Dünya otomobil endüstrisinin önde gelen üreticilerinden biri olan Volkswagen, yeni marka elçisi olarak ünlü Alman top model Heidi Klum ve pop müzik sanatçısı Seal çiftiyle anlaştı. 3 yıl sürecek ortak anlaşma, Volkswagen’in yeni küçük SUV modeli Tiguan’ın tanıtım kampanyasıyla birlikte start aldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=72847
Volkswagen, Berlin’de düzenlenen bir basın toplantısıyla Heidi Klum ve Seal çiftiyle 3 yıllık sürecek marka elçisi anlaşması yaptığını açıkladı. Hem basılı ilanlar hem de TV reklamlarını kapsayacak anlaşma kapsamında Heidi Klum-Seal çifti, ilk olarak Volkswagen’in yeni küçük SUV’u Tiguan’ın Endülüs’te düzenlenecek yetkili satıcı tanıtım toplantısına video konferans yoluyla katılacak. Tiguan’ın TV reklâmında ise Seal’ın yeni albümü “Living the Right Life”ta yer alan parçalar kullanılacak.
Heidi Klum ve Seal ile VW markasının elçisi olarak anlaşmanın önemine değinen VW Grubu İletişim Başkanı Stephan Grüshem, “Klum ve Seal, modern, çok yönlü ve renkli bir aile. Doğal ve mütevazı kişiliklere sahip, hoşgörülü ve uluslararası insanlar olması dolayısıyla Volkswagen’e de yüklenen değerleri temsil etmektedirler.” açıklamasını yaptı. Bununla birlikte Seal’in 2005 yılında Passat tanıtımına katıldığını da hatırlatan Grüshem, Heidi Klum’un ise çocukluğuna kadar uzanan bir süreçte VW markasına yakın durduğuna dikkat çekti.