2010-2011 ÖĞRETİM YILI DARICA İLÇESİ EĞİTİM BÖLGESİ İLKÖĞRETİM
2. SINIFLAR
İLÇE ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI


TOPLANTI TARİHİ :15.09.2010
TOPLANTI YERİ : Aslan Çimento Meslek Lisesi
TOPLANTI SAATİ :10:00



GÜNDEM

1. Açılış ve Yoklama.
2. Yazman Seçimi.
3. Önceki Zümre toplantılarının ve 2009/2010 Eğitim Öğretim yılının değerlendirilmesi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=123811
4. Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklerin incelenmesi.
5. Müfredat Programının incelenmesi.
6. Yıllık, günlük planlar, ünite planları ile gezi, gözlem, deney ve inceleme planları arasında ilçede birlik ve koordinasyonun sağlanması.
7. Çalışma Takviminin incelenmesi.
8. Eğitim bölgesi içinde ve eğitim bölgeleri arasında dayanışma ve rekabeti sağlamak suretiyle eğitimde kalitenin yükseltilmesi.
9. Eğitim ve öğretimi kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması.
10. Eğitim kurumları arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonun sağlanması.
11. Öğrencileri ferdi etkinliklere yöneltmek ve seviye farklılıklarını gidermek için alınacak tedbirler.
12. Eğitime katkıda bulunacak okul ve toplum bütünleşmesinin gerçekleştirilmesi.
13. Öğretmen ve diğer personelin Hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi.
14. Yapılacak olan deneme sınavları ile ilgili görüşler.
15. Dilek ve temenniler.
16. Kapanış.

GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ

MADDE 1: Toplantı 1.Eğitim bölgesi 2.sınıflar zümre başkanı Mustafa TIRINK’un konuşmasıyla açıldı. Zümre başkanı 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek yoklama yaptı. Yoklamada Eğitim bölgesi öğretmenlerinin toplantıda hazır oldukları görüldü. Zümremize yeni katılan öğretmenlerle tanışma sağlandıktan sonra gündem maddeleri başkan tarafından okundu ve zümre öğretmenlerine madde eklemek isteyip istemedikleri soruldu. Herhangi bir ekleme olmadığından gündemin görüşmesine geçildi.

MADDE 2: Yazman seçimi yapıldı. Yazmanlığa DARICA İ.Ö.Ondan Yüksel PIRTI seçildi.

MADDE 3: Önceki zümre toplantılarının ve öğretim yılının değerlendirilmesi yapıldı.
Fatma İMAMOĞLU: Yeni okuma yazma programında başarı oranının daha yüksek olduğunu söyledi.
Gence AVCI: Bu programda okumayı öğrenen öğrencilerin ileriki dönemlerde (yaz tatilinde) okumayı unutmadıklarını ve ayrıca daha da hızlandırmış olarak 2. sınıfa geldiklerini vurguladı.
Zümreye katılan diğer öğretmen arkadaşlar bu konuda kısaca düşüncelerini birbirleriyle paylaştılar.

MADDE 4: Kanun tüzük ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler incelenerek fikir alışverişinde bulunuldu.

MADDE 5: İlköğretim programındaki değişiklikler tartışıldı. Yapılan değişikliklerin yıl içerisinde nasıl uygulanması gerektiği ve başarıya ne oranda etki edeceği konuşuldu. Ayrıca yeni programdaki değişikliklerin 2. sınıfları ilgilendiren bölümleri ayrıntılı biçimde incelendi.


MADDE 6: Mustafa TIRINK: Her ne kadar öğrencilerimiz ve yaşadıkları çevre şartları arasında farklılıklarda olsa ortak plan yapmamız ve birlikte hareket etmemiz başarımızı arttıracaktır.
Fatma İMAMOĞLU: Geçen öğretim yılı başındaki zümrede de bu kararı almıştık fakat uygulamada güçlükler yaşadık.
Ayfer ERDOĞAN.: Yinede bu zümrede alacağımız bir kararla kendi zümremiz içinde planlarda birliktelik sağlaya biliriz.
Serkan YALÇIN.: Kılavuz kitaplar elimize ulaştığı zaman iyi bir incelemeden geçirerek yıllık planlarımızı kılavuz itaplara uygun olarak yapmalıyız. Ben sizlerin etkinlik ihtiyaçlarınızı gidere bilecek ve bilgi paylaşımında buluna bileceğimiz bir site yaptım.
Sitemin adresi: yüksel pırtı,yp48,yuksel-prt.com ‘dur.Yaptığımız planları bu siteden birbirimize ulaştırabilir ve ortak bir plan uygulayabiliriz.
Recep ŞENAY: Türkçe dersi yıllık planını kılavuz kitabına uygun olarak ben yapıp Ertuğrul arkadaşımızın sitesinden sizlere ulaştırabilirim.
Gence AVCI: Bizlerde Ayfer ERDOĞAN ve Serkan YALÇIN ile birlikte hareket ederek Hayat Bilgisi dersi yıllık planını hazırlayabiliriz.
Selçuk AYDOĞAN: Bende Görsel Sanatlar dersi yıllık planını hazırlayıp bu site arcılığı ile sizlere ulaştırmaya çalışacağım.
Yüksel PIRTI: Hep beraber hareket ederek ortak plan hazırlamamız eğitim öğretimin kalitesini yükseltmekle birlikte birlikteliğimizi de güçlendirecektir.
Yapılacak bütün planlar ve çalışmalarda birlikte hareket etme ve 2. bölge zümresiyle iletişim kurarak düşüncelerimizi onlarla paylaşma kararı alındı.

