Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart güzellik dersleri

    Güzellik Dersleri

    Gözlerde Mavi Dalgalar
    Son zamanlarda mavi göz makyajını omuzlara dökülen saç modelleri tamamlıyor ve çok seksi bir görünüm yaratıyor. Kaşlara doğru hafifçe tonu açılan göz farları yumuşak bir final oluşturuyor. Güçlü parlak bir göz makyajı için eyeliner yerine toz göz farı nemli fırçayla uygulayın. Böylece farın kolayca ve eşit miktarda dağılmasını sağlayabilirsiniz.

    Daha Az Acı!
    Evde ağda yaparken canınızın yanmaması için bir yöntem mi arıyorsunuz? Ağda öncesinde cildinize talk pudra sürerek hazırlık yapmak yerine mısır nişastasından yararlanabilirsiniz. Mısır nişastası cildinizdeki fazla yağı emerek, ağdanın cildinize daha iyi yapışmasını ve böylece daha az acı hissetmenizi sağlayacaktır. Fazla yağın ciltten atılması işinizi çok kolaylaştıracak!

    Erkek Kokusu!
    Seksi, sert görünümlü ve etkileyici bir aksana sahip olan Clive Owen, kadınları uyarıyor adeta hipnotize ediyor. Artık kokusuyla da bizi kendine çekmeyi başarıyor. Yakışıklı oyuncu, Lancome Hypnose Homme parfümün tanıtımında yer alıyor. Parfüm tasarımcısı Ann Gottlieb, karışımı "Zengin, erkeksi ve taşıması kolay" şeklinde betimlemiş. Biz kadınlara da bu kokunun keyfini çıkarmak ve test etmek kalıyor. 50 ml fiyatı: 119 YTL.

    Ufak bir mola!
    Hillside Cİty Club Sanda Day Spa'larda öğle yemeği arasında veya iş çıkışında kendinize Elemis ürünlerinin rahatlatıcı kokularıyla küçük bir mola hediye edebilirsiniz. 2006 yılında en iyi spa ürünü seçilen Elemis'in 42 adet spa bakımı ve 80 farklı ürün seçeneği bulunuyor. Victoria-David Beckham, Jay Kay, Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston ve Sienna Miller'in tercihi olan Elemis cilt bakımı ve masajları farklı bir yöntemle yapılıyor. Nefes hareketleri ve rahatlatıcı kokularla desteklenen masajın vücudunuzda yarattığı etkiyi çok seveceksiniz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63263

  2. #2
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Vücudunuz mükemmel olmayabilir ama bu kötü görünmeniz gerektiği anl¤¤¤¤¤ gelmez. Vücut kusurlarınızı örtecek doğru bir giyim tarzı sayesinde, iyi görünmekle ilgili tüm sıkıntılarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm gardrobunuzu da yenilemeniz gerekmiyor. Ufak rötuşlarla çok daha iyi görünmeyi başarmak elinizde.

    İç çamaşırı
    Sütyenler
    Her zaman göğüslerinizi tam toparlayan bir sütyen giyin. İyi bir sütyen göğüslerinizi kaldırır, belinizi ortaya çıkarır.
    İnce askılı üstler giyiyorsanız, sütyen askılarınızın görünmesinde bir sakınca yoktur. Tabii sütyeninizin güzel olması kaydıyla.
    Göğsü çok küçük olan, fakat sütyen giymediklerinde de göğüs uçları çok belli olan kadınlar, göğüs uçlarını bir plasterle örtebilir, ya da onlara fondöten sürebilirler.
    Eğer göğüsleriniz küçükse elyaflı sütyen giyebilir, ya da silikon pedlerden kullanabilirsiniz.
    Sütyen ve külotlarınızın giydiğiniz giysilerle aynı renkte ya da onlardan daha açık renkte olmasına dikkat edin.
    Külotlar

    Beyaz ya da iç gösteren giysilerle ten rengi iç çamaşırı kullanın.
    Eğer eteğiniz iç gösteriyor ama vücudunuzu sıkıca sarmıyorsa, o zaman string yerine, kalçanızı tam saracak büyükçe, ten rengi bir külodu tercih edin.
    Poponuzda selülit çoksa, ince kumaştan giysiler giydiğinizde kesinlikle string giymeyin.

