Güneş ve güneş banyolarının cildi kuruttuğunu belirten uzmanlar, yazın bitimiyle birlikte güneş lekelerine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.
Haftada 1 kez uygulanacak yumuşak soyucu kremler yardımı ile cildin en üst tabakasında birikmiş olan ölü hücrelerden kurtulmak gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu sayede cildin hem nefes alacağını hem de yumuşacık ipeksi bir görünüme kavuşacağının altını çiziyor.


Bronz görünümün devamı için, cildin mutlaka bir nemlendirici ile nemlendirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, banyo sabunları yerine duş jellerinin tercih edilmesi gerektiğini kaydederek, sonrasında da yumuşak hamlelerle kurulanmak ve havluyu sert bir şekilde cilde sürtmekten sakınmak gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, 2,3 günde bir nemlendiriciye katılacak bronzlaştırıcı krem yardımıyla bronzluğu kalıcı hale getirmek mümkün.


Makyajda başvurulacak birkaç ufak hile sayesinde de bronzluğun kalıcılığını sağlamanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar, bununla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
"Pastel tonlarda yapacağınız hafif makyaj, allığınızla yanak, alın ve çene altına uygulanacak bronz efektler bronzluğunuzun kalıcı olmasını sağlar".

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=1751

Kurumuş saçların da yaz sonunda sık rastlanan bir sorun olduğunu ifade eden uzmanlar, güneşin saçları yorduğunu ve ışıltısını kaybettirdiğini belirtirken, havuzun da saçları tam anlamı ile kuru ve kırılgan hale getirdiğini söyledi. Bu dönemlerde saç kremleri vasıtasıyla saça destek olmak gerektiğini belirten uzmanlar bu sayede saçın eski doğal ve ışıltılı halini yeniden kazanabileceğini de ekledi.


Bunlarla beraber beslenmenin de cildin bronzluğu ve ışıltısı için çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle A,E,C vitaminleri açısından zengin olan besinleri tüketmenin önemli olduğunu belirtti. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için taze sebze ve meyve tüketmek ve sigara kullanmamak gerektiğini kaydeden uzmanlar, karotenin bronzluğu kalıcı hale getirdiğini, havuç, domates ve kayısının da bu konuda yardıma koşacağını bildirdi. Uzmanlar ayrıca, vitamin ve mineral açısından zengin olan mevsim sebze ve meyvelerinin cildin doğal nemi için gerekli olduğunu bu yüzden de bolca tüketmek gerektiğini önemle vurguladı.