Adey‘in alt başlığı olan Ridef anketleri, öğrencilerin çok özel ve kişisel bilgilerini içermektedir. Bunun için öğrencinin beyanı olmadan, onun bilgilerini girmek mümkün değildir. Öğrencinin çalışma şartları, ailesiyle arasındaki bağı ve okuldaki tutum ve davranışlarını etkileyen neredeyse bütün etmenler, bu formlarda sorgulanmaktadır.
Okullar, mâlum öğretmenlerin yatıyor zannettikleri; fakat su içmeye vakti bulunmayan işçi karıncalar gibi çalışan öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla ayakta durabilen kurumlardır. Hâliyle öğretmenlerin onca iş yükü arasında, bir de ridef formlarını doldurabilmek için uygun zaman yaratması oldukça zordur. Normalde prosedür, öğrencinin bilgisayar laboratuvarı tarzı bir odaya çağrılarak, formu birlikte doldurmasını öngörmektedir. Fakat her okul için -özellikle köy okulları için- bu mümkün olmadığından, sitemiz aracılığıyla indirebileceğiniz formların çıktısını alıp öğrencilere dağıtarak bu zaman kaybını gidermiş olabilirsiniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=124983
Aşağıdaki bağlantıdan indirebileceğiniz formların çıktılarını öğrencilere dağıttıktan sonra, bilgiler girilmiş hâlde toplayıp E-Okul’daki ridef sayfasına girebilirsiniz.
alıntıdır