Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    vergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Eylül 2006
    Yer
    izmir
    Yaş
    44
    Mesajlar
    816
    Tecrübe Puanı
    31

    Standart 1-2 yaş çocuk grubu

    1 YAŞINDAKİ ÇOCUK

    Bir elinden tutulursa kolayca yürür. Mobilyaya tutunarak yan yan çok iyi ilerleyebilir. Bazı çocuklar yardımsız da yürüyebilir, ancak yürümemesi onun geri kaldığını göstermez. Çocuk yürüme konusunda zorlanmamalıdır, tam tersi etki yapabilir. Çocuğa güven sağlayacak hareket alıştırmaları, sevgi dolu konuşmalar, resimli kitaplara bakmak, oyun oynamak, şarkı söylemek bu süreci hızlandırabilir. Kendi adı söylendiğinde tepki verir, küçük emirleri yerine getirebilir, 2-4 kelimeyi anlayarak söyleyebilir. Bir yaşından sonra sofraya oturup anne-babanın yediği gıdaları yiyebilir. Tabiî ki fazla yağlı ve baharatlı olmamak şartıyla.

    15 AYLIK ÇOCUK

    Yardımsız olarak ayağa kalkıp yürüyebilir. Ancak henüz köşe dönememekte ve aniden duramamaktadır. Yürüyüşü paytak, adımları düzensizdir. Merdivenleri emekleyerek çıkar. Basit emirleri yerine getirebilir. Kalem ile çizgi çizebilir. İki küpü üst üste koyabilir. Düğmeyi şişenin içine atabilir. Topu yuvarlayabilir. 10-15 kelime söyler. Çok konuşur, ancak söylediklerinin çoğu anlaşılmaz. İsteklerini işaretle belirtir. Altını ıslattığı zaman bunu annesine gösterebilir. Eşyayı yere atmaktan hoşlanır. Bu dönemde kaza riski özellikle artar. Anne-baba ya da bakıcısının daha dikkatli olması gerekmektedir.

    18 AYLIK ÇOCUK

    Bir buçuk yaşını dolduran çocuğumuz artık koşabilir. Alçak iskemleye oturabilir. Merdivenler bir engel olmaktan çıkmıştır. Bir elinden tutulduğunda ya da parmaklıklara tutunarak merdivenleri inip çıkabilir. Bir yerlere tırmanmak hoşuna gider. Yürürken bir şeyler taşıyabilmekte ve bir oyuncağını ardı sıra çekebilmektedir. Oyun oynarken artık daha uzun süre bir şeyle meşgul olabilir. Üç küpü üst üste koyup kule yapabilir. Düğmeyi şişeden çıkarabilir. Topu kısa mesafe atabilir. Düz çizgi çizebilir. Resimleri tanır ve adlandırır. Çekmece ve dolapları karıştırır. Kendisi yemek yemeye başlar. Tepinme gibi kızgınlık reaksiyonları göstermeye başlar. Bu ayda rutin yapılması gereken aşıları da tamamlanmıştır.

    2 YAŞ

    Rahat olarak koşar. Tek ayağını kullanarak yardımsız merdiven inip çıkabilir. Topa tekme vurabilir. Kitap sayfası çevirir, kapı tokmağı açabilir, koltuklara tırmanır. Ayakkabı ve çoraplarını giyip çıkarabilir. Altı küpü üst üste koyabilir. Kalemle enine çizgi ve daire çizebilir. Kağıdı ikiye katlayabilir. Cümle kurabilir. Kulak, ağız, burun gibi yüz kısımlarını anlar, gösterir. Çatal ve kaşığı iyi tutar. Masal dinlemekten hoşlanır. Ani seslerden korkar. Tuvalet eğitimi bu dönemde yavaş yavaş başlayabilir.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    05 Ekim 2006
    Mesajlar
    61
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: 1-2 yaş çocuk grubu

    Paylaşımınız için teşekkürler.

Benzer Konular

  1. Hayvanlarda kan grubu var mıdır?
    By Beyza in forum Hayvanlar Alemi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Temmuz.2008, 22:38
  2. 3 - 4 Yaş Grubu Psikomotor Gelişim
    By Beyza in forum Anne - Baba ve Çocuk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Kasım.2007, 08:40
  3. Çocuğun Kan Grubu
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.Temmuz.2007, 02:19
  4. hepsi grubu avatarları:)
    By Always in forum Avatarlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Temmuz.2007, 22:42
  5. Kan grubu değişikliği
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Nisan.2007, 21:23

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.