Birisine deli gibi aşık olsak da onun hoşumuza gitmeyen bazı huylarını değiştirmek için elimizden geleni yaparız bazen. Bazen de tüm zevklerimizin uyduğu, mükemmel bir ilişki yaşadığımız sevgilimizden çok basit bir nedenden dolayı ayrılırız.
İleriye dönük düzgün bir ilişki kurabilmek için gerçekten neye ihtiyaç duyuyoruz? İşte bu kadın-erkek herkesin kendisine sorması gereken bir soru.



Beraber olduğumuz kişiyle evlilik yoluna girmeye karar vermek için kendimize birkaç soru sormamız ve bu sorulara dürüstçe cevap vermemiz gerekiyor. Bir ilişkinin filizlenerek tüm gelişme safhalarından sonra nikah masasında çiçek açabilmesi için ilişkinizdeki beş noktaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda bu önemli noktalar üzerinde duracağız:
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=129164


Duygusallık: Bu alanda partnerinizin psikolojisine, hayatta kendisini ifade etme biçimine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu kişi saydığımız özellikler çerçevesinde sizinle ne kadar uyumlu? Sevgilinizin kendine güvenli bir kişi olması, paylaşımcı biri olması ve kendisine ve çevresindeki kişilere saygı duyması onu kendinize eş olarak seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli unsur.



Tarz: Bir insanın hayata bakış açısı onun ilişkilere olan yaklaşımını belirler. Partnerinizin eğitim düzeyi, ilgi alanları, espri gücü, hayattaki amaçları ve insanlarla olan iletişimi onun hayattaki duruşunu ortaya koyar. Dolayısıyla evlenmeyi düşündüğünüz kişinin bu özelliklerini değerlendirerek size ne kadar yakın olduğunu anlayabilirsiniz.


Maddiyat: Maddiyat herkesin hayatının çok önemli bir parçasını oluşturur. O yüzden ileride evlendiğiniz kişiyle kurduğunuz hayatta maddi anlamda problem yaşamak istemiyorsanız bazı şeyleri önceden görmeniz gerekiyor. Örneğin beraber olduğunuz insanın nereye, ne kadar para harcadığını, para konusundaki genel tutumunu, emeklilik ve birikim yapma gibi konularda ne düşündüğünü bilmenizde fayda var.


Ahlak ve inanç dünyası: Bu maddede altını çizdiğimiz konu beraber olduğunuz kişinin dini inançları değil, genel olarak inanç sistemi. Bu kişinin ahlak anlayışı, hayattaki amaçları, sosyal değerleri ve sorumluluk alma kapasitesini bilirseniz ileride bu konular hakkında karşınıza çıkacak olan hiçbir şey sizi şaşırtmayacaktır.


Bu dört alanda güzel bir uyum yakalarsanız ilişkinizin temeli o kadar sağlam olur. Hiç kimse birbirinin aynısı değildir. Fakat aranızdaki farkları önceden görürseniz daha sonra acı çekmektense yol yakınken hoşunuza gitmeyen noktaları ona anlatabilir ve sorunlara beraber çözüm bulabilirsiniz.