YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
NEVŞEHİR



21/06/2007 tarihinde Yunus Emre İlköğretim Okulu öğretmenler odasında, saat 09.00’da aşağıda belirlenen gündem maddelerini görüşmek üzere 2. sınıflar sene sonu zümre öğretmenler kurulu toplantısını yapmak istiyoruz.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
20/06/2007


Bayram OK Ramazan BAYRAKTAR
2/A Sınıf Öğretmeni 2/B Sınıf Öğretmeni





GÜNDEM

  • Açılış ve yoklama.
2. Önceki yapılan zümre öğretmenler kurulu tutanağının incelenmesi ve değerlendirilmesi.I.ve II Kanaat döneminin değerlendirilmesi,
  • Yeni öğretim programının uygulanması ile ilgili açıklamaların ve ünitelerin işleniş bölümlerinin yeniden gözden geçirilmesi.
  • Ünitelendirilmiş yıllık planlarının ve öğretmen kılavuz kitaplarının incelenmesi
  • Ders konularının kazanım ve ilişkilendirildiği ara disiplinlerle kazanımların gözden geçirilmesi.
  • Derslerde işlenen metod ve tekniklerin gözden geçirilerek yaraları ve değerlendirilmesi.
  • Veli işbirliği, veli toplantılarının verimliliğinin değerlendirilmesi.
çalışmaların belirlenmesi
  • Matematik dersinin öğretiminde karşılaşılan güçlüklerin üzerinde durulması
  • Diğer sınıf öğretmenleri ile işbirliği yapılması.
  • Öğrencilerin değerlendirme esasları değerlendirilmesi.
  • Meslekî eserler ve eğitim alanındaki yeni gelişmeler incelenmesi.
  • Dilek ve temenniler
  • Kapanış





O L U R
20/06/2007
Adem AYDIN
Okul Müdürü


YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU 2006-2007 ÖĞRETİM YILI
SENE SONU 2. SINIF ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞI

S I R A N O : 3

T A R İ H : 21 Haziran 2007
S A A T : 09.00’
Y E R : Öğretmenler Odası


GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:


1. Okul Müdürü Adem AYDIN başkanlığında toplantı açıldı, 2/A Sınıf Öğretmeni Bayram OK, 2/B Sınıf Öğretmeni Ramazan BAYRAKTAR’ın toplantıda hazır olduğu görüldü. Okul Müdürü Adem AYDIN iyi dilek ve temennilerle toplantıyı açtı.
2. Ramazan BAYRAKTAR(2/B Sınıfı Öğretmeni); Bir önceki zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanağı okuyarak birlikte gözden geçirildi. Daha önce alınan kararların aynen uygulandığı ve aksaklık olmadığı gözlendi. Birinci dönemin ve ikinci dönemin değerlendirilmesi sonucunda öğrencilerin başarı durumlarının genel anlamda iyi olduğu; yeni eğitim programına uygun şekilde devam edildiği belirlendi. Başarının artırılması için velilerle daha fazla işbirliğine gidildiği; sıkı çalışma ve eksikliği görülen konuların tekrar yoluyla pekiştirildiği; öğrencilerin serbest zamanlarını kitap okuyarak değerlendirerek kavrama ve muhakeme yeteneğinin geliştirilmesine yardımcı olunduğu kitap okuma konusunda yapılan girişimlerin olumlu sonuç verdiği bundan sonrada bu şekilde kitap okuma üzerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesine karar verildi.
3. Yeni öğretim programının uygulanması ile ilgili açıklamalar 2/A Sınıf Öğretmeni Bayram OK tarafından tekrar okunarak hatırlanmış ve ünitelerin işleniş bölümleri incelenmiştir.
4. Okul Müdürü Adem AYDIN , Ünitelendirilmiş yıllık plânda ve kılavuz kitaplarının kullanımında bir sıkıntı olup olmadığını sordu. 2/B Sınıf Öğretmeni Ramazan BAYRAKTAR söz alarak, her hangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. 2/A Sınıf Öğretmeni Bayram OK matematik dersinde çarpma ve bölme konularının ders kitabının ve kılavuz kitapların sonlarına doğru yer aldığı için diğer sınıfa göre 1 aylık bir sarkma olduğunu, bunu da telefi ettiğini bunun dışında planlandığı şekilde eğitim öğretimin sürdürüldüğünü ifade etti. Okul Müdürü Adem AYDIN ;zümre öğretmenlerinin işbirliğine dayalı birlikte hareket etmelerinin önemini vurgulayarak bu konu üzerine daha fazla eğil inmesi belirtti.Zümre iş birliği ile daha başarılı ve daha güzel çalışmalar yapılabileceği üzerinde iki zümre öğretmenide görüş birliğine vardı
5. Ders konularının kazanımları, ara disiplinlerle ilişkilendirilmiş kazanımları ve diğer derslerle ilişkilendirmeleri gözden geçirilmiştir. Dersler diğer derslerle yeri ve zamanı geldikçe ilişkilendirilerek işlenmektedir.
Bayram OK: Türkçe derslerinde ders kitaplarındaki resimlere ağırlık vererek anlama ve yorum yapma ve kendilerini ifade edebilme becerilerinin geliştirilmesine çalıştığını.Türkçe derslerinde anlatım ve anlama çalışmalarını daha geniş olarak ele aldığını ve uygulamaya çalıştığını.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=116656
Ramazan BAYRAKTAR: Türkçe derslerinde düzgün yazı yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik olmak üzere yazı tahtasının daha çok kullanılmasına çalıştığını,Türkçe derslerinde soru-cevap, anlatım, dinleme, izleme, yazma metotlarına sıklıkla yer vererek kullandığını.
1.Okul Müdürü Adem AYDIN : Türkçe derslerinde güzel konuşma ve güzel yazı yazma çalışmalarına daha çok yer verilmesi gerektiğini, öğrencilerin sözlü ve yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesi için zaman zaman kısa metinlerden faydalanarak okuduğunu anlama çalışmalarının yapılmasının faydalı olacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.Ayrıca diğer derslerde de sözlü ve yazılı anlatımın kullanılmasını yararlı olacağını ifade etti.