MADDE 7: Çalışma takvimi incelendi.

MADDE 8: Ali KAVALCI.: Sosyal etkinliklerin artırılarak sınıflar arası koordinasyonun sağlanması gerekir. Bizler okulumuzda Beden Eğitimi dersini iki sınıf birlikte yaparak öğrenciler arası iletişim ve rekabeti artırma çalışmalarına önem veriyoruz.
Yüksel PIRTI: Sadece sınıflar arsı değil okullar arsı (2. sınıflar) rekabeti ve dayanışmayı artırıcı kültürel ve sportif etkinlikler planlayıp yapmalıyız.
Gence AVCI: Bu konuda sizlere katılıyorum. Misafir sınıf gezileri düzenleyebiliriz. Beraber karar vereceğimiz bir gün sınıfımızı alıp diğer bir okulda sizlerin sınıflarına gezmeye tanıştırmaya ve hatta beraber oyun oynatmaya getirebiliriz.
Ali KAVALCI: Bu fikri aramızda geliştirerek uygulayalım.

MADDE 9: Ayfer ERDOĞAN: Eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi büyük ölçüde okul idarelerini ilgilendiriyor. Bizler üzerimize düşen görevleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

MADDE 10: Serkan YALÇIN:6. ve 8.maddeleri görüşürken bu konudan bahsetmiştik. Ancak şöyle bir uygulama yapabiliriz. Kılavuz kitaplar dersler ve planlarımız Ekim ayında tamamen rayına oturmuş olur. Ekim ayının içinde bir gün belirleyip toplantı yapar ve fikir alış verişinde bulunabiliriz.

MADDE 11: Recep ŞENAY: Öğrenci seviye farklılıklarının giderilmesi için öğrenci seviye guruplarının oluşturulması, öğrencilerle bireysel olarak ilgilenilmesi gerekir. Ben bir önceki öğretim yılında yine 2. sınıfları okuttum ve şiir defteri uygulamasının birçok faydasını gördüm. En güzel defter yarışması yaptırarak öğrencilere yarışma ortamında düzenli defter tutmayı öğrettim.
Yasemin BAYRAKBATMAZ.: Bende en düzenli çanta yarışması yaparak bu ortamı sağladım.
Yasemin BAYRAKBATMAZ Bu tür küçük gözüken uygulamalar aslında büyük davranışlar kazandırmaktadır.

MADDE 12: Feyzullah AKDEMİR Eğitime katkıda bulunacak okul ve toplum bütünleşmesinin sağlanması için veli okul ve veli öğretmen ilişkilerine gereken önemin verilmesi gerekir. Toplantı sayılarımızı artırarak velileri aktif hale getirmeliyiz.
Turgay ÖZPINAR.: Okula en çok gelip çocuğunun durumunu öğrenen velileri ya da çocuklarını ödüllendirebiliriz.
Gence AVCI.: Bu uygulama öğrencilerin başarısını da arttıracaktır.

MADDE 13: Mustafa TIRINK: Öğretmen arkadaşlarımızın bazıları Hizmet içi Eğitim faaliyetlerini sadece sertifika ve puan olarak görmekteler. Bu yüzden bizlerde başvurduğumuz kursların bazılarından fazla talep olması sebebiyle faydalanamamaktayız.
Ayfer ERDOĞAN: Bu konuda size katılıyorum. İlerleyen günlerdeki toplantılarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine bu konuyu dile getirmeliyiz.

MADDE 14: Yüksel PIRTI: Deneme sınavları şu anda 2. sınıfları ilgilendirmemektedir. Bu maddeyi İlerleyen yıllarda (4. ve 5. sınıf zümrelerinde) görüşürsek daha uygun olacaktır.
Yasemin Bayrak BATMAZ: Öğrencilerimize her tema sonunda gerek klasik gerekse test yöntemleri kullanarak mutlaka değerlendirmeliyiz. Değerlendirme sonucuna göre de eksiklerimizi giderici takviye çalışmalar yapmalıyız.

MADDE 15: Mustafa TIRINKSizlere teşekkür ediyor ve hayırlı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi diliyorum.
İyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

MADDE 16:Kapanış.