Geçtigimiz günlerde Alaska'lı uzmanların yaptığı açıklamaya göre Alaska'nın sınırları içerisinde yer alan en büyük volkanik dağlardan binlerce eve yetecek kadar enerji elde edilebilmesinin mümkün olduğu belirtildi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=107059

Yükselen enerji maliyetleri nedeniyle günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler tam bir enerji açlığı içinde bulunuyor. Bu nedenle kimi ülkeler rüzgar enerjisiyle enerji ihtiyacını karşılamaya çalışırken, bir kısım ülkeler de güneş enerjisinden sonuç almak için çalışıyor.

Fakat jeotermal, özellikle volkanik jeotermal'in bir 'alternatif enerji' olarak ortaya çıkmasının bilim dünyasında yankısı çok büyük oldu. Alaska'da bulunan volkanların Alaska'nın en az %25'ine yetecek enerji ihtiyacına cevap verebileceğini belirten uzmanlar, bu konuda mutlaka adım atılmasının gerektiğini ısrarla vurguluyorlar.

Aslında Alaska, jeotermal kaynakların bulunduğu tek bölge değil. Dünya üzerinde bulunan pek çok ülke, jeotermal kaynaklara sahip. Geothermal Energy Association (GEA)'nın üst kademe yöneticilerinden Karl Gawell, bu konuda şunları dile getiriyor: "Yüksek ücretler ve iklim değişimi, jeotermal kaynaklara olan ilgiyi son yıllarda en üst düzeye çıkarmış durumda."
Sonuç olarak, uzaktan bakıldığında her ne kadar korkutucu görünseler de, içerdiği risklerle beraber volkanik dağlar dünya ülkelerinin enerji açlığını bastırmak için önemli bir basamak olabilir.