Japonların önde gelen otomobil üreticisi Suzuki, dünyadaki yıllık satış cirosunu yüzde 15,2 artırarak bir rekora imza attı.

Suzuki, Japon mali yılı sonu olan Mart 2007 itibariyle dünyada tüm zamanların kendisine ait en iyi satış rakamına ulaştı. Yüzde 15,2 artışla 3,2 trilyon Yen satış cirosuna ulaşan Suzuki aynı zamanda yüzde 7,4 artışla 2 milyon 222 bin adetlik satış rakamını yakaladı. Bu rakamların yedinci yıl üst üste vergi öncesi ve sonrası net gelirlerin de artışı ile beraber sağlanması markanın büyümesinin sağlıklı bir şekilde sürmekte olduğunu gösterdi. Suzuki’nin 2008 hedefleri ise oldukça iddialı. Marka Mart 2008’e kadar 2 milyon 405 bin adetlik satışa ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye’de de Suzuki global büyümeye paralel olarak satışlarını artırdı. Geçen yılın ilk dört ayı ile kıyaslandığında satışlarını yüzde 30 arttıran Suzuki Türkiye, ilk dört ayda hedefini tutturdu.

Suzuki Murahhas Azası Ali Savcı dünyadaki ve Türkiye’deki Suzuki satışlarının artmasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, “Dünya’da ve Türkiye’de otomotiv sektörü duraklama noktasına gelmiştir. Buna karşın Suzuki’nin hem global ölçekte hem de Türkiye pazarında gösterdiği büyüme markanın ve modellerinin başarısını ortaya koymaktadır” dedi.

Suzuki Türkiye’nin global ölçekte Suzuki’nin gösterdiği başarıya paralel olarak büyüme göstermesinin önemine vurgu yapan Savcı,” İlk dört aylık veriler Suzuki satışlarının özellikle B ve SUV segmentinde arttığını göstermektedir. Türk tüketici Grand Vitara Dizel ve benzinli versiyonuna büyük ilgi göstermektedir. SUV Türkiye pazarında en iddialı markalardan biri konumuna geldik” dedi.