Ekinezya ilk olarak Amerika’da keşfedilmiş bir bitkidir. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu bitki özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisi için kullanılır. Eğer hastalığın ilk belirtilerini yaşamaya başladıysanız ekinezya çayı ile erkenden tedaviye başlayabilirsiniz. Ayrıca nezlenin de önlenmesi konusunda %58 gibi bir oranda etkilidir. Grip sırasındaki baş ağrılarını da azaltır. Antibakteriyel bir etkisi vardır. Son günlerde herkesin korkulu rüyası olan domuz gribi hastalığı içinde sağlam bir bitki çayıdır. Sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına iyi gelir. Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Alman sağlık bakanlığı idrar yolları ve solunum yolları enfeksiyonlarında ekinezya bitkisini önerir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=118975
Nasıl Kullanılır?
Ekinezya çayı 15 gün boyunca kullanılır.Fazla kullanılması tavsiye edilmez.Ayrıca Oto-immün hastalığı olanların kullanması tavsiye edilmez.Bağışıklık baskılayıcı ve anksiyete ilaçları ile alınmsı önerilmez.
Hamilelerin kullanması tavsiye edilmez.
Ekinezya Çayı Nasıl Demlenir?
Bu çayı normal çayı demlediğimiz gibi demlememeliyiz. 1 litre suyun içerisine 3,5-4 tatlı kaşığı kuru ekinezya bitkisini ekleyip 2-5 dakika bekleyin.Veya taze ekinezya bitkisinde 1 avuç demliğe koyup üzerine 1/4 litre kadar (yaklaşık 1,5 su bardağı) sıcak su ekleyip yine 2-5 dakika demini salana kadar bekleyin. 15 gün tükettikten sonra mutlaka 1 ay ara verin. Günde en fazla 3 fincan için.

alıntıdır