Mutfakta Matematik Oyunlari


Cocuklarla birlikte mutfakta basit pastalar yapilmasi, pastalarin hazirlanmasi sirasinda malzemeleri olcmeleri,karistirmalari sayilari gercek hayatta nasil kullandigimiz hakkinda baglanti kurmalarini saglayacaktir ayni zamanda herseyin hazir olmadigini anlamalarinida saglar.
Beraber kek yaptiginizda unun kuruyken diger malzemelerle karistigi zaman nasil yumusak ve akici bir hal aldigini gorur, unda meydana gelen degisikligi, pistikten sonra hamurun ne sekilde degistigini tartismak cocugun anlamasini kolaylastiracaktir.
Cocukla birlikte pasta yapilmasi onun bazi yeni kelimeler ogrenmesini saglayarak dil gelisimine faydasi olacaktir,dil gelisimi ve matematik yetenekleri birbirleriyle alakalidir.
Yapilan pastaya degisik sekiller vererek yaptiginiz pastalari yemeden once beraber oyun oynayarak mutfakta gecen zaman daha da eglenceli bir sekil alabilir.
Butun bunlardan bahsetmisken birkac ornek vermek lazim



BOGURTLENLI MUFFIN

2 bardak un
2 corba kasigi seker
2,5 tatli kasigi kabartma tozu
Ceyrek tatli kasigi tuz
1 cirpilmis yumurta
1 bardak sut
4 tatli kasigi eritilmis margarin
1 su bardagi bogurtlen veya istenilen baska bir bir meyve

Unu elekten gecirin, yagi, sutu ve yumurtayi ekleyin daha sonra kalan diger malzemeleri karistirin en son kullanmak isteginiz meyveyi karistirin kaliplara koyun 25 dakika pisirin tabi butun bunlari yaparken cocukla malzemeler miktarlari ve her malzeme karistiginda meydana gelen degisikligi konusmayi unutmayin :)