    Mücevher ve aksesuar

    Eğer göğsünüz büyükse ve göğsünüzün V yakalı bir bluzle çok fazla ortaya çıktığını düşünüyorsanız, büyük bir kolyeyle teninizin göründüğü bölgeyi kapatabilirsiniz.
    Balıkçı ya da yarı balıkçı yaka bir kazağın üzerine asla kolye ya da fular takmayın.
    Eğer göğüsleriniz büyükse, göğüs aranıza düşecek uzun kolyeler takmayın.
    Yüzünüz kiloluysa, ya da gıdınız varsa, daha uzun küpeleri tercih edin.
    Boynunuz kısaysa, kalın ve tasmayı andıran kolyelerden uzak durun.

    Ayakkabılar

    Ayak bilekleriniz kalınsa, bilekten bantlı, topuklu ayakkabılar giymeyin.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63264
    Pantalonlarınızın paçaları topuğun dibine dek düşsün.
    Ayakkabılarınız açık ve son derece zarif olmadıkça açık renk giysilerle siyah ayakkabı giymeyin.
    Parlak renkli giysilerle siyah ayakkabı giymeyin, çünkü bu, renkleri ucuz gösterir. Siyah ayakkabılar en çok koyu renklerle iyi gider.
    Ayak bilekleriniz kalınsa, düz, babet ayakkabılardan ve bilekten bağlı ayakkabılardan kaçının.
    Bacaklarınız çok inceyse, ince ve sallanan topuklu ayakkabılar giymeyin. Çünkü bunlar, bacaklarınız kadar ince olmayan vücudunuzun altında ezilecek gibi durur.
    Vücudunuz armut şeklindeyse, aşırı zarif ve çok yüksek olmayan ince topuklardan kaçının.

    Önemli esaslar

    Neon ve floresan renkler, sadece buğday tenliler tarafından giyilmelidir.
    Ya göğüslerinizi, ya da poponuzu ortaya koyacak bir giysi giyin, asla ikisini birlikte değil.
    Parlak renk ve kumaşları, sadece dikkat çekmeye dayanabileceğinizden emin olduğunuzda giyin.
    Çok dar yerine, daha bolca pantalonları tercih edin. Çünkü dikiş yerleri gerilen pantalonlar sizi şişman gösterir.

  3. #3
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Güzel görünmek için makyaj yapıp, istediğiniz sonuca bir türlü ulaşamıyorsanız, makyajı yanlış yapıyorsunuz demektir. En sık yapılan beş hata ve çarelerine bakın, mükemmel görünüme kavuşun
    Sabah kalkıp da aynaya baktığınızda karşılaştığınız yorgun yüzden kurtulmanın en kolay yoludur makyaj. Sadece yorgunluktan kurtulmanın yolu da değil, olan güzelliğinizi ön plana çıkarmak ve kendinizi iyi hissetmek de cabası. Bu nedenle de makyajın doğru yapılması şart. Size yakışan, yüzünüze uygun ve yüzünüzün en güzel kısımlarını ortaya çıkaran bir makyajla tüm günü kendinizden emin bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu noktada sık yapılan makyaj hatalarını bilmek bunlara engel olmada işinize yarayabilir.

    Eyeliner'ınız gözlerinizi küçük gösteriyor
    Hata: Eyeliner'ı hem üst, hem de alt kirpik diplerinize kalın bir şekilde sürdünüz.
    Çaresi: Göz makyajında üst kirpik diplerinize odaklanırsanız, istediğiniz iri göz etkisini elde edebilirsiniz. Kalemi ya da eyeliner'ı içten dışa doğru belirgin bir çizgi halinde çekin. Alt kirpik diplerini boyarken kalemi fazla bastırmayın ve sert çizgileri pamuk ya da eyeliner fırçasıyla dağıtarak yumuşatın.

