Resimdeki yeşil şey sizce ne olabilir?



Görüldüğü üzere bir kulpu ve ana gövdesi var. Yeşil renkte bişi... Aslında hemen hemen herkesin bildiği bir şey. Ev hanımlarının vazgeçilmesi desek...
Cevap zor gibi gelse de aslında çok kolay. Bu bir biber. Üstelik kulplu bir biber.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=54581



Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde İsmail Erkal'ın, pazaryerinden satın aldığı biberlerin içinden çıkan kulplu bardağı andıran biber, görenleri hayrete düşürdü.
Son yıllarda hormonlu tarımın yaygınlaşması tarım ürünlerinin görünümünü de etkiliyor. Manisa'nın Sarıgöl İlçesinde İsmail Erkal isimli vatandaş, pazardan satın aldığı bir kg biberi buzdolabına yerleştirirken, diğerlerinden farklı görünümlü biberi fark etti. Kulplu su bardağını andıran biberi saklamaya karar veren İsmail Erkal, yaşadığı şaşkınlığı şu şekilde dile getirdi, "Biberlerin içinde bir tane ikiz gibi, hatta küçük bir testi veya bardağı andıran biberi görünce şaşırdım. Komşularıma gösterdim, herkes hayret etti. Bu biberi buzdolabında bozuluncaya kadar saklayacağım" dedi.
Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, biberi inceldikten sonra şunları söyledi,"Tarım alanında ve özellikle sebzecilikte kullanılan tarım ilaçları bu tür şekil bozukluklarına neden olabiliyor. Ürünün genetik bozukluğundan da kaynaklanabilir. Biberin ana gövdesi "Dolmalık", kulpu ise "Çarliston" türüne benzemektedir. Yenmesinde herhangi bir sakınca yok" dedi.
İHA