Güzel Sanatlar Yetenek Sınavlarında Nasıl Başarılı Olursunuz?

Güzel sanatlar liselerinin ve üniversitelerinin yetenek sınavlarına hazırlananlar çalışmaya nereden başlayacaklarını, karşılarına hangi soruların çıkacağını, heyecanlarını nasıl yeneceklerini, sınava nasıl çalışmaları gerektiğini bilmezler.

Resim, heykel, grafik gibi alanları meslek edinmek isteyen öğrenciler için ilk gerekli olan: azim ve kararlılıktır. Uzun bir süre ders çalışmayı, bol bol çizim yapmayı gerekir. Planlı ve sistematik bir şekilde çalışmayı istemek de önemlidir. Eğer siz de güzel sanatlar yetenek sınavlarına hazırlanan bir öğrenciyseniz aşağıdaki öneriler işinize yarayabilir.



Sınav hayatınızın merkezinde yer alsın.
Bu cümleden hayatınızda sadece sınavın olması gerektiği sonucunu çıkarmayın. Ancak çok çalışmanız gerektiğini göz önüne alın. Üniversite hedefiniz hayatınızın merkezinde olsun.

İyi bir kurs seçin.
Güzel sanatlara hazırlık kursları sınavı kazanıp kazanamayacağınızı belirler aslında. Resim yeteneğinizin olması sınavı kazanacağınızı garanti etmeyeceği için güzel sanatlara hazırlık kurslarının eğitim programlarına ihtiyaç duyarsınız. Çizim yeteneğinizi yönlendiren uzman eğitmenler, teknik ve pratik tüm bilgileri vererek sizi sınava daha iyi hazırlar. Bu nedenle kurs seçerken lise ve üniversite başarı grafiklerini inceleyin.

Düzenli çalışın.
Düzenli ve disiplinli çalışmak beraberinde başarıyı getirir. Güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavlarına girecekseniz sınavda karşınıza çıkabilecek her şeyi bilmeli ve hazırlıklı olmalısınız. Bu konuda sizleri sınava hazırlayacak bir resim kursu seçmek mantıklı olacaktır. Çalışma programınızı eğitmenlerinizle birlikte hazırlayın.

Gözlem ve araştırma yapın.
Güzel sanatlar yetenek sınavlarında sorulan soruları gözünüzün önünde canlandırabilmelisiniz ya da gördüğünüz nesneyi iyi bir şekilde kağıda yansıtabilmelisiniz.

Figürlerle birlikte çalışın.
Güzel sanatlar fakültelerinde yetenek sınavlarında figür ağırlıklı sorular çıkacağı için mümkün olduğu kadar karşınıza çıkan her nesneyi ve kişiyi çizerek fazlaca pratik yapmalısınız. Çizim tekniklerinizi geliştirerek başarı oranınızı yükseltirsiniz.

İfade gücünüzü geliştirin.
Güzel sanatlar sınavlarında mülakata da tabii tutulabilirsiniz. Bu nedenle iletişim kurma yeteneğinizi güçlendirin. Kendinizi iyi ifade edebilirseniz başarılı olma şansınız artar.
Bunlara ek olarak heyecan ve stresinizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Bunu nasıl yapacağınızı da güzel sanatlara hazırlık kursunuzda eğitmenlerinizden öğrenebilirsiniz. Sınavlara iyi hazırlanan, ayrıca kendine güvenen adaylar istedikleri bölümlerin kapısını aralayacaklar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=134538

Kaynak: www.sanatakademi.com.tr