    Dudaklarınızın etrafında halkalanma oluyor
    Hata: Ya dudak kaleminizin rengi fazla koyu, ya da rujunuz, dudak kaleminden daha çabuk siliniyor. Bu nedenle de dudaklarınız çizilmiş ama içi boş bir şekilde kalıyor ve bu da gayet
    kötü körünüyor.
    Çaresi: Dudağınızın kendi rengine en yakın renkte bir dudak kalemini dıştan içeri doğru sürün. Çerçevelemeyi doğru yapmak için önce sol kenardan başlayıp ortaya geldikten sonra, aynı işlemi sağ tarafla da tekrarlayın. Daha sonra aynı işlemi alt dudağınız için de uygulayın. Ardından boyadığınız bölgenin içini gene dudak kalemiyle doldurun. Böylece, üste ruju da sürdüğünüzde, boyanın dudaklarınızdan silinmesi hem daha yavaş, hem de eşit şekilde olacaktır.

    Yüzünüzün rengiyle boynunuzun rengi farklı tonlarda
    Hata: Fondöteninizin tonunu yanlış seçmişsiniz.
    Çaresi: Öncelikle kozmetik satan bir mağazaya gidip birkaç farklı formül ve renkte fondöten deneyerek işe başlayın. Mükemmel ton, sürüp yaydığınızda, cildinizin rengiyle bütünleşip kaybolandır. Çoğu kozmetik firmasının bu iş için hazırlanmış rehberlerinden de faydalanabilirsiniz.

    Kirpikleriniz topak topak
    Hata: Ya çok fazla rimel sürdünüz, ya da kuruduğu için düzgün sürülemiyor.
    Çaresi: Yeni bir rimelle bu sorunu çözebilirsiniz. Ambalajı açılıp kullanılmış rimellerin ömrü genelde üç aydır. Ayrıca boyayı sürmeden önce, fırça üzerindeki fazla boyayı tüpün kenarına sürerek alın. İki kat sürmek yeterli olacaktır. Kirpiklerinize yapışan küçük boya parçacıklarını bir kirpik tarağıyla tara¤¤¤¤¤ temizleyin.

    Yanaklarınızda kırmızı çizgiler oluşmuş
    Hata: Çok fazla allığı yanlış yere sürüyor, ya da yanlış fırça kullanıyorsunuz.
    Çaresi: Allığı, allığın ambalajı içindeki kendi minik fırçasıyla sürmeye çalışıyorsanız, bundan vaz geçip. Bunun yerine kocaman kalın bir fırça kullanıp, fırçaya bulaşan fazla allığı silkeleyin. "Peynir" deyip, allığı doğrudan elmacık kemiklerinize sürüp, şakaklarınıza doğru yayın.

  4. #4
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Eyeliner ve göz kalemi kullanmadan önce bilmeniz gereken en önemli şey, her iki malzemenin de mümkün olduğunca ince çizgilerle çizilmesinin gözü daha güzel göstereceğidir.

    Siyah göz kalemi, siyah saçlı, esmer tenli bayanlar için çok uygundur. Esmerler dışındaki bayanlarda bu renkte bir göz kalemi ve eyeliner çok koyu sayılabilir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63266

    Beyaz tenli kadınlar yumuşak kahverengi ya da gri tonlarını tercih etmelidirler. Gece ise, göze sürülen fara uyan renkli bir kalem tercih edilmelidir.



    Eyeliner'ı çok ince uçlu bir fırçayla sürmek güzel bir görüntü oluşturacaktır. Eğer eyeliner sürmeyi bir türlü beceremiyorsanız işte size bir öneri.

    Mümkün olduğunca aşağıya doğru bakın ve elinizle gerdiğiniz üst gözkapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin.

    Bu çizgi göz kuyruğunda sona ermeli, dışa doğru uzamamalıdır. Alt gözkapağına kesin bir çizgi çizmek istemiyorsanız, buraya eyeliner'la yanyana noktalar yapın veya eğrilemesine kısa kısa çizgiler çizin.

    Bazen gözün üst kapağındaki kirpiklerin altına çizgi çizilmesi de hoş bir görünüm kazandırır. Bunun da yine ince ve düzgün olmasına dikkat edin.

