulaşıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/12068-mercedese-bir-bakis.html#post19620

Dizel motor seçeneklerinin başında 103kW/140 hp ve 300 Nm tork üreten B 200 CDI geliyor. Bunların yanı sıra B serisinde sunulan diğer seçenekler B 170, B 200, B 180 CDI.

Mercedes-Benz C-Serisi

2000 yılında satışa sunulan ve 2004 yılında yenilenen Mercedes-Benz C-Serisi 2 milyonu aşan satış hacmiyle en fazla satılan Mercedes-Benz otomobili ünvanını taşıyor.

Kullanıcısına yüksek konfor ve zarif tasarımının yanı sıra en üst düzeyde güvenlik sunan Mercedes-Benz C-Serisi üstün sürüş dinamizmi ile de dikkat çekiyor. "Direct Control" olarak adlandırılan bir önlemler paketi sayesinde araç mükemmel bir yol tutuşu ve sportif performans sergiliyor.

Euro NCAP organizasyonunda gerçekleştirilen çarpma testlerinde en iyi derece olan 5 yıldızı almaya hak kazanan ve güvenliğini kanıtlayan C Serisinde isteğe bağlı olarak uygulanan Bi-Xenon farlara entegre edilen ve virajlarda tam aydınlatma sağlayan far sistemi de bulunuyor.

Mercedes-Benz CL-Serisi

2006 yılının Ekim ayında satışa sunulan yeni CL-Serisinde, akıcı çizgiler ve belirgin hatlar yeni tasarım özellikleri olarak dikkat çekiyor. Mercedes-Benz coupé modellerinin yedinci nesli olan yeni CL geleneksel ve yeni karakteristikleri biraraya getiriyor.

CL-Serisi otomobilleri şu ana kadar geliştirilen en güçlü Mercedes motorlarına sahip. CL 500'de bulunan 8 silindirli motor ürettiği 285 kW/388 beygir gücü ile bir önceki modele kıyasla % 26 daha fazla güç ve %15 daha fazla tork sunuyor. Araç sadece 5.4 saniyelik bir sürede 100 km/s hıza ulaşıyor. CL 600 ise 12 silindirli 380 kW/517bg üreten bir motora sahip. Her iki aracın azami hızı da elektronik olarak 250 km/s ile sınırlı.

Mercedes-Benz CLK Cabrio

Büyüleyici bir tasarım ve en üst düzeyde beklentilere cevap veren bir teknik donanıma sahip olan CLK Cabrio, dört koltuklu üstü açık Mercedes-Benz geleneğinin bir devamını oluşturuyor.

Aracın katlanabilir çok katlı kumaş tavanı, kullanıcısına iç hacimde yüksek ses ve ısı izolasyonunun yanısıra olağanüstü bir kullanım konforu da sunuyor. Araç içindeki bir düğme veya uzaktan kumandayla tam otomatik olarak 20 saniyede açılan tavan, katlanarak bagaj içine yerleşiyor.

Mercedes-Benz CLS-Serisi

Mercedes-Benz coupé modellerinin duygusal karakteri ile bir sedanın konfor ve işlevselliğini biraraya getirerek CLS-Serisinde yepyeni bir araç kategorisi yarattı: CLS-Serisi, dört kapılı coupé olarak yeni bir model türünün ilk örneği.

Dinamizm ve büyük ölçüler, güç ve zarafet, estetik ve işlevsellik gibi ilk bakışta birbirine ters düşen kavramları biraraya getiren çok özel tasarımı, iç donanımında kullanılan deri ve ahşap gibi değerli malzemeler ve yön belirleyen bir teknoloji uygulamasıyla CLS-Serisi, otomobili bir tutku olarak yaşayanlar için geliştirildi.

CLS-Serisinde iki benzin motor seçeneği sunuluyor:
200 kW / 272 hp güç üreten V-6 motor ile donatılan CLS 350, 7 saniyede 100km/saat hıza erişiyor. Yüksek torklu bu motor (2400 dd/350 Nm) aracın standart donanımı olan yedi vitesli otomatik şanzıman (7G-TRONIC) ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

Mercedes-Benz E-Serisi

Dört yıllık üretim süresinden ve bu sürede satılan yaklaşık bir milyon araçtan sonra Mercedes-Benz 2006 yılında E-Serisini yeniledi. Yeni geliştirilen veya yenilenen yaklaşık 2000 parçanın yer aldığı yeni nesil E-Serisi artık daha dinamik, daha güçlü ve daha güvenli.

