2007-2008 Kimya Dersi Zümre Öğretmenler Tutanağı 8 Ays, 1 Hafta ago Başarı: 25 BAYBURT ANADOLU LİSESİ 2007 -2008 ÖĞRETİM YILI KİMYA DERSİ 1.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞIDIR.


Toplantı tarihi:12-09-2007
Toplantı saati : 10.00
Toplantı yeri : Öğretmenler odası
Toplantı No : 1

GÜNDEM
1.Açılış ve yoklama.
2.Bir önceki toplantı kararlarının gözden geçirilmesi.
3. T.C. Anayasasının Türk Milli Eğitimi ile ilgili maddelerinin okunması
4. 1739 sayılı tebliğler dergisinden Milli Eğitim Temel Kanununun Genel ve Özel Amaçlarının incelenmesi ve okunması
5. 2104, 2212 ve 2488 sayılı tebliğler dergisinden Atatürk İlke İnkılaplarının okunması ve incelenmesi
6. 25.05.1992 tarih ve 2359 sayılı tebliğler dergisinden Kimya dersinin amaçlarının ve müfredatının incelenmesi, derslere uygulanması ve 01/051992 tarih ve 127 sayılı kararı ile kabul edilen Kimya dersinin amacının ve müfredatının incelenmesi, derslere uygulanması
7.2519 sayılı T.D. ve 2300 sayılı tebliğler dergisinden ödev yönetmeliğinin incelenmesi, ödev konularının belirlenmesi ve puanlama bareminin oluşturulması
8. Mayıs-2004 tarih ve 2560 sayılı tebliğler dergisine göre yıllık planların yapılması
9. İş takviminin gözden geçirilmesi.
10.Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği
11.Konuların ağırlıklarına göre zaman ayarlaması yapılması. Eğitim-öğretim metot ve teknikleri
12.Ölçme ve değerlendirme esaslarının tespiti.
13.Başarının arttırılması için alınabilecek tedbirler.
14.Öğrencileri zararlı alışkanlıklardan korumak için alınabilecek tedbirler. Rehberlik servisi ile işbirliği
15. Dilek ve temenniler.

GÖRÜŞMELER:
1. Kimya zümre öğretmenler toplantısı 12-09-2006 tarihinde zümre başkanı Okul Müdür Yardımcısı Cabir KARTAL tarafından iyi dileklerle açıldı.Coşkun YILDIZ toplantıda hazır bulundu ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

2. Bir önceki zümre kararları Cabir KARTAL tarafından okundu alınan kararlara uyulduğu görüldü.
3. T.C. Anayasasının Eğitim ve Öğretim Hakkı ve Ödevini bildiren 42. maddesi okundu.
Zümre başkanı Okul Müdür Yardımcısı Cabir KARTAL “Eğitim ve öğretim Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılacaktır.” ilkesinin göz önünde bulundurulmasının önemli olduğunu belirtti
4. Zümre başkanı Okul Müdür Yardımcısı Cabir KARTAL, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun Genel ve Özel Amaçları ile Türk Mili Eğitim’inin Temel İlkeleri’ni okudu.Bu ilkelere bağlı kalınarak geleceğimiz olan gençlerimizi en iyi düzeyde yetiştirmemiz gerektiğini söyledi.
Arıca Atatürk İnkılaplarına ve Anayasasının başlangıcında ifadesini bulan Türk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren vatanseverler yetiştirmek gerektiğini söyledi.
5. 2104, 2212 ve 2488 sayılı tebliğler dergisinden Atatürk İlke ve İnkılapları okundu.
Okul Müdür Yardımcısı Cabir KARTAL; Atatürk’ün ilime ve bilime verdiği önem üzerinde durularak, konuların özelliğine göre Atatürk İlke ve İnkılapları’nın önemine değinilmesi, bunun içinde tarih branş öğretmenleriyle işbirliği halinde olunması gerektiğini, gençlerin iyi birer Atatürk ve Türk Milliyetçisi olarak yetiştirilmesi gerektiğini Türk Milletinin milli, ahlaki ve kültürel değerlerine bağlı ve onu benimseyen, koruyan, geliştiren bir nesil’e sahip olabilmek için Atatürk’ün ilim ve bilimi öne çıkaran özdeyişlerinin yıllık plana alınması ve işlenmesinin önemli olduğunu belirtti.
Coşkun YILDIZ ; Atatürkçü düşünce sisteminde; “Akılcılık ve Bilime Verilen Önem”, “Akılcılığın Gerçekçilik ve Yapıcılıkla İlişkisi”, “Akılcılığın Sorumlulukla Olan İlişkisi”, “Bilimin İnsan Hayatındaki Yeri ve Önemi”, “Bilim ve Teknolojiyi Uygularken Göz önünde Bulundurulacak Esaslar”, “Akılcılığın Temeli Bilim ve Teknoloji”, “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” prensibine yeri geldikçe temas edilmesinin, ayrıca bazı konuların sonlarında yer alan okuma parçalarının sınıfta okunup gerekli açıklamalarda bulunulmasının çok yararlı olacağını söyledi.

