MESLEK LİSESİ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BEDEN EĞİTİMİ DERSİ II. DÖNEM ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI

DERSİN ADI : BEDEN EĞİTİMİ
TOPLANTI YERİ :
TOPLANTI TARİHİ :
TOPLANTI SAATİ : 12:00
TOPLANTI BAŞKANI :
TOPLANTIYA KATILANLAR :
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=120823

TOPLANTI GÜNDEMİ
1. Açılış ve Yoklama
2. Türk Milli Eğitiminin amaçları, Atatürk İlke ve İnkılaplarının yeri geldikçe işlenmesi,
3. Bir önceki dönem zümre toplantı tutanağının okunarak değerlendirilmesi,
4. 2009-2010 öğretim yılı 1. döneminin başarı durumunun görüşülmesi,
5. Okul ders araçlarının dikkatle ve özenle kullandırılmasının sağlanması,
6. Öğrencilerde kıyafet birliğinin sağlanması,
7. Öğrencilerin temizlik işlerine katılımının sağlanması,
8. Ölçme ve Değerlendirme,
9. Diğer zümrelerle işbirliği yapılması.
10. Öğrencilerin beden eğitimi dersinden sonraki derse geç kalmaması için uygun zamanda giyinmelerinin sağlanması,
11. Dilek ve temenniler.














ALINAN KARARLAR
  • Okul Müdürü …………2009/2010 eğitim ve öğretim yılı 2. döneminin başarılı bir şekilde geçmesi temennisiyle toplantıyı açtı. Yoklama yapıldı.
  • Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları okunarak, Atatürkçülük konularının aylara göre yıllık planlarda gösterildiği biçimde işlenilmesine devam edilmesi Okul Müdürü ………….tarafından belirtildi.
  • Bir önceki dönem alınan zümre öğretmenleri toplantı kararları …………..tarafından okundu .Bu toplantıda alınan kararlara uyulduğunu belirtti. I. Dönem zümre de alınan ve uygulanan ders işleniş kuralları hatırlatıldı ve ikinci dönem de bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. I. Dönem istenilen hedefe ulaşıldığı görüldü.
  • Sınıflara göre öğrenci başarı durumu gözden geçirildi ve …tarafından sınıf başarıları okundu. Buna göre ;




Birinci dönem Futbol takımı, Atletizm takımı ve basketbol takımı kuruldu. İlçeler arası yapılan müsabakalarda Atletizm Takımımız 3. derecesi aldı. Futbol Takımımız ise il müsabakalarında yarı finale kadar yükseldi. Diğer müsabakalara hazırlık yapıldı.
  • Beden Eğitimi derslerinde kullanılan araç ve gereçlerin (minder, top vb.) bakımına, ders bitiminden sonra özenle yerlerine yerleştirilmesine ve yıpranan malzemelerin onarılmasına 2. dönemde de devam edilmesine karar verildi.
  • Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerin 1. dönemde olduğu gibi alt-üst eşofman, tişört ve spor ayakkabı giymesi kararlaştırıldı. Beden eğitimi derslerine rapor dolayısıyla devamlı olarak katılamayan öğrencilerin ölçme ve değerlendirmelerini teorik bilgilerden yapılmasına, ders esnasında eşofmanlarını giyinerek dersi takip etmelerini karar verildi.
  • Öğrencilere temizlik alışkanlığı kazandırma; öğrencilere çöplerini yere atmamasına ve mümkün olduğu kadarıyla gördükleri çöpleri çöp kutusuna atmayı alışkanlık kazandırmak için öğretmenler arasında ortak karar alınarak uyarılar yapmaya karar verildi.
  • Ölçme ve değerlendirme öğrencilerin yetenekleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.
  • …………..23 Nisan Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının anlam ve öneminin anlatılabilmesi için Tarih ve Edebiyat zümresi ile işbirliği yapmalıyız. Bu dönem de klüplerle işbirliğine devam edilmesine karar verildi.
10. Uygun yerde giyinmeleri için yer tahsis edilmesinin sağlanması ve öğrencilerin bu konuda uyarılmasına karar verildi.
11. 2009-2010 Öğretim yılı 2. döneminin sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde geçmesi dileği ile toplantı bitirilmiştir.


Zümre Öğretmenleri
UYGUNDUR
Okul Müdürü
alıntıdır