Adet dönemi bedenimiz ayrı bir dikkat, özen istiyor. Bu nedenle cildinize, saçınıza biraz daha zaman ayırın ve kendinizi iyi hissetmeye çalışın.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=129182

Ağrılı, sıkıntı verici ayrıca hiç de seksi olmayan ve regl dönemi öncesinden başlayıp sonrasına kadar sıkıntı yaratan sivilce problemi güzelliğinizin en büyük düşmanlarındandır. Her şeyden önce bu dönemde yüzünüzü iyi temizleyin. Kil maskesi de işe yarayacaktır. Öte yandan cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nem sağlamayı da unutmayın.

Saçınızın bu özel günlerinizde daha uslu, daha şekle girer olmasını sağlamak için öncelikle sert olmayan bir ürün ile yıkayın. Kendinizi gevşetmek için normal zamanda yaptığınızdan daha uzun bir süre saç ve saç derinize masaj yapın. Bu günler boyunca saçınızı ağırlaştırabilecek besleyici bakım ve yağ banyolarından kaçının.

Mutlaka göz çevrenizin iyi nemlenmiş olmasına özen gösterin ve göz çevresi bakımı uygulayın. Kırışıklıklarınız iyice artmışsa üst kirpiklerinize rimel uygulamak dikkati ve vurguyu kırışıklıklardan farklı bir yöne çekecektir.

Bu özel günlerin kadınlar üzerinde kontrol edilemez bir moral bozukluğu etkisi vardır. Bunun yüzünüze yansıttığı etkinin üstesinden gelmek için yüzünüze yakın olan giysilerinizde beyaz, açık ama 'uçuk' olmayan pembe veya mavi gibi renkler kullanın. Esmer ve soluk tenliyseniz benzinizin solgunluğunu saklamak için parlak, mavimsi beyaz renkleri tercih edin. Sarı veya kestane rengi saçlarınız varsa kırık beyaz renkler kullanın.
alıntıdır