Ofiste nasil konusulmasi gerektigini biliyor musunuz?

Iletisim hatalarindan kendinizi arindirmayi basarirsaniz,
kisa surede hep ustte, hep en sevilen eleman olabilirsiniz.





Belirsizlik yaratan kelimeler


"Bilirsiniz" ya da “onun gibi bir sey” gibi sozler belirsizlik yaratip sizi konuya hakim olmayan biri olarak gosterebilir. Ayni zamanda tecrubesiz ve konusmayi bilmeyen biri gibi algilanirsiniz. Karsinizdaki insan fikirlerinizi ciddiye almaz; cunku onlari anlatirken emin ve etkileyici bir konusmayi beceremiyorsunuzdur . Konusmadan once birkac saniye durup, soylemek istediklerinizi dusunurseniz, konusmanin ortasinda durup dusunme ihtiyaci duymazsiniz.


Soru tonuyla konusmalar

Ilk once ses tonunuzu kontrol etmeye calismalisiniz. Cumlenin sonunda sesiniz yukariya dogru degil, asagi inmeli. Boylece anlatiminizdaki soru isaretleri kalkar, konustuklarinizdan emin gorunursunuz. Eger bunu kendi kendinize basaramazsaniz, bir etkili konusma kursuna yazilarak konusmanizi duzeltin.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=17478

Kusku belirten sozler

“Belki dogru olmayabilir, ama...” veya “Tam emin degilim ama...” tipi cumleleri fazla kullaniyorsaniz, sunu dusunun: Siz bile fikirlerinizden suphe duyarken, baska insanlardan onlari ciddiye almasini nasil beklersiniz? Uzmanlara gore bu sorun, kisinin kendine guven eksIkliginden kaynaklanir. Yani atilacak ilk adim ozguveni gelistirmektir. Is hayatinizda ne zaman zit bir fikirle karsilasirsaniz, onu dosyalayin ve gerektiginde onun uzerine tekrar donun. Emin olmadiginizi gosteren cumleler yerine emin oldugunuzu gosteren ifadeler kullanin. Guvenilir bir kaynakta yazilanlar ve dusunceleriniz arasindaki baglantiyi kurup, yazilanlari sizin fikirlerinizi dogrular sekilde anlatin. Uzman bir kisinin fikrinizi desteklemesi sizin icin onemli bir dayanak olusturacaktir.