Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    7 yaş neden geç olsun? ...

    7 yaş neden geç olsun?



    2005 yılında AÇEV’in başlattığı kampanyayı hatırlıyorum ‘7 Çok Geç’... Neye mi geç? Eğitim için geç. Çünkü eğitime ne kadar erken başlanırsa, o kadar zaman kazanılıyormuş. İki okul yılına denk gelecek başarı farkı yaratıyormuş. Erken çocukluk denen 0-6 yaş arası, çocuğun en hızlı geliştiği ve beynin çalışma biçiminin şekillendiği dönem olarak tanımlanıyor. Zaten, 7 değil 6 yaşında ana sınıfı ile çocukların okul hayatı başlıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=66991

    Son günlerde yazılıp, çizilenlere bakılırsa, yine bu konu ısıtılmaya çalışılıyor gibi bir hisse kapıldım. Bir yanda okul öncesi eğitime ilişkin görüşler, diğer yanda çok dilli çocuk yetiştirme söyleşileri. Zaten aileler sabırsız. Bir an önce okumayı söksün, bir an önce dil öğrensin telaşındalar. Hem piyano çalsın hem bale yapsın, tenisi de iyi oynasın istiyorlar. Ana Türk, baba Türk. Ama çocukla İngilizce konuşuyorlar. Ya da anne İngilizce kursuna gidiyor ve bebeği doğduktan sonra yavrusuyla o öğrendiği İngilizceyle konuşmaya başlıyor. Çocukla anne arasındaki iletişimi düşünebiliyor musunuz? Hırsa bakar mısınız?

    ÖNCE SEVGİ SONRA EĞİTİM

    0-6 yaş eğitimi için Avrupa’da yüzde 100’e varan okullaşmalar örnekleniyor. Bu arada Avrupa’daki eğitim sisteminin ülkemizdeki yorucu sistemden ne kadar farklı olduğu da göz ardı ediliyor. Unutamam, Almanya’da yaşayan arkadaşlarımın 6. ve 7. sınıflara giden çocukları “Hangi rakamın 6 eksiğinin 5 katı 25’tir?” sorusunu bile anlayamazken, bizim okullarımızdan, 2. sınıf öğrencileri bunun yanıtını vermişti. Bizim çocuklarımız, “hangi musluk kaç saatte havuzun ne kadarını doldurur” diye kafa patlatırken, Avrupalı öğrenciler, kapalı havuzlarda eğlenerek işin pratiğini kapıyorlar. Çoğumuz, araba kullanıncaya kadar 1 km’nin ne kadar bir mesafe olduğunu kestiremeden büyüdük. Ama Avrupalı çocuk, 100 hektarlık bir arazi dendiğinde kafasında boyutları canlandırabiliyor.

    Çocukları okula erken başlatmak yerine, okullardaki sistemi sorgulamak daha yaratıcı bir fikir değil mi?

    Üstelik çocukları, sabahtan itibaren öğlen uykusuna yatırıp, akşama dek şiddet içeren çizgi film izlettirip, ödül olarak da McDonalds’a götüren okul öncesi eğitim kuruluşlarını çoğumuz duymuyor muyuz?

    Aileden alınan ilk eğitim en önemli ve kalıcı olandır. 3 yaşındaki sabiyi okula göndermek yerine, ‘okul öncesi eğitim’ için anaları, babaları eğitin derim. Bırakın çocuklar bari 0-6 yaş dönemini analarının yanında, kendi öz dillerinde sevgi sözcükleriyle, öpüp okşanarak geçirsinler. Onları öyle acımasız bir eğitim dönemi bekliyor ki... Sevgiyle, ilgiyle ve dürüst büyütülen çocuklar nasıl olsa adam olurlar.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: 7 yaş neden geç olsun? ...

    Alıntı Alıntı
    Aileden alınan ilk eğitim en önemli ve kalıcı olandır. 3 yaşındaki sabiyi okula göndermek yerine, ‘okul öncesi eğitim’ için anaları, babaları eğitin derim. Bırakın çocuklar bari 0-6 yaş dönemini analarının yanında, kendi öz dillerinde sevgi sözcükleriyle, öpüp okşanarak geçirsinler. Onları öyle acımasız bir eğitim dönemi bekliyor ki... Sevgiyle, ilgiyle ve dürüst büyütülen çocuklar nasıl olsa adam olurlar
    teşekkürler. konu bütünüyle güzel ama bu kısım bence daha da güzel:1hug:

Benzer Konular

  1. olsun kahrolsun
    By genc polıs in forum Aşk ve Sevgi Şiirleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.Ağustos.2008, 23:45
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.Şubat.2008, 16:59
  3. Lanet Olsun
    By *miss*girl* in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Ağustos.2007, 08:29
  4. hediyem olsun...
    By *prenSes* in forum Aşk ve Sevgi Şiirleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.Mayıs.2007, 15:05
  5. Varsın Yok Olsun
    By KöLeKRaL in forum Şairlerden Şiirler
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 02.Aralık.2006, 10:22

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.