ŞAKALAŞMA

Hangi büyük insan, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) kadar büyük bir insan olabilir?! Buna rağmen “Kimin çocuğu varsa onunla çocuklaşsın" buyuran, büyüklerimizin de büyüğü yine Peygamber Efendimizdir. Çocukları onun kadar seven, onun kadar anlayan ve çocuklara onun kadar değer veren kimse yoktu. Ziyaret ettiği evlerdeki çocukları mutlaka fark eder, onlarla ilgilenirdi. Aralarına karışıp tıpkı bir çocuk gibi onlarla oynardı.

Bir gün beş yaşında tatlı mı tatlı bir çocuk olan Muhammed bin Rebi’nin ailesini ziyarete gitmişti. Diğer aile bireyleriyle ilgilendiği gibi Muhammed bin Rebi ile de ilgilendi. Onunla sohbet edip ona takıldı.

Bir ara Peygamberimizin gözü içi su dolu bir kovaya ilişti. Hemen gitti ve kovadan ağzına su alıp döndü. Ağzı su dolu olduğu için Peygamber Efendimizin avurtları şişmiş, kocaman olmuştu. Muhammed bin Rebi’nin üzüm karası gözleri meraktan sonuna kadar açıldı. Acaba güzeller güzeli Peygamberimiz ne yapmaya çalışıyordu? Derken, Muhammed bin Rebi’nin karşısına geçti. Ağzını bir fıskiye gibi yaparak aniden “Püffffffffffffff” diye bütün suyu Muhammed bin Rebi’nin yüzüne püskürttü.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=131351

Beklenmedik bu hareket karşısında minik çocuk gözlerini yummuş, yüzüne çarpan pırıl pırıl su zerreciklerinin serinliği sebebiyle nefesini tuttuğundan göğsü kabarıp kocaman olmuştu. Su bittiğinde tuttuğu nefesi yavaşça bırakıp gözlerini açtı. Su damlayan ıslak kirpiklerinin arasından doğruca Peygamber Efendimizin ay gibi ışıl ışıl parlayan yüzüne baktı. Peygamberimiz (s.a.s) büyük bir neşeyle ona gülümsüyordu.

Aman Allah’ım bu ne güzel bir şaka idi. Sevinçten ne yapacağını bilemedi. Çok mutlu olmuştu. Peygamber Efendimizin kendisine yaptığı bu özel şakayı hayatı boyunca unutmadı, tatlı bir anı olarak hep hatırladı. İnsanlar da onu “Peygamberimizin, yüzüne su püskürterek şakalaştığı çocuk” diye tanıdılar ve onu hep böyle hatırladılar.

[ Musa Mert ]
(Diyanet Çocuk Dergisi, Temmuz 2014, sayfa: 6, 7)