2006/2007 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
MİMAR SİNAN İLKÖĞRETİM OKULU
2. YARIYIL 4. SINIFLAR
“ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU” TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı No : 2
Toplantı Tarihi : 26.02.2007 / PAZARTESİ
Toplantıda Bulunanlar : ŞÜKRÜ YAY Müdür YARDIMCISI
RESUL GÜZELALP 4-B Sınıf Öğretmeni
ABDURRAHMAN ŞAFAK 4-A Sınıf Öğretmeni
METİN AKKAYA 4-C Sınıf Öğretmeni

G Ü N D E M

1. Açılış ve yoklama.
2. Zümre toplantısının amacı.
3. 1. yarıyılın değerlendirilmesi.
4. 1. Dönem İlçe Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağının okunması.
5. Başarının artırılması için yapılması gereken çalışmalar.
6. Türkçe’nin doğru ve etkin kullanılması.
7. Atatürkçülük konularının işlenmesi.
8. Ders işleme metot ve teknikleri.
9. Yeni ilköğretim müfredatının uygulanmasının gözden geçirilmesi.
10. Öğretmen kılavuz kitapları
11. Derslerde ölçme ve değerlendirme uygulama yöntem ve teknikleri.
12. Araç ve gereçlerin etkin kullanılması.
13. Dilek ve temenniler. Kapanış

MİMAR SİNAN İlköğretim Okulu dördüncü Sınıf Öğretmenleri “Zümre Öğretmenler Kurulu” toplantılarını yapmak üzere Müdür Yardımcısı ŞÜKRÜ YAYbaşkanlığında toplanarak İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve 2000/18 sayılı genelgeye göre belirlenen “Gündem” maddelerini görüşmeye başlamışlardır.

GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Müdür Yardımcısı ŞÜKRÜ YAY, tüm 4. sınıf şube öğretmenlerinin toplantıda hazır olduğunu belirterek II. Yarının hayırlı olması dilekleriyle toplantıyı açmış, toplantının gündem maddeleri görüşülmeye başlanmıştır.
2- ŞÜKRÜ YAY:Toplantının amacının sınıflar arasındaki birlik ve yardımlaşmanın sağlanması, 1.Dönemin genel değerlendirmesi ve bu sayede eğitim kalitemizin artırılması olduğu belirtildi.

3. RESUL GÜZELALP: 1. Dönemde herhangi bir sorun olmadığını sadece bir öğrencisinin öğrenme güçlüğü yaşadığını, onunla ilgili olarak bireysel eğitim ile elinden geleni yapmaya çalıştığını, ama Düzey Belirleme Sınavlarında sınıf olarak istediği başarıda olmadıklarını ifade etti.

METİN AKKAYA: Öğrencilerin düşüncelerini yazılı ve sözlü ifade etmede sıkıntı yaşadıklarını belirterek bununla ilgili olarak metinler üzerinde daha fazla yazılı ifade çalışması yapmayı düşündüğünü belirtti.

ABDURRAHMAN ŞAFAK: Yukarıda bu madde ile ilgili olan düşüncelere aynen katıldığını, ek olarak Matematik dersinde öğrencilerin yetersiz kaldığını, farklı metodlar uygulayarak hem ders için hem de Düzey Belirleme Sınavlarındaki başarı için bunun denenmesi gerektiğini belirtti.

4- ŞÜKRÜ YAY: Belirtilen hususların önemli olduğunu, tesbitlerin yerinde olduğunu, çözüm önerilerini aynen uygulamak gerektiğini belirtti. Diğer maddenin görüşülmesine geçilerek ilk dönem zümre tutanağı okundu.

5- ABDURRAHMAN ŞAFAK:Öğrenci başarısını artırmak için sınıflarımıza giren branş öğretmenleriyle kurulacak sıkı işbirliğinin önemini belirtti.
Ayrıca öğrenci velileriyle gerekli görüldükçe sık sık görüşülmesi, öğrencileri araştırmaya sevk edici basit ev çalışmaları, performans ödevleri ve projelerin verilmesi teknolojik gelişmelerin ürünü olan araçların kullanılması, sınıf içi, müsait salon oluşturulduğunda sınıflar arası bilgi yarışmalarının yapılması konusunda ortak karara varıldı.
Bu madde ile ilgili olarak öğretmenlerimiz arsında yapılan anket sonuçlarının açıklandığında, sonuçların değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

6- Türkçe’nin doğru ve etkin kullanımını sağlamak için derslerde gerekli çalışmaların yapılması gerektiği kararlaştırıldı. Sadece Türkçe dersinde değil tüm derslerde Türkçenin etkin ve doğru kullanımı için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği belirtildi. Öğrencilerin seviyelerine uygun kitapları seçmelerinin özendirilmesinin faydalı olacağı belirtildi. Güzel konuşma ve yazma örnekleri gösteren öğrencilerin ödüllendirilerek teşvik edilmesi, öğrencilerin bitişik-eğik yazı kullanmalarının hassasiyetle üzerinde durulması gerektiği kararlarına varıldı.

