Beyin, vücudun küçük bir bölümünü oluştursa da besinlerle alınan enerjinin yüzde yirmisini harcar. Belirli yiyeceklerin algılama yeteneğini arttırarak daha verimli ve hızlı düşünmeyi, yüksek konsantrasyonu sağladığı bilinmektedir. Ayrıca alınan bazı gıdalar gerginlik, stres ve yorgunluğun atılmasında etkin rol oynar. Sağlıklı beslenerek doğal, katkısız gıdaların sınırsız faydalarından yararlanmak isteyenler; bitkilerin gizemli dünyasına birlikte göz atalım!..

* Belleğini güçlendirmek isteyenler! Bol bol havuç tüketin. Çünkü hatırlama yeteneğinizi artırır, beyin metabolizması nı canlandırır. Sınav öncesi yenen bir tabak sıvı yağlı havuç salatası ezberinizi güçlendirir.

* Mutluluğun sırrının kırmızı biberde saklı olduğunu biliyor muydunuz?.. Acı kırmızı biberin içindeki aroma maddeleri vücudun mutluluk hormonu endorfinin salgılanmasını aktive eder. Daha etkili olması için kırmızı biberi çiğ tüketin...

* Yemeye doyamadığınız çilek, gün boyu biriktirdiğiniz stresi alır. İçindeki lifli madde rahatlamanızı sağlar. Sonuç alabilmeniz için en az 150 gram tüketmeniz yeterli.

* Aşırı yıpranma ve fiziksel yorgunluğa karşı soğana başvurabilirsiniz. .. Soğan kanı sulandırır; böylelikle beyin oksijeni daha iyi alır. Yorgunluk hissiniz de kısa sürede ortadan kalkar.

* Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında ceviz, fındık, fıstık yemek beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirir ve sinirleri güçlendirir.

* Sanata eğilimi olanlar için zencefil ve kimyon vazgeçilmez.. . İçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesine, yaratıcılığın artmasına yardımcı oluyor. Ani bir fikre, buluşa ihtiyacınız varsa bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyon koyarak hazırlayacağınız çayı için.

* Sinirleri gergin olanlar... Kepek, çavdar, baklagiller, bal kabağı, et, balık ve koyu yeşil sebzeler yemeniz gerginliğinizi kısa sürede atmanıza yardımcı olacaktır.


__________________