Sigara, alkol ve uykusuzluğun vücuttaki olumsuz etkilerinden kurtulmak kolay kolay mümkün mü? Evet... Size vereceğimiz ipuçlarıyla kimse yorgunluğunuzu yüzünüzden okuyamayacak!

1.Aşama: Partiden hemen sonra

Ne geceydi ama! Yatmadan önce vücudunuzu ertesi güne hazırlayacak birkaç acil uygulamaya ihtiyacınız var.

Uyurken enerji toplayın
Cildiniz özellikle şimdi neme ihtiyaç duyar. Yatmadan önce çayla yapacağınız rahatlatıcı bir anti-stres maskesinin gece boyunca etkisini göstermesini bekleyin. Büyük bir bardak su da ertesi gün metabolizmanızın normal çalışmasına yardımcı olacaktır.

Gece boyunca cilt hücre bölünmesini en üst düzeyde gerçekleştirir. Cilt, bu çalışmayı da derinlemesine temiz olduğunda sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir. Temizlik işlemi için ihtiyacınız olan gereç; etkili bir temizleme jelidir.

2.Aşama: Ertesi gün

İki seçeneğiniz var; ya yataktan çıkmamak ya da doğru ürünlerle kısa sürede mükemmel görünmek...

Cilt ve saçlara ilk yardım
Peeling etkili derinlemesine temizleyici bir şampuan, saçlardaki jöle ya da sprey kalıntılarını ve sigara kokusunu alıp götürür. Duşun altında parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın ve suyla durulayın. Vücudunuz da tazeleyici duş jeliyle canlanacaktır. Mango ekstreli yüz bakımı, en solgun ciltlere bile canlı bir ton kazandırıyor. Dudak bakımı jeli ise kuru dudakları yeniliyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=43964

Gözleriniz yorgun mu görünüyor? Gözaltlarındaki koyu gölgeleri kaliteli bir kapatıcıyla mükemmel bir hale getirebilirsiniz. Bir fırça yardımıyla ardından parmak uçlarınızla kapatıcıyı göz altlarınıza iyice yedirin. Seçtiğiniz renk tonunun fondöteninizden bir ton açık olmasına dikkat edin. Daha zor durumlar için birçok markanın profesyonel ürünleri de bulunuyor. La Roche Posay, Biotherm ya da Lancome’un kapatıcıları böyle durumlar için ideal.

3.Aşama: Bir hafta sonra

İşte zinde bir görünüm için etkili makyaj hileleri:

• Gözlerinizin içine sarı-beyaz bir göz kalemi çekin. Bu, gözlerinizdeki kırmızılığı nötralize eder.

• Yüzünüzde fondöten yerine ışığı yansıtan pigmentler içeren vitamin kremleri kullanın. Cildiniz anında canlanacaktır.

• Yanaklar için: Bronz güneş pudraları, cildin taze bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır.