Futbolmu Karınızmı


Erkeklerin futbolu eşlerinden daha çok önemsediği ortaya çıktı.

Bir araştırmaya göre erkekler, tuttukları futbol takımına karşı besledikleri vefa ve fedakarlık duygularını eşlerine karşı da beslemiş olsalardı boşanma oranı yüzde 50 azalırdı.



Erkeklerin yüzde 94'ü ne kadar kötü durumda olursa olsun tuttukları takımdan asla vazgeçmeyeceklerini söylerken, yüzde 52'si iyi gitmeyen bir evliliği bitirmek konusunda tereddüt etmeyeceklerini belirtti.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=64976



Dünya Kupası sponsorlarından Duracell'in yaptığı araştırmaya göre, erkeklerin dörtte birinden fazlası ise futbola karşı tutkuları için büyük para borcu altına girmeyi göze alacaklarını söyledi.



Sadece futbola sadakat

Erkeklerin tuttukları takıma karşı sadakatleri ile eşlerine karşı sadakatini karşılaştıran psikolog Aric Sigman, 'aynı sadakat, bağlılık ve fedakarlığı eşlerine karşı göstermiş olsalardı, boşanma oranı yüzde 50 azalırdı' dedi.



Dr. Sigman, 'politikacıların sadakat konusunda bukalemun gibi görüldüğü, işlerin ve ilişkilerin birbiri ardına değiştiği günümüzde erkekler sadakat duygusunu inandıkları tek şeye karşı besliyorlar, futbola' diye konuştu.



Duygu için futbol

Duracell araştırması ayrıca futbolun erkeklerin duygularını dışa vurdukları bir araç olduğunu da belirledi. Erkeklerin yüzde 39'u futbol maçında sevinçten ağladıklarını itiraf etti.



Yüzde 32'lik bir bölüm ise futbolun kendilerine diğer erkeklerle aralarında bir bağ kurmayı öğrettiğini söyledi.



Futbol harcamaları yüksek

Bu arada başka bir araştırmada İngiltere'de taraftarların tuttukları takım uğruna yılda ortalama bin 579 sterlin harcadıklarını belirlendi.



Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, 2005'te taraftarların maç biletleri, spor kanalları ve formalara harcadıkları paranın toplamının 23 milyar sterlin olduğunu belirledi