Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Bölgeler ve ülkeler arası etkileşimde teknolojinin rolü [slayt]

    http://rapidshare.com/files/88101621...jinin_rolu.pps
    Bölgeler ve ülkelerarası etkileşimde teknolojik gelişmelerin rolü ile ilgili bilgi

    İnsanların iletişimi, diğer canlılardan farklı olarak yaşadığı mekandaki kişilerle konuşmasıyla başlamıştır. Böylece sözlü iletişim ortaya çıkmıştır. Sözlü iletişimde haber aktarımı kulaktan kulağa oluyordu. Bu da anlatılanların zamanla doğruluktan uzaklaşmasına, masallaşmasına hatta efsanaleşmesine neden oluyordu. Yazının icat edilmesiyle yazılı iletişim doğdu. Yazıiı iletişimde bilgiler doğru şekilde iletildiğinden ve üzerine yeni bilgiler eklenebildiğinden bilgi sürekli korunup gelişme olanağı buldu. Bu nedenle yazıyı kullanan toplumlar bilim, sanat ve kültürde daha hızlı gelişme kaydettiler. Nüfusun artmasıyla Dünya üzerinde yaşam alanları ve yeni yerleşim birimleri kuruldu. Bu durum uzaktakilerle haberleş*me ihtiyacını ortaya çıkardı. Bunun sonucunda ise dumanla, davuldan çıkan seslerle ve güvercinlerle haberleşme gibi yöntemler kullanıldı. Bunlardan güvercinlerle haberleşme, askeri ve devlet yazışmalarında en fazla kullanılanıydı.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=107051
    Matbaanın icadıyla basılı kültür ve iletişim doğdu. Kitap, dergi ve gazeteler daha fazla sayıda basılarak daha geniş kitlelere ulaştırıldı. Böylelikle kültür ve eğitim daha geniş kitlelere yayılma olanağı buldu. Bunda matbaanın icadıyla ki*tapların daha da ucuzlamasının etkisi vardır.1944 yılında ilk telgraf hattı kuruldu. Böylece elektronik iletişim başlamış oldu. İletişim, kâğıt ve mürekkepten başka boyuta taşımış oldu. Telgrafla başlayan elektronik iletişim Alexandar Graham Belf’in telefonu icadıyla devam etti. Bu*gün ise bilgisayarlı iletişime kadar ulaştı. Sadece 50 yıl önce, Türkiye’nin bir ilindeki biriyle haberleşmek için mektup yazmak ve cevabını alabilmek için türkülere de konu olan kara trenin gelmesini haftalarca beklemek gerekiyor*du. Oysa günümüzde telefon, cep telefonu ve İnternet aracılığı ile aynı anda Dünya’nın her yeriyle iletişim kurulabil*mektedir.
    Uyduların gelişmesiyle dijital televizyon ve radyo yayıncılığı başlamıştır. Canlı yayın araçlarıyla, haberler Dünya’nın her tarafındaki stüdyolara iletilebilir ve canlı yayına sokulabilir hâle gelmiştir.20. yüzyılda insanların yaşantılarına giren bir diğer yenilik te bilgisayar ve İnternet olmuştur. İnternet’in yaygınlaşmasıyla ülkeler arasındaki sınırlar ortadan kalktı. Artık belli bir ülkede bulunmaksızın o ülke içindeki bilgi kaynaklarına ve inşalara ulaşmak kolaylaştı. İnternet ile insanlar işlerini, hatta alışverişlerini yapabilme olanağına kavuştu
    Konu Mustafa Uyar tarafından (14.Mayıs.2013 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.Şubat.2017, 11:28
  2. Ekmek Arası Çorba
    By Mustafa Uyar in forum İlginç Resimler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Nisan.2013, 13:14
  3. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Şubat.2008, 16:25
  4. Kardeşler arası ilişkiler ...
    By soleil in forum Anne - Baba ve Çocuk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.Ocak.2008, 22:25
  5. Ülkeler CoĞrafyasinda TÜm Ülkeler AÇiklamalari
    By Mustafa Uyar in forum Lise Coğrafya Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Haziran.2007, 21:35

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.