6. 25.05.1992 tarih ve 2359 sayılı tebliğler dergisinden Kimya ders müfredatı ve amaçları okundu. Okul Müdür Yardımcısı Cabir KARTAL, öğrencilere genel olarak ilmi gerçeklere ulaşmada ki metotların verilmesi ve kavratılmasının önemli olduğunu, kimya’nın ezber değil deney dersi olduğunu, bu nedenle kimya derslerinin teorik ile beraber pratiğe dayalı verilmesinin gerekliliğini belirtti.
Coşkun YILDIZ; Kimya maddeyi tanıma, ayırt edebilme ve miktarını çeşitli yöntemlerle hesaplayabilme, bulduğu sonuçları değerlendirerek insanlığın hizmetine sunan pozitif bir bilim dalıdır. Bu nedenle öğrenciyi düşünmeye, denemeye, okumaya, uygulamaya, bulgular elde etmeye, elde ettiği bulguları yorumlamaya ve karar vermeye yönlendirmenin önemli olduğunu, her şeyden önce kendisine güvenmesi ve inanması gerektiğini söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=103393
Ayrıca; hayatın her anında, var olan her şeyin bir şekilde kimya ile bağlantılı olduğunu, öğrencilerin yaşamları boyunca gerekli olacak bazı temel kimya bilgilerini mutlaka bilmesi gerektiğini söyledi.
7. Okul Müdür Yardımcısı Cabir KARTAL, 27.11.1989 tarih ve 2300 sayılı tebliğler dergisinde yayımlanan ödev yönetmeliğinde bulunan;
“Madde:9. Ödev, eğitim ve öğretim sürecinde yer alan faaliyetlerden biri olup öğrencilerin kendi kendilerine veya grup halinde severek yapmaları, onlardan çalışma ve başarma istek ve hevesi yaratması bakımından önem taşır.” ifadesine göre verilen ödev konusunun öğrenciyi; anlayamadığı konuyu kavramaya, inceleme ve araştırmaya, öğrenmekte zorlandığı konuyu sorumluluk alarak öğrenmeye, edindiği becerisini çevresiyle paylaşmaya hem dersi sevdirici ve hem de ilgisini artırıcı nitelikte olması gerektiğini belirtti.
Coşkun YILDIZ; Yıllık ödev konularının kasım ayının ilk haftasında ilgili öğrencilere dağıtılmasının ve Nisan ayının ilk haftasında ise hazırlanan ödevlerin toplanmasının uygun olacağı kararlaştırıldı.
Ödev puanlama baremi ise;
a) Konu bilgisi : 45 puan
b) Tertip, düzen ve imla kuralı : 25 puan
c) Zamanında teslim : 15 puan
d) Kaynaklardan yararlanma : 15 puan
şeklinde belirlenmiştir.