Erkekler, kadınlara neden bağlanır?

İnsanların gerçekte ne istediğini ve neye ihtiyaç duyduklarını öğrendiğinizde, dünyadaki bütün kadın erkek ilişkilerinde de sihir yaratabilirsiniz! ayrıntılar...
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/anne-baba-ve-cocuk/27403-erkekler-kadinlara-neden-baglanir.html#post52543

Karşınızdakini anlamak için çaba gösterin

Özel hayatımızda tıpkı iş yaşantımız gibi idare edilmek ister, ilişkinin ihtiyaçlarını ve isteklerini anlamak için çaba göstermek gerekir. Bu ihtiyaçları ve istekleri anlayıp çözümünü bulursanız, istediğiniz sıcak ve sevgi dolu bağlılığı kazanabilirsiniz.

Diğer tarafın ne düşündüğünü anladığınızda, kafanızda karışıklık yaşamaz ve dengede kalırsınız. İnsanlar genellikle neye ihtiyaçları olduğunu söylemez, danışanlarımıza bu konuda soru sorduğumuzda “Beni seviyor olsa, anlardım” derler. Oysa herkes, karşısındaki insanın zihninden geçeni tam olarak anlama konusunda zorlanabilir. Yoksa siz hep anlar mısınız?

Hayallerle yaşamayın

Pek çoğumuz karşımızdakinde, kafamızdaki ideallere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu, hayal kırıklığı yaratıyor ve çoğu zaman onların ihtiyaç ve beklentilerini göz ardı etmemize sebep oluyor. Gerek danışanlarımızdan aldığımız bilgiler, gerek yapılan bilimsel anketler şunu bir kez daha vurguladı ki, erkekler kendilerine “çok yakın arkadaş, mükemmel bir aşık ve güvenebileceği sadık bir eş” ararlar, buldukları anda da bağlanırlar.

"Sohbet edebileceğiniz biriyle evlenin"

Arkadaşlıkta, güvende hissedip duyguyu paylaşmak sadece kadınların ihtiyaç duyduğu bir unsur değildir. En uzun süren ilişkiler, arkadaşlık çerçevesinde ve yıllar içinde demlenen duygu birikimleriyle zenginleşir. Sohbet edebileceğiniz biriyle evlenin diyor bilgiler...

Alman yazar Goethe"nin de dediği gibi “Bir kadınla erkeğin kalitesini kavga anlarında anlarsınız.” Ya da Can Dündar"ın yazılarından birinde vurguladığı zenginlik gibi “Hayatınıza kattığınız kadınlar taraçalarınızdır. Her seferinde manzaranızı zenginleştirir ve özelleştirir. Annenizle başlayan ve sizi büyüten büyüleyen kadınlar...”