Gozumuzden dahı sakındıgımız,uzerıne tıtredığımız cocuklarımız...Butun umutlarımız,hayallerımız onların ustune kuruludur çogu zaman.Yaptıgı yanlışlar zaman zaman gozumuze gorulmez.Anne;farkettımı baba kızacak dıye,baba;farkettımı çocugum uzulur dıye gormezden gelırler.

Oysa yapılan en buyuk yanlış burda çoktan yapılmış demektir belki de?...

Bır yakınımızın dugunu olur.3-4 yasındakı kız cocugumuza gelınlık gıydırırız.Tamam o masum ve bı okadar da guzel kız çocuğu bır melek gıbı gorunur gözumuze.

Peki bu yapılan davranışımız ne kadar dogrudur???İşte bu tartışılır...

O yaştaki gelinlik gıydırelen çocugun gelecegı ve alacagı kararlar bu konuyu cıddıyetle dusunen herkes tarafından rahatlıkla tahmın edılebilir.O kendının;yasından buyuk kararlar alabılmesının normal olabılecegını dusunmustur çoktan.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=9955

Unutulmamalı ki;çocuklar en ufak ayrıntıyı dahı bır yetişkinden daha çabuk farkedebılırler.

Çocugumuz buyur.İsteklerıde onunla beraber buyumeye baslar.çocuk herseyı yapabılecegını dusunur.vee en onemlısı anne ve babasını hangı konularda kullanacagını oğrenır.

Bı alışverişe çıkılır.genelde anne ıle erkek çocuk,babaylada kız çocuk kesınlıkle bırbırlerıne zıt tutum sergırlerler.Hiç bir baba kızının kendını sergıledıgı kısacık bır etekle ortalarda dolaşmasını ıstemez!!!(bu çagda ne kadar gericilik denırse densın.)

Sonrada bılındık bır cumle oluşur anne-babanın ağzında çocugumun her dedığını yapıyorum yıne de kuşak çatışmasını ortadan kaldıramıyorum...Bu bır sorun gıbı gorulur...

Kızımız 10-11 yaşında yıne bır düğüne gıdılecegınde abiye giymek ister.

Anne babanın ılk tepkısı:
_sen daha çok kucuksun sacmalıyorsun?sence o kıyafet senın yaşına uygun mu?Sorusunu yoneltır çocuguna...
çocuk:_ama ben 4 yaşındaykende giymiştim. cevabıyle gelır karsınıza.

Unutulmamalıdır ki:çocuklar bos bır yazı tahtasına benzer ve üzerıne yazılan hıç bır bılgı(tutum,davranış)kesınlıkle hiçbir zaman sılınemez!...

ÇOCUGUNUZA GERÇEKTEN DEĞER VERIYORSANIZ SADECE YAŞININ OZELLIKLERINI YASAMASINA IZIN VERIN.BUNUN FAZLASINI SIZDEN ISTEME HAKKININ OLMADIĞINI ÖĞRENSİN.

LÜTFEN BUNLARI HAFIFE ALMAYIN.ÇÜNKÜ;EVLADINIZ OLARAK SİZİN ÇOCUGUNUZA,VATANDAŞIMIZ OLARAK BIZIM SIZE VE ONA HEP İHTIYACIMIZ VARDIR.