  5. #5
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Bazen daha sonra kullanmak üzere aldığımız makyaj malzemelerimiz cildimize zarar verebilir. Ne de olsa onların da belirli bir ömrü var. Kötü kokuyorsa, rengi değişmişse kozmetik ürünlerinden uzak durun.

    Sürekli kullandığınız ruj veya rimel kampanyaya girdiğinde ondan birkaç tane alıp saklamak pek akıllıca bir iş değil. Çünkü her malzemenin belirli dayanma süresi var. Ürün açıldıktan ve kullanılmaya başlandıktan sonra bakteriler, ısı ve ışık ürünün etkisini olumsuz etkileyebilir. Bir krem ne kadar sıvı içerirse, dayanma süresi ve mikroorganizmalara karşı direnci de o kadar düşer. Örneğin yağ oranı yüksek bir krem, sıvı oranı yüksek nemlendirme özelliği olan bir kreme karşın daha dayanıklıdır. Kullanım süresini aşan, çok sıcak ve aydınlık yerde muhafaza edilen makyaj malzemeleri hemen bozulmaya başlar. Bu durumda tek çare; onları çöpe atmak ve yenilerini alıp kullanmaktır. Peki hangi ürünü kullanmaya devam etmeli, hangisini zamanı geldiğinde çöpe atmalı? İşte cevapları;



    Ruj

    Ömrü 2 - 3 yıldır. Ancak yaz aylarında havanın çok sıcak olması nedeniyle rujların yüzeyinde küçük su kabarcıkları oluşabilir. Bu normaldir. Eğer rujunuz kurumuşsa, dudağınıza sürdükten sonra üzerine parlatıcı sürerek kuruluğu giderebilirsiniz. Çok kuruları çöpe atın.

    Fondöten
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63267

    Açılmadığı sürece 2 - 3 yıl dayanır. Eğer fondöteniniz dibe çökmüş ve üst yüzeyde yağ tabakası oluşmuşsa, biraz salla¤¤¤¤¤ tekrar eski haline getirebilirsiniz. Fondöten süngeri kullanıyorsanız, bunu her kullanımdan sonra yıkamalı ve özenle saklamalısınız.

    Göz kalemi

    Likit olanların, tıpkı rimeller gibi içine hava dolabileceğinden ömürleri kısadır. Açılıp uzun süre kullanılmayanların da kuruma tehlikesi var. Kalemlerin ise dayanıklılığı üç yıldır.

    Pudra

    Tıpkı allıklar gibi uzun ömürlüdür. Ama kompakt pudralar, hava aldıkları süre boyunca kuruma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

    Gözaltı kapatıcıları

    1 - 2 yıl dayanır. Fakat kompakt şeklinde olanlar daha çabuk kurur ve bir zaman sonra kullanılamaz hale gelebilir.

    Allık

    Suya dayanıklı olduğu için uzun müddet kullanılabilir. Fakat aşırı sıcakta kuruyan allıkları derhal çöpe atmalısınız.

    Far

    Dayanıklılık süreleri 1 - 2 yıldır. Bundan sonra farlar kuruyabilir veya çatlayabilir. Zamanı geçen farların en belirgin özelliği ise gözkapaklarında dağılmamasıdır.

    Parfüm

    Açıldıktan sonra ömrü iki yıldır. En iyisi parfümleri kuru ve serin bir yerde saklamaktır. Güneş ışınlarına maruz kalan parfümlerin kokusu çabuk uçar.

    Oje

    Hiç açılmadığı sürece ömrü iki yıldır. Ağzı açılan ve uzun zaman kullanılmayan ojeler kalınlaşarak bozulmaya başlar. Ojelerinizin ömrünü uzatmak için, her kullanımdan sonra fırçasını temizlemeli ve ağzını uzun süre açık bırakmamalısınız.

    Cilt temizleme ürünü

    Uzun süre dayanır. Çünkü içerdikleri maddeler bakteri oluşumunu önleme özelliğine sahiptir. Fakat temizleme mendilleri 1 - 2 yıl içerisinde tüketilmelidir. Alkollü ürünlerin ömrü yaklaşık iki, yağlıların ise bir yıldır. Eğer üründe tortulaşma başlamışsa, kesinlikle kullanmayın.