7- Atatürkçülük konularının 2504 ve 2517 sayılı tebliğler dergileri uyarınca tüm derslerde yeri ve zamanı geldikçe işlenmesine karar verildi. Ayrıca Atatürkçü düşünce sisteminin öğrencilere benimsetilerek kavratılması kararlaştırıldı.

8- 1.yarıyıl yeni müfredatın gereği olarak öğrenci etkinliğine dayanan öğrenci merkezli metot ve yöntemlerin kullanıldığı 2. dönem de aynı hassasiyetle derslerin işleneceği kararlaştırıldı.
Özellikle Fen Teknoloji dersinde deney ve gözlemlere daha çok yer verilmesi gerektiğine karar verildi. Derslerin işlenişinde konunun özelliğine göre yeni metot ve tekniklerin uygulanmasının faydalı olduğu, matematik dersinde problem çözme yöntemine ağırlık verilmesi kararlaştırıldı. Bazı derslerin okulumuz laboratuarında işlenmesi gerektiği belirtildi.
Öğrenci merkezli grup çalışmasına dayalı eğitim-öğretimin uygulanmasının gerektiği kararına varıldı.

9- Çoklu zeka kuramlı ve öğrenci merkezli eğitim olan müfredatta köklü değişikler yapılmış olup derslerde konularda hafifleştirilmiş ve bazı yeni konular eklenmiştir. İkinci yarıyılda da tüm derslerde bu yaklaşımlardan ödün vermeden işlenmesine karar verildi. Ancak Düzey Belirleme Sınavlarında olduğu gibi test çözme tekniği öğrencilere mutlaka verilmeli önerisi kabul edildi.
İlköğretim 1. kademe müfredatından yapılan değişiklik ve yeniliklerin internetten takip edilerek uygulanması kararına varıldı.

10-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen öğretmen kılavuz kitapların iyi hazırlandığı, yıllık planlarının özenli olduğu, ancak çalışma sürelerinin aksaklıklar arz ettiği belirtilerek gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca kılavuz kitapların mutlaka okunması gerektiği kararına varıldı.
11-Ölçme değerlendirme basamaklarında ise ilköğretim kurumlar yönetmeliğinde geçen değerlendirme kısmı okundu derslerde ise 2 yazılı yoklama yapılması, en az 1 performans ödevi ve 1 proje ödevi verilmesine karar verildi. Performans ödevleri için rublic (derecelendirme) basamaklarının incelenmesine karar verildi. Öğretmen kılavuz kitaplarında bulunan ölçme değerlendirme formlarının zamanında işlenmesine bu işlemelerde öğretmen ve veliye fazla külfet getirmemesi için bir takım kolaylıklara gidilmesine karar verildi.
Klasik sınavlar, çoktan seçmeli test sınavlarıyla birlikte alternatif ölçme-değerlendirme yöntemlerinin kullanılması kararına varıldı.

12-Okul bünyelerinde bulunan araç-gereçlerin gerekli oldukları zaman etkin bir biçimde kullanılmaları gerektiği kararına varıldı. Özellikle Teknoloji odası, Fen Laboratuarı, kütüphane gibi bölümlerin etkin kullanımı için öğrencilerimize eğitim verilmesi gerektiği belirtildi.

13-Yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilere ve öğretmenlere hayırlara vesile olması temenni edildi. Toplantıya katılan arkadaşların ünite ve tema konularının bir bütünlük içerisinde işlenmesi gerektiği kararına varıldı.



İş bu MİMAR SİNAN İlköğretim okulu 4.sınıflar zümre öğretmenler kurulu toplantısı 26/02/2007 tarihinde yapılarak, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve ilgi sayılı genelgeye göre gündemini belirleyip, müdür yardımcısı ŞÜKRÜ YAY başkanlığında 4.sınıf öğretmenleri RESUL GÜZELALP, ABDURRAHMAN ŞAFAK ve METİN AKKAYA nın katılımı ile görüşmüş , alınan kararlar tutanak altına alınmıştır.






RESUL GÜZELALP ABDURRAHMAN ŞAFAK METİN AKKAYA 4 4-B Sınıf Öğretmeni 4-A Sınıf Öğretmeni 4-C Sınıf Öğretmeni
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/4-sinif-etkinlikler/50877-ilkogretim-4-sinif-2-donem-zumresi.html#post104704



ŞÜKRÜ YAY
Müdür YARDIMCISI