Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi

    Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
    20 Temmuz 1982 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesi’ne bağlı olarak Isparta'da kurulan fakültemiz 5 Ocak 1985 tarihinde Eğirdir Su Ürünleri Yüksekokulu adıyla Isparta ilinden Eğirdir ilçesine taşınmıştır. 18 Haziran 1987 tarihinde ise doğrudan Akdeniz Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 13 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanunla adı ve bağlantısı değiştirilen Yüksekokul, Isparta ilinde kurulan Süleyman Demirel Üniversitesine bağlanarak Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi adını almıştır.

    Fakültemizde 8 yarıyıl (4 yıl) süren eğitim - öğretim programından sonra öğrencilerimiz "Su Ürünleri Mühendisi" ünvanı ile mezun olmaktadır. Su ürünleri mühendisliği lisans programına ek olarak 1985 yılından bu yana lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimi de verilmektedir.



    SU ÜRÜNLERİ TEMEL BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

    Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümünde 1 profesör, 4 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 5 araştırma görevlisi ve 3 uzman görev yapmaktadır. Bu bölümde lisans ve lisansüstü düzeyde (yüksek lisans ve doktora) eğitim ve öğretim yapılmaktadır.Bölümümüzde dersler teorik ve uygulamalı olarak yapılmaktadır.Deniz biyolojisi ile ilgili uygulamalar Antalya Körfezi kıyılarındaki çeşitli sahalarda öğrencilerin de katılımı ile örnekler toplanıp fakültemizdeki laboratuvarlarda incelenmektedir. İçsular Biyolojisi ile ilgili uygulamalar yakın çevredeki göl ve akarsularda yapılmaktadır. Bu tür uygulamalarda su kalitesi,fauna ve floraya ait örnekler standart yöntemler ile toplanarak fakültenin laboratuvarlarında incelenmektedir. Bölümümüzde diğer bölümler ile ortaklaşa kullandığımız 5 adet öğrenci laboratuvarı (Mikrobiyoloji, Kimya, Genel biyoloji, Histoloji ve Gıda Laboratuvarları) ve 1 adet oldukça donanımlı araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. Bölümümüzde Balıkçılık biyolojisi, Limnoloji, Plankton bilgisi, Su omurgasızları, Histoloji, Deniz biyolojisi, Algoloji, Su Bitkileri, Su kalitesi ve Su kirliliği konularında özgün çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca "Batı Akdeniz ve göller yöresinde" deniz,göl ve akarsularda su ürünleri ile ilgili mevcut ve kurulması düşünülen işletmelere su kalitesi,su kirliliği ve çevre ile ilgili konularda yardımcı olunmaktadır. Bölümümüzde ekip çalışmasına özel bir önem verilmekte olup, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca desteklenen projeler yürütülmektedir.Çalışmalarımızda toplanan fauna ve floraya ait örnekler standart fiksatiflerde koruma altına alınarak kurulması düşünülen müze için alt yapı oluşturacak şekilde saklanmaktadır.




    SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİK BÖLÜMÜ

    Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü tatlısu ve deniz balıkları, akvaryum balıkları ve kabuklu su ürünleri üretimi ile yetiştiriciliği konularında öğretim faaliyetleri ve araştırmalar yapmaktadır. Yetiştiricilik bölümü Balık Hastalıkları Anabilim Dalında kültür yolu ile üretilen balık türlerinin bakteriyel, paraziter, fungal hastalıkların teşhisi ve tedavisi konusunda araştırmalar yapılmakta, bu araştırmalarda bakteriyolojik ve serolojik yöntemlerden yararlanılmakta ve elde edilen deneyimler öğrencilere aktarılarak mezuniyet sonrası balık çiftliklerinde çalışmaları halinde pratik bilgileri kazanmaları sağlanmaktadır. Bölümümüz fakültemiz döner sermayesi faaliyetlerine önemli katkılar yapmaktadır.Bu faaliyetler kapsamında balık çiftliklerinden fakültemize gönderilen balıkların teşhisi tedavisi, yavru balık ve porsiyonluk balık satışları, yem ve suların bakteriyolojik ve kimyasal analizleri, fizibilite raporu hazırlanmaktadır.
    Fakültemizde tatlısu balıkları konusunda hizmet veren kapalı bir üretim ünitesi yanısıra yavru yetiştirme ve anaç stoklama amacıyla beton havuzlardan oluşan bir yetiştirilik ünitesi bulunmaktadır. Bu ünitede halen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yetiştiriciliği üzerine araştırmalar mevcuttur.Öğrencilerimiz söz konusu tesisten derslerindeki pratik uygulamalar için faydalanabildiği gibi, lisans öğrencilerimiz havuzlarda ücretli ve sigortalı olarak çalışmaktadır.
    Bölümümüzde halen 1 Prof. Dr., 2 Doçent Dr., 4 Yardımcı Doçent Dr., 3 Araştırma Görevlisi 1 uzman görev yapmaktadır.
    Ayrıca mezuniyet sonrası balık yetiştiriciliği ve balık hastalıkları konularında araştırma yaparak uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimiz için yüksek lisans programımız da bulunmaktadır.



