1. Olumlu Bir Çevre Oluşturun

Duygusal atmosfer olumlu değilse, insanlar rahatlıklarını, anlaşmazlıklar ve zorluklarla mücadele etme yeteneklerini, güvenlerini, heveslerini, sabırlarını, mizah anlayışlarını ve yaratıcılıklarını kaybederler. Güvenli ve emin hissettiğinizde, değer verilmiş ve memnun hissedersiniz. Daha iyisini düşünün, daha iyi davranın ve insanlara yardım etmekte daha iyi olun.
2. Neyin Daha Önemli Olduğuna Odaklanın

Aşırı yoğun hayatın tek ortak kaybı, daha fazla dikkat etmeniz gereken kendinizsiniz. Seçim yapmalı ve öncelik sırasına koymalısınız. Her ikisini de yapıp, mutlu olduğunuzu hissetmeye başladığınızda, çoğu projeye, insanlara, fikirlere “Hayır, teşekkürler” diyebilmelisiniz.
3. Zamanınızı Akıllıca Kullanın

En yüksek verimi alabilmek için zamanınızı bölün. Zamanınızın çalınmasına ya da ziyan edilmesine izin vermeyin.
4. Kaybedecek Zaman Yok!

Bu modern bağımlılıktır: bilgisayar, BlackBerry, akıllı telefon vs. gibi şeyleri aramaktan vazgeçmek. Çevreni ya da bulunduğun yeri değiştirerek bilgisayarını sürekli yanında bulundurma alışkanlığından kurtul. Ekranını başka bir odaya taşı, bilgisayarı kendine yasaklayarak ya da mecburi aralar planlayarak zamanını programla.
5. Kontrol Altına Alın

Gemmelsmerch birinin yapması gereken ya da yapmak istediği şeyden zorla dikkatini dağıtmasıdır. Bu yer çekimi kadar yaygın ve güçlüdür. Çevrenizdeki gemmelsmerch nedenlerini belirlemek için etrafınızı değerlendirin, ardından dikkat dağılımının üstesinden gelmek ve kontrol etmek için bilinçli şekilde mücadele edin.
6. Ritminizi Bulun
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=134703

Bölgenize geçin ve akışınızı takip edin, araştırmalar ruhsal durumun tüm yapacaklarınızı en yüksek seviyeye çıkardığını ispatlamıştır. Ritminizi bulduğunuzda, gününüzün kontörlünü beyninizdeki otomatik pilota devretmiş olursunuz böylece yaratıcı ve düşünen bölüm ilgilenmesi gereken eşsiz niteliklerle ilgilenebilir.
7. Belirleyin

Neyde iyi olduğunuzu ya da neyi yapmaktan hoşlanmadığınızı mümkünse belirleyin. Amacınızın bağımsız olmamasından ziyade etkili biçimde birbirine bağımlı olmalı. Benim için yaptığını senin için yaparım, bu hayatın olanaklılığıdır.
8. Yıpranmaktan Kaçının

Başka bir deyişle, başarısız şekilde aynı anda birkaç işle birden uğraşmayın. Tüm dikkatinizi bir göreve verin ve daha iyi iş çıkardığınızı görün. Zamanla birkaç işte birden daha başaralı olduğunuzu fark edeceksiniz. Bu aynı anda birkaç işi etkili biçimde yapmanın tek yoludur.
9. Oynayın

Hayal gücüyle yaptığınız işe bağlanın. Bu beyninizin en iyi bölümünü ortaya çıkaracak, görevinizde size odaklanacak, sizi daha başarılı ve verimli hale getirecek.
10. Yavaşlayın

Durun ve düşünün. Kendinize bu acele niye? Neden aceleyle uyanıp, etrafta koşuşturup, yapabileceğinden daha fazla şeyi sıkıştırmaya çalışıyorum? Böyle olunca her şey daha mı iyi oluyor? Diye sorun. Aceleniz düşmanınızdır.

Kaynak