    Nemlendirici krem

    Açılmadığı sürece yaklaşık üç yıl dayanır. Açılan ve uzun zaman kullanılmayan malzemelerin üst yüzeyinde yağ tabakası oluşabilir ve kötü kokmaya başlar. Tüp içinde bulunan nemlendirici kremler, havayla temas etmediği için daha uzun ömürlüdür.

    Güneş kremi

    Asla bir önceki yazdan kalan güneş kreminizi kullanmayın. Çünkü genelde kumsala götürülen ve güneş ışınlarına direkt maruz kalan kremlerin içeriğindeki maddeler bir müddet sonra ısı nedeniyle olumsuz yönde etkilenmeye başlar. Normalde güneş kremlerinin dayanma süresi altı aydır.

    Otobronzan

    Kullanım ömrü 1 - 2 yıldır. Fakat çok sıcak ortamlarda uzun süre bekletilen ürünlerin içeriğindeki bronzlaştırıcı maddeler kısa zamanda etkilerini kaybedebilir.

    Ampüller

    Yüksek düzeyde konsantre edilmiş etki maddeleri içeren ürünler açılıp ısı ve ışıkla temas ettikten sonra, ancak 12 saat dayanabilir.

  6. #6
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Açlık duygusunu ne kadar tanıyorsunuz? Fizyolojik açlığı, psikolojik açlıktan ayırdedebiliyor musunuz? Açlığınızla ilgili tüm sorularınızın cevapları burada.
    İş yerinizdesiniz, masa başında çalışıyorsunuz ve açlık birden midenizin kapısını çalıveriyor. Mideniz gurulduyor, konsantrasyonunuz pencereden dışarı pike yapıyor ve sizi bu durumdan tek kurtarabilecek şey de yemek. İyi de bu yoğun arzuya sebep olan ne ve ipleri tekrar nasıl elinize alabilirsiniz? İşte sorular ve cevapları...

    Niçin aç hissediyorum?
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63268
    Vücudunuz, yiyeceğe ihtiyaç duyduğunda, sizin dikkatinizi çekmeye çalışır. Böylece onu besleyebilirsiniz. Bunu da açlık sinyalleri göndererek yapar. Yaşantımıza devam edebilmek için, enerji almak o kadar önemlidir ki, vücut bu ihtiyacı duyurmak için her türlü mekanizmaya sahiptir.
    Pek çok kişinin işlerin midede gerçekleştiğini sanmasına rağmen, beyinde bulunan hipotalamus bölgesi baş roldedir. Vücudun enerji elde edebilmesinin yollarından biri, bazı besinlerin, kan şekeri olarak da bilinen glikoza çevrilmesidir. Kan şekeri seviyeniz, gün içerisinde belli aralıklarla düşer ve bu da bazı hormonların salgılanmasına sebep olur. Bu işaretleri alan hipotalamus, sinir sistemini kullanarak 'Beni besle' mesajları göndermeye başlar. Bu mesajın bir kısmı midenizdeki guruldamaya sebep olurken, diğeri de sizi ne yiyeceğinize doğru yönlendirir. Ancak yeme arzusunu başlatan tek neden fizyolojik değildir ki, çoğu kişinin normalde ihtiyaç duyduğundan daha fazla kalori almasının sebebi de budur. Tat, koku, görüntü ve düşünce gibi psikolojik etmenler de yeme üzerinde etkilidir. Alışkanlıklar da gene aynı oranda önemlidir. Örneğin her sinemaya gidişinizde patlamış mısır yiyorsanız, yeni yemek bile yemiş olsanız, daha biletinizi alırken gene mısır alırsınız, çünkü böyle bir alışkanlık geliştirdiniz.

  7. #7
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Bu sezon makyajda rimel kullanımı hepten ön plana çıkıyor. İster kıvrık, ister uzun, ister hacimli ve dolgun isteyin, pek çok farklı ürün seçeneğinden ihtiyaçlarınıza uygun bir tanesini bulmanız hiç de zor değil.

    Kirpiklerinizi istediğiniz şekle sokacak rimeli ararken, ikisi birarada, su geçirmez gibi özelliklere sahip rimelleri de göz önünde bulundurun.

