:p Zayıflamayı veya daha sağlıklı beslenmeyi düşünüyorsanız, aşağıda size sunduğumuz astrolojik diyet programından ve lezzetli yemek tariflerinden faydalanabilirsiniz. Üstelik verdiğimiz öneriler tam sizin burcunuza hitap etmektedir. Burada diyet tipinize (burcunuza) göre verilen uygun yemek ve beslenme önerileri, Sunduğumuz tarifler arasında kahvaltı, sıcak ve soğuk yemekler, aperatiflerden oluşan geniş bir tarife yelpazesi bulacaksınız.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Koç Burcu

Diyet Tipi

Siz Koç burcu insanı adeta bir sabırsızlık abidesisiniz. Bu tabi ki yemek konusunda da geçerli. Mutfakta uzun bir süre geçirmek sizi çıldırtıyor. Zaman azlığından genellikle öğün atlar ve acıktığınızda ise önünüze ne gelirse yer, hatta yutarsınız. Yeni çıkan tüm diyetlere meraklı bir şekilde sarılır, ancak uygulamaya başladıktan hemen sonra ise kesersiniz. Sonuç: kilo almak ve vermek modu. Sizin ihtiyacınız olan: sağlıklı bir şekilde yürütülen oruç (diyet) günleri ve çarçabuk meydana konulan az kalorili yemekler. Ayrıca yemek yerken oldukça rahat olmalısınız. Yemeği ne kadar yavaş ve tadarak yerseniz, o derecede tok kalırsınız.

İdeal Program

Öncelikle 3 gün oruç (diyet) uygulamalısınız. Örneğin bir gününüz meyve günü olsun: Bir gün boyunca 1,5 kg meyve ve bol su tüketin. Tabi bu miktarı mutlaka günün tam¤¤¤¤¤ paylaştırmalısınız. Diğer bir gününüzü pirinç günü ilan edin: 125 g pirinci yağsız ve tuzsuz pişirip, 3 eşit miktara bölün. Sabahları pirinci 2 adet ufak doğranmış elmayla, akşamları ise 100 gr. salatalık ile birlikte tüketin. Unutmayın: mutlaka bol bol su içmelisiniz.
3. gününüzü de su günü olarak belirleyin: günde en azından 3 litre sulu gıdalar tüketmelisiniz. Örneğin: sebze çorbası (sebzeler ezilmiş olmalı), sebze ve meyve suları ve soda. Bu üç günden sonra 7 gün boyunca günde 3 öğün yemelisiniz. Kahvaltı, 1 sıcak ve 1 soğuk yemek.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=47784

Kahvaltı Türleri

Marmelatlı peksimet,veya etimek, çilekli yoğurtlu müsli, ballı erik müsli, taze peynir ve salatalıklı çavdar ekmeği, hindi salamlı etimek. dilim peynirli çavdar ekmeği, yumurtalı çavdar ekmeği.

Aperatifler

Çilekli yoğurt, kavun,pırasalı sebze çorbası, elma, erik, üzüm domatesli sebze çorbası, salatalık ve yoğurt, ananas, çilek, armut.

Soğuk Öğünler

Yumurtalı kırmızı turp salatası ve peynir, domatesli kuşkonmaz salatası,sebze salatası, incir salatası, tonbalıklı salata, papaya salatası, mantarlı salata, domatesli dereotu salatası, karpuz salatası.

Sıcak Öğünler

Tavuklu sebze çorbası, yağsız sebzeli pilav, kuşkonmazlı tavuk şiş, kuskus, adaçayı yapraklı tavuk,enginarlı makarna, çilekli yoğurt dereotlu pilav ve bonfile.

Diğer Öneriler

Öncelikle her öğün öncesinde dinlenmiş ve rahat olmalısınız. Bunun için gözlerinizi kapatıp, 10 kez burnunuzdan derin nefes alıp, nefesinizi ağzınızdan verin.
Her yemeği mutlaka oturarak yemelisiniz. Lokmalarınızı yavaş yavaş çiğneyin.
Günlük sorumluluklarınıza formunuzu koruyacağınız küçük hareketler ekleyin: örneğin, mümkün olduğu kadar merdiven çıkın, hatta basamakları ikişer ikişer atlayın.
Sabahları dişlerinizi fırçalarken, yerinizde sayın ve bunu yaparken dizlerinizi mümkün olduğu kadar kaldırın.
Yatmadan önce tüm kaslarınızı rahatlatacak bir egzersiz: dik durun, kollarınızı yukarı doğru kaldırın ve ellerinizi kavuşturun. Bir hareketle öne eğilin, bedeniniz üst kısmını aşağı doğru sarkıtın ve tekrar dik duruma gelin.