Dış tasarımında araca daha dinamik görünüm veren değişiklikler yapılan E-Serisindeki belirgin yenilikler, güvenlik donanımında, aydınlatma sisteminde ve motor çeşitlerinde kendini gösteriyor.

29 modeli (16 sedan ve 13 T modeli) kapsayan yeni nesil E-Serisi, güçleri 100 kW/136 PS ile 378 kW/514 PS arasında değişen 10 motor seçeneği sunuyor. Bu motor seçeneklerinden altısı yeni geliştirilen veya yenilenen motorlar. Çoğu motor seçeneğinde bir önceki E-Serisine kıyasla daha fazla güç ve tork sunan E-Serisi motorlarının düşük yakıt tüketimleri ve ekonomik olmaları dikkat çekiyor.

E 200 CDI ve E 220 CDI modellerinde yer alan dört silindirli diesel motorları tüm detaylarında yenilendi ve sabit tutulan yakıt tüketimine rağmen (6,3l/100 km) performansları artırıldı. E 320 CDI'ın altı silindirli dizel motorunun azami torku 540 Nm'ye yükseltildi.

Mercedes-Benz mühendisleri benzinli motorlarda ise özellikle dört ve sekiz silindirli motorlar üzerinde çalıştılar. Gücü % 12,5 oranında artırılan E 200 Kompressor modeli 250 Nm tork ve 135 kW / 184 PS sunuyor.

Yeni geliştirilen ve S-Serisinde de kullanılan sekiz silindirli 5,5 l hacimli, 285 kW/ 388 PS gücündeki motor E 500'de de sunuluyor.

Mercedes-Benz GL-Serisi

Mercedes-Benz, 2006 Detroit Otomobil Fuarı'nda otomobil dünyasına tanıttığı GL-Serisi ile yepyeni bir SUV segmentine adım attı. Adıyla Mercedes-Benz'in efsanevi arazi aracı G-Serisini çağrıştıran GL-Serisi gücü ve dayanıklılığı ile 27 yıldır üretilen ve üretimi devam edecek olan G-Serisi ile aynı genleri taşıdığını kanıtlıyor.

Lüks segmentte yer alan yedi koltuklu GL, yolda ve arazide mükemmel bir sürüş dinamizmi, geniş bir iç hacim ve limuzin konforu sunuyor. Güçlü ve atletik tasarımıyla yoğun rekabet yaşanan bir segmentte liderliğe adaylığını koyan bu araç, Mercedes-Benz'in sürekli 4x4 sistemi 4MATIC ile donatılıyor. Seri donanımda sunulan AIRMATIC hava süspansiyonu, adaptiv süspansiyon sistemi ADS, 4ETS çekiş sistemi ve ESP ile birlikte GL-Serisi en zor koşullarda dahi üstün bir arazi kabiliyeti ve yol tutuşu sunuyor.

ABD'deki Mercedes-Benz fabrikasında üretilen GL-Serisi, ABD pazarının ardından Avrupa pazarında da satışa sunuldu. ABD pazarı için GL 450 olarak 4,6 l hacimli, 340 PS gücünde V8 benzinli bir motorla üretilen araç, 7,6 saniyede 100km/saat hıza erişiyor. Azami hızı 235 km/saat olan GL 450, 100 km'de 13,4 l yakıt tüketiyor.

GL'nin Avrupa pazarında ayrıca
GL 320 CDI ( 3 l hacimli, 224 PS gücünde, V6 dizel motor, azami hız 210 km/saat, ortalama yakıt tüketimi 9,9 l/100km),

GL 420 CDI (4 l hacimli, 306 PS gücünde, V8 dizel motor, azami hız 230 km/saat, ortalalama yakıt tüketimi 11,6l/100km),

GL 500 ( 5,4 l hacimli, 388 PS gücünde V8 motor, azami hız 240km/saat, ortalama yakıt tüketimi 13,9 km/saat) motor seçenekleri de bulunuyor.

Mercedes-Benz M-Serisi

2005 yılında satışa sunulan 2. nesil Mercedes-Benz M-Serisi, güçlü ve dinamik tasarımının yanı sıra üstün arazi kabiliyeti ile müşterilerinin beğenisini kazanıyor.