    Anlaşılacağı üzere seçenekler sonsuz. İhtiyacınız olansa doğru seçimi yapmak.

    İkisi birarada - Çifte etkili rimeller:
    Bu çift yönlü kullanılan rimeller, kirpikleri uzun gösterir. Önden sürülen, beyaz renkteki güçlendirici kirpikleri beslerken, kalınlaştırır ve kirpikleri esas boyanın sürülmesine hazırlar.

    Bu özelliğe sahip rimellerden bazıları:
    L'Oréal Double-Extension Mascara
    Kirpikleri uzatan ve parlak siyah bir renk veren etkileyici bir rimel. Kirpikleri korumak içn seramit R maddesiyle zenginleştirilmiş olan bu üründe kullanılan zemin kat, kirpikleri yoğun
    siyah pigmentlere hazırlıyor.

    Sonuç: Ürün gerçekten de gözleri ön plana çıkarıyor, kirpikleri uzun gösteriyor.

    Bourjois Maxi Frange Waterproof Mascara
    Kirpikleri güçlendirmek için ipek proteiniylke zenginleştirilmiş nefis bir rimel. Rimelin bir ucunu kirpikleri güçlendirmek için kullanırken, su geçirmez olan diğer kısmıyla da
    renklendiriyorsunuz. Ergonomik tasarımıyla elde kullanımı çok rahat.

    Sonuç: Güzelliğinden vazgeçemeyenler için olmazsa olmaz bir ürün. Ayrıca, mavi, yeşil ve siyah renklerde bulmak mümkün.

    Su geçirmez rimeller
    Özellikle yaz aylarında, sahilde bile rimelsiz geçmeyen kadınların tercihi olan bu rimeller, yağmur altında şemsiyesiz, romantik bir gün geçirmek isteyenlerin de tercihi. Bu ürünlerin en güzel yanı ise, sadece su değil, ısı ve ter de geçirmez olmaları. Bu nedenle her daim kullanılabilirler.

    Bu özelliğe sahip rimellerden bazıları:
    Lancome Extrême Waterproof Mascara
    İçerdiği polimer ve esnek lifli formülü sayesinde kirpikleri yüzde 60 oranında uzatan bu su geçirmez rimel, patentli seramidi ile kirpikleri aynı zamanda da korur.

    Sonuç: Uygulaması ve temizlemesi kolay, çok amaçlı, rahat bir ürün.

    Clinique Gentle Waterproof Mascara
    Polimer bazlı formülü sayesinde suya dayanaklı, gözü rahatsız etmeyen bu rimeli topaklanma olmadan kolayca kullanabilirsiniz.

    Sonuç: Allerjiye karşı test edildiği için kontak lens takanların özellikle tercih edebileceği bir ürün.

    Diorshow Waterproof Mascara
    Hem suya, hem de rüzgara dayanıklı bu rimelin farklılığı formülünde. Hacim vermesi garanti edilen rimelin normalden büyük fırçası da kirpikleri kıvırmak ve uzatmak için ideal.

    Sonuç: Tasarımı ve içeriğiyle moda canavarları için biçilmiş kaftan.

    Clarins Fix'Mascara
    Clarins kirpikler için ilk yağmurluğu yarattı. Üst katman olarak sürülen bu ürün, ince parafinler ve gel ajanları içeren transparan bir görünüme sahip. Rimel üzerine bunu sürdüğünüzde,
    rimeliniz su geçirmez oluyor.

    Sonuç: Bu jel, sadece su değiş aynı zamanda yağ geçirmeme özelliğine de sahip. Ayrıca güneş kremi ve nemlendiricilere karşı da dayanıklı.

    Hacim veren rimeller
    Bunlar rimellerinizi olduğunun iki katı kadar dolgun gösterirler ama nasıl? Tabii ki içerdikleri formüller ve özel olarak tasarlanmış fırçaları sayesinde. Hemen her kadının bunlardan bir tane edinmesi şart!

