Hay Güzellik ve Estetik Merkezi’nden Dr. Alp Mamak; sağlıklı beslenmesine özen gösteren Türk Sanat Müziği`nin sevilen sanatçısı Yılmaz Morgül’ün yaza özel salata tarifini açıkladı…
İşte, Yılmaz Morgül’ den yaza özel Keçi Peynirli Avokado Salatası:
Malzemeler:
1 adet orta sertlikte Avokado
100 gr Keçi peyniri
1 kase cherry domates
½ demet Akdeniz yeşillikleri (roka,tere,maydanoz,v.b.)
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kuru nane
½ Limon suyu
½ çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Akdeniz yeşilliklerini iyice yıkayıp süzün, ellerinizle iri parçalara kıyın (unutmayın yemek yaparken mümkün olduğunca ellerinizi kullanmak daha sağlıklıdır), yeşillikleri tabağın en altına dizin, üzerine cherry domatesleri ve üstüne de küçük küpler halinde doğranmış keçi peynirini ekleyin, en üstte ise kabuğu soyulmuş büyük küpler halinde doğranmış avokadoyu ekleyin. Son olarak zeytinyağı, biber, nane, limonsuyu ve tuzu ekleyin.
Dr. Alp Mamak, bu malzemelerin faydalarını şöyle açıklıyor:
Avokado: Ortalama bir meyvesi 200 gr dır ve 100 gramında yaklaşık olarak 180 kalori vardır. Bu kalori değerini ise dokusunda yüksek oranada yağ olmasına borçludur. Avokadonun kendine özgü tadının ve aromasının oluşmasında yağının büyük önemi bulunmaktadır. Avokado yağının insan beslenmesindeki önemi; atherosklerotik kalp hastalıklarına neden olan kandaki düşük yoğunluktaki lipoprotein (LDL) kolesterol seviyesini azaltan, tek zincirli doymamış oleik asidi içermesidir. Ayrıca, diğer besinlerden daha yüksek yoğunlukta antioksidant A,B ve E vitaminleri, aynı zamanda diğer meyvelere oranla yüksek potasyum ve C vitamini içerir ve yüksek çözülebilir lif içeriği ile kalp sağlığını korumada avokadonun potansiyel yararları bulunmaktadır.Saç ve yüz bakım kremleri, losyon ve güneş kremlerinin içeriğinde de kullanılmaktadır.Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur, yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidan olduğu için bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=100489
Domates: Demir, kalsiyum, fosfor ve potasyum mineralleri,Likopen ile A, B ve C vitaminleri açısından zengin bir besindir. Mevsiminde tüketilmelidir.
Keçi Peyniri: İnek peynirine göre daha az kalorili en iyi beyaz protein kaynaklarından biridir ve kalsiyum desteğidir.
Pul biber: Az miktarda kullanıldığında depresyona iyi gelir.
Nane: Kokusu tokluk hissini arttırır