2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUŞ YAYGIN İLKÖĞRETİM OKULU YIL SONU FEN VE TEKNOLOJI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ KURULU TOPLANTISI TUTANAĞIDIR
Konu : Yıl Sonu Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısı
Tarih : 10.06.2009
Yer : Öğretmenler Odası
Saat : 12:30
Süre : 1 saat

GÜNDEM
1- Açılış ve yoklama
2- Derslerin, öğretim programları ile ilgili emir, tebliğ ve genelgelerin yönetmeliklerin gözden geçirilmesi.
3- 2008–2009 öğretim yılı sınıf bazındaki öğrenci başarılarının değerlendirilmesi
4- II. Kanaat döneminin değerlendirilmesi
5- 2008–2009 Eğitim-öğretim yılı zümre öğretmenler kurulu toplantı kararlarının tekrar ele alınarak değerlendirilmesinin yapılması
6- Fen ve Teknoloji (Fen Bilgisi) ders araç-gereç durumunun değerlendirilmesi
7- Öğretim yöntem ve tekniklerinin değerlendirilmesi.
8- Dilek ve Temenniler
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=116588
9- Kapanış



TOPLANTI TUTANAĞI

Şehit Nusret İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Selma KARACA ve Okul Rehber öğretmeni …………“Öğretim Yılı Sonu Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısı” nı yapmak üzere zümre başkanı ……….. başkanlığında toplanarak yukarıdaki gündem maddelerini aşağıda belirtildiği şekilde görüşerek karara bağlamışlardır.


1. Müdür Yardımcısı Niyazi AKSOY eğitim öğretim yılının sorunsuz olarak tamamlanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek toplantıyı açtı. Yapılan yoklamada Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Seda DEMİR ve Okul Rehber Öğretmeni Zafer KALMAZ’ın hazır bulunduğu görüldü
.
2. İlköğretim Kurumları yönetmeliğinin madde 95 / g bendine göre toplantının yapılmasının gerekliliği ve önemi hakkında Niyazi AKSOY tarafından bilgi verildi. Fen ve teknoloji dersi yeni müfredat uygulamalarının sorunsuz olarak gerçekleştiği, yeni müfredatın öğrenci başarısını genel olarak arttırdığı tüm katılımcılar tarafından ortak fikir olarak belirtildi.
3. II. Dönem Fen Bilgisi dersi sınıflar bazında başarı durumları aşağıda gösterilmiştir.
6/A sınıfı = Fen ve teknoloji dersinden 21 kişiden 2 kişi başarısız olmuştur.
6/B sınıfı = Fen ve teknoloji dersinden 24 kişiden 4 kişi başarısız olmuştur.
7/A sınıfı =Fen ve teknoloji dersinden 30 kişiden 5 kişi başarısız olmuştur.
7/B sınıfı =Fen ve teknoloji dersinden 32 kişiden 1 kişi başarısız olmuştur.
8/A sınıfı = Fen ve teknoloji dersinden 33 kişiden 5 kişi başarısız olmuştur.
8/B sınıfı = Fen ve teknoloji dersinden 33 kişiden 3 kişi başarısız olmuştur.
4. Fen ve Teknoloji öğretmeni Seda DEMİR ; 6.Sınıflarda müfredatın uygun ve başarılı bir şekilde uygulandığını Fen ve Teknoloji dersinde deneylerin çoğunlukla yapıldığını bazı yapılamayan deneylerinde Fen ve Teknoloji dersine ait olan haftalık 3 derslik saatin yeterli olmadığını ifade etti. Konuların yıllık plana uyularak zamanında tamamlandığını ifade etti.
7.Sınıflarında konuların yıllık planda öngörülen süre içerisinde bitirildiğini herhangi bir aksama meydana gelmediğini , bazı deneylerin ise Fen ve Teknoloji dersine ayrılmış olan haftalık saatin yetersizliğinden dolayı yapılamadığını ifade etti.
8.Sınıflarda konuların yıllık planda öngörülen süre içerisinde bitirildiğini herhangi bir aksama meydana gelmediğini söyledi.
5. 2008 -2009 Eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalarda zümre toplantı tutanaklarında belirtilen hususlara genelde uyulduğu görüldü. Gelecek yıllarda zümre toplantıların daha kapsamlı yapılması kararlaştırıldı.
6. Ders araç ve gereçlerinin imkan ve zaman dahilinde sık sık kullanıldığı belirtilerek,okula gerekli makamlardan ihtiyaç bulunan araç-gereçlerin istenmesi kararlaştırıldı.
7. Yeni müfredat öğretim programının gerektirdiği gibi öğretmen ikinci plana geçmiş, tamamen öğrenci merkezli bir öğretim yöntemi izlenmiş,fakat uygulamanın yeni olması sebebiyle bazı aksaklıkların olduğu ve bunların önümüzdeki eğitim-öğretim yılında en aza indirileceği belirtilmiştir. 6,7,8.sınıflarda ünitelerin,ünitelendirilmiş yıllık plan çerçevesinde belirtilen zamanda tamamlanmış olduğu belirtildi.
8. Müdür Yardımcısı Niyazi AKSOY , 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının daha başarılı geçmesini dileyerek toplantıyı bitirdi.


Selma KARACA
Fen ve Teknoloji öğretmeni Okul rehber öğretmeni Okul Müdür Yardımcısı



ONAY
…./06/2009
Reşit EKEN
Okul Müdürü