M-Serisinde dört tekerlekten sürekli çekiş ve 4ETS çekiş sistemlerinin yanı sıra eğim iniş kontrol sistemi, Start-off yardım sistemi ve arazi şartlarına uyumlu Anti Blokaj Sistemi (ABS) mevcut. Sürücüler M-Serisi donanımını, ihtiyaçları doğrultusunda iki farklı dört tekerlekten çekiş sistemi arasından seçebiliyor. Bu kapsamda, araziye çıkmayı seven sürücüler için özel bir seçenek sunuluyor; sistem manuel veya otomatik olarak, ön ve arka aksa ya da sadece arka aksa yüzde 100 oranında güç iletilmesini sağlıyor. Arazi sürüşleri için özel olarak geliştirilen AIRMATIC havalı süspansiyon sistemi aracın yerden yüksekliğini 291 mm'ye kadar yükseltebiliyor ve 600 mm yüksekliğe kadar sudan geçebilmesini sağlıyor.

US NCAP çarpma testinde en üst düzeyde güvenliği kanıtlayan Mercedes-Benz M-Serisi, Mercedes-Benz'e özgü güvenlik donanımıyla 5 yıldız almaya hak kazandı.

M-Serisinde ML 280 CDI, ML 320 CDI, ML 350, ML 500 ve ML 63 AMG olmak üzere 5 motor seçeneği sunuluyor.

Mercedes-Benz R-Serisi

Mercedes-Benz, "Grand Sports Tourer" tipi aracı R-Serisi ile yine yeni bir akımın öncüsü oldu. Mercedes-Benz'in Alabama/ABD'deki fabrikasında üretilen Mercedes-Benz R-Serisi, 2006 yılının başında Avrupa pazarında satışa sunuldu. Türünün ilk örneği olan bu araç, sedan, van, station ve Sports Utility Vehicle (SUV) tipi otomobillerin en başarılı özelliklerini bünyesinde toplayan yeni ve eşsiz bir profile sahip.

Avrupa pazarı için 4,92 m ve 5,16 m olmak üzere iki farklı uzunlukta üretilen Mercedes-Benz R-Serisinde 6 yolcu tek kişilik koltuklarda bir limuzin konforuyla seyahat etme olanağını buluyor.

Sürekli 4x4 özelliğine sahip olan yeni Mercedes-Benz R-Serisi, standart olarak 7G-TRONİC otomatik şanzıman ile donatılıyor.

Araç, Avrupa'da bir dizel (224 PS gücündeki R 320 CDI) ve iki benzin motoru seçeneğiyle (272 PS gücündeki R 350 ve 306 PS gücündeki R 500) satışta.

Mercedes-Benz S-Serisi

Lüks segmentin tartışmasız lideri olan S-Serisi, gelişmiş güvenlik önlemleri ve üstün konforuyla bu ünvanı haklı kılıyor.

S-Serisi güvenlik donanımının başında otomobil güvenliğinde bir dönüm noktasını oluşturan Brake Assist ve PRE-SAFE sistemlerinin geliştirilmiş versiyonları geliyor. Brake Assist PLUS sistemi (BAS PLUS) yoldaki araçları algılayarak, öndeki araçla aradaki mesafenin çok kısa olması veya öndeki araca yaklaşma hızının çok yüksek olması durumunda sürücüyü uyarır. Bunun yanı sıra, çarpışma olması durumunda Brake Assist PLUS gerekli fren gücünü hesaplayarak sürücünün yetersiz kaldığı acil durumlarda destek verir. Bu sistem özellikle arkadan çarpmaları önemli ölçüde önleyebiliyor.

V6 motor (200kW/272 PS) ile donatılan S 350, 7.3 saniyede 100km / saat hıza erişiyor. S-Serisi ile birlikte tanıtılan 5.5 litre hacime sahip, 285 kW/ 388hp güç üreten yeni V8 motor ise yüksek torku ile (530 Nm - 2800-4800 rpm) S 500 modeli 0'dan 100 km/saat'e 5.4 saniyede ulaştırıyor. Yükselen performans değerlerine karşın S modellerinin yakıt tüketimi % 9 oranında daha az.

V6 ve V8 motor donanımlı S-Serisi modellerinde, vites değişimlerini hissettirmediğinden kullanım konforunu arttıran ve aracı daha ekonomik ve atak hale getiren dünyanın ilk yedi ileri vitesli otomatik şanzımanı 7G-TRONIC, standart donanım kapsamında sunuluyor.

S-Serisinde bulunan diğer bir ozellik ise gece görüş asistanı (night view assist). Karanlıkta meydana gelebilecek kazaların engellenmesine büyük ölçüde katkıda bulunan bu sistem, kullanılan kızılötesi ışınlar sayesinde, diğer araç sürücülerini rahatsız etmeden ve uzun farlar yakılmadan yolu tarayarak görüş mesafesini artırıyor.

Mercedes-Benz SL-Serisi

1954 yılında tanıtılan "gull-wing" (Martı Kanat) SL ile başlayan ve dünya çapında segmentinin tartışmasız lideri olan SL, 2006 yılında yenilendi.

Yeni geliştirilen 5.5 cc'lik V8 motoru ile SL 500, 285 kW/388 hp güç, 530 Nm tork üretiyor ve 0'dan 100 km/h'a 5.4 saniyede ulaşıyor. Bir önceki modele göre % 26 artan performansına rağmen, 100 km'de ortalama 12.2 litre olan yakıt tüketimi değişmedi.

SL 350'de kullanılan ve 200 kW/272 hp güç üreten V6 motor ise diğer bir yenilik. Bir önceki modele kıyasla % 11 daha fazla performans sunan SL 350, bu artışa rağmen 10.3 l/100 km yakıt tüketerek, 100 km'de1 litreden fazla tasarruf sağlıyor. 0-100 km/s'ye ulaşma süresi ise 6.6 saniye. SL-Serisinin en üst modeli V12 biturbo motora sahip SL 600. 380 kW/517 hp güç ve 830 Nm'lik tork gibi etkileyici değerler sunan otomobil 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniyelik bir sürede ulaşıyor (önceki model 4.7 saniye).

Yedi ileri vitesli otomatik şanzıman 7G-TRONIC V6 ve V8 modellerinde standart olarak sunuluyor. Araç manuel "M" konumundayken % 30 daha hızlı vites değiştirilebilmesini sağlayan 7G-TRONIC Sport ise opsiyonel olarak sunuluyor, bu paket kapsamında araç direksiyonunda vites değiştirme mandalı bulunuyor.

Mercedes-Benz SLK-Serisi

1996 yılından 2004 başına kadar 308 000 adet üretilen ilk nesil Mercedes-Benz SLK, tüm dünyada kendi segmentinde bir numara oldu ve Mercedes-Benz markasının modern ve dinamik yüzünün sembolü haline geldi.

İkinci nesil SLK, yepyeni bir roadster olarak 2004 ilkbaharında yollara çıktı.

Tasarımı, aracın sportif ve güçlü karakterini ilk bakışta yansıtıyor. Ayrıca bir roadsterin karakteristik özellikleri olan uzun motor kaputu, yatık ön cam, geniş kapılar ve kısa bagaj bölümü, SLK'da belirgin bir şekilde vurgulanıyor. Aracın arkadan öne incelen silueti, ön ızgaranın tasarımı, motor kaputunun üzerinde Formula 1'i anımsatan profili, Mercedes-Benz SLK'nın spor otomobil üretme geleneği olan bir üreticinin elinden çıktığını gösteriyor.

Mercedes-Benz'in SLK'da sunduğu motor seçenekleri de en üst düzeydeki beklentilere cevap verecek şekilde.

Bu araç kategorisinde ilk kez 8 silindirli (265kW/360 PS gücünde) bir motora yer veren Mercedes-Benz, 0'dan 100km/saat hıza 4,9 saniyede erişen SLK 55 AMG'yi bu motorla donatıyor. 7 vitesli otomatik şanzıman "7 G-TRONIC" de bu modelde standart donanım kapsamında yer alıyor. Yeni 6 silindirli motorla donatılan SLK 350, % 25 daha fazla güç ( 200 kW/272 PS) %13 daha fazla tork sunuyor. 0'dan 100 km/saat hıza erişmesi 5,6 saniye'de gerçekleşiyor.

SLK 200 KOMPRESSOR'un 120 kW/163 PS gücündeki motoru ise ilk kez SLK'da kullanıldı. Yeni nesil dört silindirli motorlardan olan bu motor, TWINPULSE sistemiyle daha sessiz, yakıt tüketimi daha düşük, torku daha yüksek.