Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    oyuncu998
    Misafir

    Standart İki Harika Bebek Oyunu..

    İki Harika Bebek Oyunu
    Her anne, çocuğu için en iyisini ister ve çok küçük yaşlardan itibaren bebek oyunları oynamak, gelişimlerine ve dünya içinde güvenlik hislerine yardımcı olabilir. Bu ilk yılda oyunlar oynamak, ebeveynler ve bebek arasındaki bağı güçlendirmeye de yardımcı olabilir. Her çocuk farklıdır ve doğumlarına bağlı olarak, ‘kırklıkları’ (doğumdan sonraki kırk güne verilen ad) ve ailenin durumu, annenin oynamaya vakit bulduğu oyun türünü belirleyecektir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=125900

    Vücudunuz üzerinde hiçbir kontrole sahip olmadığınız bir dünyaya gelmiş ve sizden daha ileride yaşam boyu öğrenmeye sahip bir bebek olduğunuzu hayal edin. Dünya korkunç bir yere dönüşebilirdi ve çocuğu için güvenli bir sığınak oluşturmak, bir annenin görevidir.

    Bebek Masaj Oyunu
    Masaj, her zaman Türk yaşamının bir parçası olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Bebek masajı, Batı’da artan derecede popüler hale gelmiştir ve Türk bir anneye doğal gelecektir. Kokusuz yağlar kullanarak bir anne, sakinleştirici bir banyodan sonra yeni doğmuş çocuğuna yumuşak bir masaj yapabilir. Değerli bebeğe, her adımda ne yaptığını açıklayarak sessizce konuşmak, kısa sürede güven oluşturacaktır ve sıklıkla yatma rutinin sevilen bir parçası haline gelecektir. Çok sayıda çocuğu olan anneler, bu uygulamayı haftada bir veya iki kez ile sınırlandırabilir ve belki de daha büyük kız çocuklarını oyuna dâhil edebilirler. Geleneksel bir ninni de, sürece sevimli bir ekleme olabilir. Masaj oyunun kilit faydası, düzgün uyuyan sakin bir bebek olacaktır – her annenin rüyası!


    Ce-ee
    Bebek uyanıkken ve etkileşime girmek istediğinde, sadece birkaç haftalık bir bebekken bile, devreye girilebilecek bir başka narin oyun da ce-ee adı verilen klasik oyundur. Bu, ebeveynin örtünün altına saklandığı ve bebeğin gülmesi umuduyla kafasını çıkararak “ce-ee” dediği bir oyundur. Sekiz ya da dokuz aylık olana dek bebekler, nesne kalıcılığına sahip değildir, bu nedenle ebeveynlerinin yok olduğunu sanacaklardır. Fakat bu oyunu, söz konusu bu noktadan önce bebekle tanıştırmak, çocuğun ilk yılında iki gelişimsel adımı belirleme fırsatını ebeveyne verecektir:

    1)Bir ebeveyn, bebeğin nesne kalıcılığı geliştirdiği zamanı belirleyebilecektir. Bebek kıkırdayacak ve bebeğin gözleri muhtemelen, ebeveyni örtünün altında arayacaktır.
    2)Bebeğin ailesine mimiklerde bulunmaya başlaması ve bebeğin de ailesine ce-ee yapması, bağımsızlığın bir sonraki aşamasına işaret etmesi bakımından büyük bir keyiftir.

    Oyun oynamak, bir çocuğun öğrenmesi için önemlidir. Basit masaj teknikleriyle ve nazik ce-ee oyunuyla, bebeğin gelişimine yardım edersiniz ve onunla olan özel bağınızı güçlendirirsiniz.
    Alıntı ile Cevapla

  2. #2
    refociho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Ekim 2018
    Yaş
    33
    Mesajlar
    37
    Tecrübe Puanı
    6

    Standart

    Site kapanmış.

Benzer Konular

  1. Harika bebek Wallpaperları
    By Beyza in forum Duvar Kağıtları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.Nisan.2013, 15:54
  2. Harika Yansımalar
    By Mustafa Uyar in forum İlginç Resimler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Nisan.2013, 23:04
  3. erkek bebek , kız bebek
    By Mustafa Uyar in forum Fıkralar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Ağustos.2008, 14:28
  4. harika
    By KOMANDO in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Ocak.2008, 16:06
  5. harika
    By RüZGaR in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11.Şubat.2007, 18:15

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.