    SU ÜRÜLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

    Bölümümüzde Su Ürünleri Avlama Teknolojisi ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi olmak üzere 2 Ana Bilim Dalı bulunmaktadır. Bölüme ait iki laboratuvarda su ürünleri avcılığı ve işlemesiyle ilgili çeşitli donanımlar ve cihazlar bulunmaktadır.

    Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı'nda denizlerde ve içsularda su ürünleri avcılığında kullanılan av araç ve gereçlerinin yapımında gerekli ana malzemeler, teknik tasarımları, avcılığı amaçlanan türlere göre temel yapı özellikleri ve fonksiyonları hakkındaki bilgiler, Av Araçları ve Avlama Tekniği ile Ağ ****ryali ve Ağ Yapım Tekniği derslerinde uygulamalı olarak verilmektedir.Aynı zamanda, Balıkçı Gemileri ve Donanımı, Navigasyon, Yük İstifif, Deniz Hukuku, Denizde Haberleşme, Denizde Güvenlik, Gemi Yapısı ve Denge, Gemicilikte Elektronik sistemler dersleri ile mezun olduğunda , kaptan olmayı düşünen öğrencilerimize gemilerin sevk ve idaresinde gerekli bilgiler teorik ve uygulamalı olarak öğretilmektedir.

    Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı’nda su ürünlerinin duyusal, fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve kalite kontrol analizleri; Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Su ürünleri Mekanizasyonu ve Soğuk Depolama Tekniği derslerinde öğretilmekte ve bu konularla ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Ana Bilim dalımızda avcılık veya yetiştiricilik yolu ile elde edilen su ürünlerinin soğuk muhafazası, tuzlama, tütsüleme, kabuklu su ürünleri teknolojisi deniz yosunlarının değerlendirilmesi ve su ürünleri işlemeciliğinde hijyen ve sanitasyon, HACCP (Hazard Analyses Critical Control Point = Kritik Kontrol Noktaları Tehlike Analizleri) konularında lisans üstü (Y.Lisans) düzeyde eğitim ve öğretim de yapılmaktadır. Tütsüleme, soğuk depolama, marinasyon, tuzlama, dondurma, hazır gıda teknolojileri, HACCP planı ve kalite kontrol analizleri, konularında uzmanlaşmış elemanlar ile gerçekleştirilmektedir.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    04 Ocak 2008
    Yer
    meçulde görünmeyecek her yer....
    Mesajlar
    337
    Tecrübe Puanı
    21

    Standart --->: Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi

    görüntü güselmiş hakkatten

  3. #3

    Üyelik tarihi
    16 Ağustos 2009
    Yaş
    37
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart Yanıt: Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi

    Öğrenci konaklama imkanı.kaçırmayın
    http://www.mercibutikhotel.com/%C3%B...renci_konukevi

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Şubat.2017, 14:44
  2. Baba Sultan Türbesi (Eğirdir)
    By Mustafa Uyar in forum İslam Alimleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Haziran.2013, 13:02
  3. Eğirdir
    By Beyza in forum Akdeniz Bölgesi
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 21.Ağustos.2009, 21:14
  4. Eğirdir 'den Manzaralar
    By Mustafa Uyar in forum Akdeniz Bölgesi
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 15.Ağustos.2009, 13:18
  5. Bodrum’a Su Ürünleri Ve Denizcilik Fakültesi
    By soleil in forum Tanıtımlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Nisan.2008, 13:09

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.