Toplum aldatılan kadına mağdur, diğerine ise kötü kadın gözüyle bakıyor.

Ancak aşkla dolu ilişkiye bayrak açan erkeğin hayatındaki kadınlardan hangisi mağdur?...

Son zamanlarda magazin programlarında sürekli aldatmalar konuşuluyor. Cem Hakko'nun, uzun yıllar geçirdiği eşini çok daha genç olan bir bayanla aldatması! Sanem Çelik'in, yönetmeninin yuvasını yıkan kadın olması. Ve bu örnekler gibi daha niceleri... Halkın içinden daha birçok kişi... Peki asıl konu, aldatmalarda mağdur kim? Sevdiği kadını bırakıp evine dönmek zorunda kalan erkek mi? Aralarındaki aşka rağmen, erkeği uğurlamak zorunda kalan ve yuva yıkıcı olarak damgalanan kadın mı? Yoksa sevilmeden biriyle yaşamak zorunda olan evdeki eş mi? Aslında toplum önyargısına göre, mağdur erkeğin aldattığı eşi görülüyor.

'NEDENLERİ FARKLIDIR'
Bu üçlü ilişkide asıl mağdurun kim olduğuna karar vermenin güç olduğunu belirten Psikolog Nüket Diner, anlattı: "Erkeğin eşini aldatmasının nedenleri farklılıklar gösterir. Bunlar, beklenti ve ihtiyaçların iki taraf veya sadece bir taraf için değişmesi, cinselliğin azalması ve dolayısıyla dışarıdaki kadınlara ilginin artması, egonun tatmin edilememesi ya da hiçbir sorun yokken başka birine aşık olunması olabilir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=7058

'SEÇİM YAPAMAZ'
Burada erkek için hayatının aşkı ve onun karşısında emek verilmiş bir yaşam vardır. Erkek ikisinin arasında seçim yapmakta veya birini reddetmekte zorlanır. Bu da onun iki taraflı bir ilişki yaşamasına neden olur."