Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    20 Mart 2007
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    27
    Tecrübe Puanı
    18

    Anne Adaylari Dikkat

    Kalp, diyabet ve obezite riski anne karnında başlıyor
    Bebeğinizin anne karnındaki beslenmesinin onun tüm hayatı için belirleyici bir öneme sahip olduğunu biliyor musunuz? Tıp literatürüne 'Barker Kanunları' olarak geçen bir araştırma, bebeklerde beslenmeyle ilgili birçok şeyi tarihe gömdü. Buna göre, kişinin kalp hastalıkları ve obeziteye yakalanma riskinin büyüklüğü, anne karnındaki beslenmeyle belirleniyor

    Anne karnından ergenlik dönemine kadar çocuklarınızı nasıl beslemeniz gerektiğini yeterince biliyor musunuz? Uzmanlar, bilim dünyasındaki son araştırmaları GÜNAYDIN'a anlatıyorlar. Anne karnında bebek nasıl beslenmeli, yaşamının ilk yıllarında çocuklara hangi gıdalar verilmeli, okul döneminde beslenme çantasında neler olmalı? Ergenliğe giren çocuğunuz için hangi gıdaları seçmelisiniz? Çocuklarınızı gelecekte hastalıklardan korumanın yolu mutfağınızdan geçiyor. Prof. Dr. David Barker, Prof. Dr. Fügen Çullu, Prof. Dr. Murat Tuncer çocuklarınızı doğru beslenme yöntemlerini anlatıyor. Güney Afrika'nın Durbon şehrinde yapılan 'Dünya Beslenme Konferansı'nda, bu yıl beslenmenin yeni kanunları ele alındı. Dünyanın pek çok bölgesinden gelen bilim adamları yeni araştırmaları değerlendirdiler. Profesör David Barker'ın ortaya çıkarttığı ve tıp literatürüne 'Barker Kanunları' olarak giren bu kurallar, bugüne kadar kabul edilen bilgilerin çoğunun hatalı olduğunu gösteriyor. Barker, araştırmalarında, bebeğin hayatının ilk yıllarından ziyade, anne karnındaki dokuz ayının ileriki yaşlar için daha belirleyici olduğunu kanıtladı. Araştırmasıyla Danone Enstitüsü'nden 120 bin euroluk fon kazanan Barker; kalp, diyabet ve obezite riskinin anne karnındayken nasıl ortaya çıktığını anlatan konuşmasını yaklaşık 2 bin bilim adamına sundu.
    Dünyaca ünlü profesör Barker, anne karnında bebeğin doğru beslenmesiyle ilgili soruları yanıtladı:

    Tıp dünyasına 'Barker Kanunları' olarak giren araştırmanız anne ve çocuk sağlığı için neleri değiştirdi?
    Anne kötü beslenirse, doğmamış bebeğinin ileriki yaşlarda, hatta yetişkin döneminde hastalıklara aday olduğunu gösterdi. Anne karnında yeterince besin alamayan bebekler, bu şekilde programlanarak hayata başlıyorlar. Açlığa karşı adaptasyon kabiliyetleri gelişiyor. Anne karnında yetersiz beslenen bebeklerde, ileri yaşlarda bu hastalıkların görülme sıklığı büyük oranda artarken, obezite de ciddi oranda artış gösteriyor. Araştırmamız zayıf veya aşırı kilolu annelerin çocuklarının kalp hastalıkları veya 2. tip şeker hastalıkları için yüksek risk taşıdığını gösterdi.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    26 Ekim 2006
    Yer
    Çanakkale
    Mesajlar
    181
    Tecrübe Puanı
    20

    Standart --->: Anne Adaylari Dikkat

    teşekkürler bilgilerin için..

Benzer Konular

  1. anne ile ilgili deyimler ,anne hakkında deyimler
    By Mustafa Uyar in forum Deyimlerimiz ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Nisan.2010, 15:58
  2. Anne-babalar antibiyotiğe dikkat!
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Haziran.2007, 14:45
  3. Genç anne olacaklar dikkat
    By Always in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Haziran.2007, 11:26
  4. Anne Adayları Yaza Dikkat!
    By Always in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Haziran.2007, 03:24
  5. Dikkat dikkat MSN Şifrenızı ogrenıyorlar
    By Gezgin in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Mayıs.2007, 14:01

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.