Güney'de başı insana benzeyen kuzu doğdu
Denizli'nin Güney İlçesi'ne bağlı Koparan Köyü'nde dünyaya gelen tek gözlü kuzunun insana benzemesi köyde şaşkınlık uyandırdı

Daha önce de sekiz bacaklı kuzunun dünyaya geldiği köyde, köylüler kuzuyu görmek için birbiriyle yarıştı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=29893

Koparan Köyü'nde oturan Yüksel Göktaş'ın koyunlarından biri üçüz yavruladı. İki kuzu normal ve sağlıklıyken, üçüncü kuzu tek gözlü ve başı insana benzer olarak dünyaya geldi. Ancak, kuzu 16 dakika yaşadı. Tek gözlü bir kuzunun dünyaya geldiğini ve başının insana benzediğini duyan köy sakinleri Göktaş'ın evine akın etti.

Görenleri hayrete düşüren ölü kuzu, sahibi Göktaş tarafından gömüldü. Koparan Köyü Muhtarı Dursun Göktaş, Yüksel Göktaş'a ait koyunlardan yaklaşık 10 yıl önce de sekiz bacaklı bir kuzunun dünyaya geldiğini belirterek, "Köyümüzde tek gözlü kuzunun dünyaya gelmesi herkesi şaşırttı. Çok kısa süre yaşayan kuzu, daha sonra öldü. Kuzuyu bir çok insan merak ederek köyümüze görmeye geldi. Kuzuyu görenler şaşırdı, korkuya kapılanlar bile oldu" dedi.

Koparan köyüne gelerek ölü kuzuyu inceleyen Güney İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Yılmaz Çiftçi, bu tip doğumların ender görüldüğünü belirtti. Veteriner Çiftçi, "Gebelik süresi içinde kullanılan bazı ilaçlar, doğum yapan koyunun geçirebilmiş olabileceği bazı viral infeksiyonlara bağlı olarak oluşan doğumsal bir anomalidir. Bu tür olaylarla çok sık karşılaşmıyoruz ama doğumdan önce koyunun geçirdiği bir kaza veya bir hastalık yüzünden de bu tür bir doğum meydana gelmiş olabilir" diye konuştu.