    Bu özelliğe sahip rimellerden bazıları:
    Maybelline Great Lash Mascara
    Süper modellerin tercih etmesiyle tanınan bu rimel, kremimsi dokusu, hacim veren fırçası ile istenilen sonucu elde etmek için birebir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63269

    Sonuç: Maybelline'in Great Lash Mascara'sı asla modası geçmeyen ve sizi hayal kırıklığına uğratmayan bir ürün.

    Chanel Cil à Cil Mascara
    Sade ve şık bir makyaj için ideal. Kremimsi dokusu ve içerdiği silikon ve ipek lifleri sayesinde, kirpikleri kökten uca kadar provitamin B5 formülü ile besler.

    Sonuç: Kirpikleri ayıran, uzatan ve kıvıran uzun ömürlü bir rimel.

    L'Oréal Telescopic Mascara
    'Long-Fix' teknolojisi kullanılmış, krem formülü ile hem kirpikleri kalınlaştırır, hem de çok uzun bir görünüm kazandırır.

    Sonuç: Hızlı bir makyajla gözbebeklerinizi ortaya çıkaracak güzel bir ürün.

    Kıvırtan rimeller
    Kirpikleri kıvırtıp hareket veren bu rimeller gözlerinizi gerçekten de iri gösterir. Ancak şunu da unutmamak gerek: Kıvrık görünüm sağlamak istiyorsanız, rimeli dipten uca doğru sürmelisiniz.

    Bu özelliğe sahip rimellerden bazıları:
    Lancôme Hypnôse Mascara
    Lancome, yumuşatıcı parafinler, kalınlaştırıcı polimerler ve akasya sakızı kullanarak nefis bir ürün yaratmış. Bu ürün sayesinde kirpikler sanki özel olarak yapılmış gibi, üstelik de
    topaklanma olmadan hacimli bir görünüm alıyor.

    Sonuç: Hedeflediğiniz görünüme ulaşmanızı sağlayan kullanışlı bir rimel.

    Estée Lauder Illusionist Intense Mascara
    Esnek fırçası sayesinde yüzde 160'lık bir kıvrıklık sağlıyor. Özel formülü sayesinde kirpikleri ağırlaştırmadan, istenen görünümü sağlayan nefis bir ürün.

    Sonuç: Parlak renkler için özel bir pigment teknolojisiyle zenginleştirilmiş.

    Biotherm Looping Mascara
    Hafifçe kıvrık, neredeyse sonsuz gibi uzun kirpikler, patentli bu kare fırça sayesinde ulaşılması kolay. Fırça, ayırıp uzatmayı amaçlıyor. Formülü ise gerçekten özel; çünkü serbest
    radikallere karşı zeytinyağı kullanılmış. Böylece kirpikler hem dolgun, hem de korunmuş oluyor.

    Sonuç: Topaklanma yapmayan mükemmel görünüm için ideal.

  8. #8
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Doğru renklerle yapılan bir makyaj kadın güzelliğini tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Özellikle de etkileyici bakışlar yaratmak ve gözleri olduğundan daha güzel göstermek için uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmamız gerektiğini hepimiz biliriz. Ancak bunu her zaman başarmak kolay olmuyor. Hacimli ve kıvrık kirpiklere sahip olmanın sırrı doğru rimel seçiminde yatıyor. Kozmetik sektörünün inanılmaz bir buluşu olan rimeller sayesinde dolgun, esnek, uzun ve güçlü kirpiklere sahip olmanız hiç de zor değil. Ancak tabi ki kirpiklerinizi belirginleştirirken boya küpüne dönmemek için rimel kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olduğunu da unutmamalısınız.
    İsterseniz doğal gündüz makyajı yapın isterseniz daha belirgin, baş döndürücü bir gece makyajı... Önemli olan gün boyu kalıcı etkisiyle bakışlarınıza derinlik ve makyajınıza mükemmellik katacak olan doğru rimeli bulabilmektir. Birçok makyaj uzmanı, az malzemeyle hafif makyaj yapmak isteyenlere rimel kullanmalarını öneriyorlar. Ancak öte yandan da maskarayı kullanırken ölçüyü kaçırmamanızı da şiddetle tavsiye ediyorlar. Göz makyajınızı tamamlamanın en etkin yolu olan rimel gözlerinize derinlik ve bakışlarınıza anlam kazandırırken aynı zamanda besleyici formülleriyle kirpiklerinizin beslenmesine yardımcı oluyor.

    Kullandığınız rimelin etkisini arttırmak ve gün boyu kalıcı olmasını sağlamak için sürmeden önce kirpiklerinizi önce fırçalayın ardından da hafifçe pudra sürün. Bu arada kirpiklerinizi aplikatör kullanarak kıvırmayı da ihmal etmeyin.

    Kirpiklere rimel sürerken işe öncelikle kirpiklerin ucundan başlayın daha sonra da uçlardan diplere doğru sürün. Üst kirpikleri yukarıdan aşağıya, sonra alttan yukarıya doğru fırçalayın. Böylece kirpiklerin tek tek hem altları, hem de üstleri rimellenmiş olur. Ayrıca, bu sayede kirpikler kendiliğinden hafifçe yukarıya doğru da kıvrılabilir. Alt kirpikleri ise önce altlarında yukarıya doğru, daha sonra da üstten aşağıya doğru fırçalayın.

    Daha uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak için sürülen kat kat maskara gözlerinizi olduğundan küçük gösterir. Üstelik gün içerisinde fazla uygulanan maskara zamanla kalıplaşır ve yapışkan bir görüntü kazanır. İstediğiniz dolgunluğa ulaşmak için iki kat rimel yeterli olacaktır. Ancak ikinci katı sürmeden önce birincisinin iyice kurumasını bekleyin. Ayrıca kirpikleriniz bu kadar çok ağırlığı taşıyamaz ve kırılmalar olabilir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63270

    Bu arada kirpiklerinizi mutlaka önce kıvırın sonra rimel sürün. Aksi taktirde önce rimel sürer daha sonra da kıvırmak isterseniz kirpiklerinizin kırılmasına neden olursunuz. Kirpiklerinizi aplikatörle çok fazla baskı uygulamadan kıvırın ve birkaç dakika böyle durduktan sonra yavaşça bırakın.

  9. #9
    *prenSes* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mayıs 2007
    Yer
    ist
    Mesajlar
    553
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: güzellik dersleri

    Rimel tipleri

    Kozmetik firmaları gün geçmeden yeni bir ürünü tüketicinin beğenisine sunuyor. Genel olarak su geçirmez ve suda çözülebilen iki tip rimel türünden uygun olanı seçebilirsiniz. Suda çözülebilen rimellerle de kimi zaman temizlenme sorunu yaratabiliyorlar. Su geçirmez rimellerin temizliğini yaparken de gözünüzü fazla hırpalamamaya ve kirpiklerinizi kırmamaya dikkat edin. Bu arada unutmamalısınız ki bir rimelin su geçirmez olması yapışkan olmadığı anl¤¤¤¤¤ gelmez.

    Bu hataları yapmayın!

    Eğer günlük bir makyaj yapıyorsanız mavi, yeşil ya da mor gibi renkli rimelleri tercih etmeyin. Bu renkler günlük makyajınız için ağır olabilir.

    Rimelinizin bulaşmasına, pul pul olmasına ve öbek öbek toplanmasına dikkat edin.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63271

    Aynı zamanda alışveriş yaparken satın alacağınız rimelin daha önceden açılmamış ve kurumamış olmasına özen gösterin.

    Günlük makyajınızda su geçirmez rimeli daha sonra çıkarması zor olduğu için kullanmayın.
    Bu arada rimel fırçanızı tüpün içinde aşağı yukarı pompalamayın. Bu durum hem fırçanızın yıpranmasına hem de rimelinizin hava alarak kurumasına yol açar.

Benzer Konular

  1. Güzellik sırları
    By tuğra nur in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.Aralık.2007, 14:38
  2. Güzellik İksirleri
    By Always in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Ekim.2007, 10:42
  3. Vitaminler ve Güzellik
    By soleil in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Mart.2007, 22:01
  4. Güzellik Diyeti
    By Mustafa Uyar in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 13.Şubat.2007, 13:36
  5. Bal'la Gelen Güzellik
    By şehzade in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 02.Ekim.2006, 11:36

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.