Bayram OK : Türkçe derslerinde sesli okumalara ağırlıklı olarak yer verdiğini,okuma parçalarının canlandırılarak işlendiğini, metin çalışmalarına ağırlık verdiğini, hece ve seslerin kavratılarak okuma beceri ve alışkanlığını geliştirici çalışmalara ağırlık verdiğini .böylece çocukların güzel konuşma ve yazma çalışmalarında olumlu sonuçlar aldığını ,
Ramazan BAYRAKTAR: Türkçe derslerinde öğrencilerin okuma ilgi ve seviyelerini geliştirici metin çalışmalarına ağırlık verdiğini Matematik derslerinde her ünitede planlamaya uyarak her konuyu ayrıntılı olarak ele almaya çalıştığını, Matematik derslerinin işlenişinde sınıf içi ve çevredeki araç ve gereçlerden yararlanarak uygulamalı olarak işlenmesine gayret Hayat Bilgisi derslerinde anlatım yaptırılmasına, konuların sonundaki konu ve ünite değerlendirme sorularının yapılmasına çalıştığını, Hayat Bilgisi dersiyle ilgili konuların gereğinde resim dersinde konuların pekiştirilmesi açısından uygulamanın yapıldığını, Resim derslerinde duygu ve düşünceleri ifade edici ve el becerilerini geliştirici çalışmalara devam ettiğini, Müzik dersinde ünite konularının işlenmesine azami önemi gösterdiğini,
Bayram OK: Matematik derslerinde soru-cevap, problem çözme metotlarının yanında her soruya ait şekil ve grafiklerin çiziminin yapılarak derslerin daha akılda kalıcı olmasına çalıştığını, Matematik derslerinde öğrencilerin ritmik sayma becerilerinin geliştirilmesine çalıştığını, Matematik konularının yeri geldiğinde oyunlaştırılarak işlenmesine çalıştığı, Hayat Bilgisi dersinin işlenişinde elimizden geldiğince yakın çevremizde bulunan canlı ve cansız materyallerden yararlanmaya çalışarak konuların daha akılda kalıcı olmasına çalıştığını, Resim-Müzik-Beden Eğitimi derslerinde ünite planlarındaki konuların sınıf, okul araç ve gereçlerinin de göz önünde bulundurularak işlenmesine devam ettiğini,
Müzik dersinde belirli gün ve haftalara uygun şarkı öğretimlerinin yapılmasına çalıştığını
Okul Müdürü Adem AYDIN : Matematik derslerinde zihinden problem çözme becerilerinin geliştirilmesine de çalışalım.
Her iki zümre öğretmeni derslerdeki uygulamaları ve ders içi ilişkilendirmelerden bahsederek bu çalışmalarda elde ettikleri kalıcı öğrenme ve başarıdan övünerek bu çalışmalara daha sonraki yıllarda da devam ederek sınıflarındaki başarı düzeylerine başarı katacakları kararına vardılar.
6. Ramazan BAYRAKTAR; Derslerin işlenişi sırasında; anlatım, soru-cevap, deney, gözlem, inceleme, bireysel ve birlikte çalışma, tümevarım tümdengelim, gösterip yaptırma, rol yapma, araştırma, gezi gibi yöntem ve tekniklerden zaten faydalanıldığını,
Ayrıca “Çağdaş Öğretim Yöntemleri” olan “Beyin Fırtınası,Kubaşık Öğrenme,Altı Şapkalı Düşünme Tekniği” gibi yöntemlerin de derslerin işlenişi esnasında uygulamaya çalıştığımızı kalıcı öğrenmeye etkisinin büyük olduğunu ayrıca eğlenceli olduğunu da vurguladı.
Bundan sonraki yıllarda da derslerin işlenişi sırasında klasik öğretim metot ve tekniklerinin dışında, “Çağdaş Öğretim Yöntemleri” olan “Beyin Fırtınası,Kubaşık Öğrenme,Altı Şapkalı Düşünme Tekniği” gibi yöntemlerden de faydalanılmasına karar verildi.

7. Birinci dönemde olduğu gibi bu dönemde de veli toplantısı yapılarak öğrenci durumlarının görüşülmesi, bu konuda ortak görüşlerin alınması ve gerekli işbirliğinin yapılması eğitim öğretim açısından oldukça yararlı olduğu başarının artırılmasında veli toplantılarının da büyük önemi vurgulandı.Veli toplantılarının aksatılmadan yapılmasına özellikle veli toplantısına katılamayan velilerle birebir mutlaka görüşülmesine karar verildi.
8. Okul Müdürü Adem AYDIN matematik dersinin öğretiminde herhangi bir güçlükle karşılaşıp karşılaşmadığını sordu. Toplantıya katılan zümre öğretmenleri ise, şu ana kadar kendi sınıflarında kayda değer bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Matematik dersinin somut hale getirilmesi için derslerde daha fazla uygun araç ve gereçlerden yararlanılmasına karar verilmiştir.

9. Eğitim öğretimin daha verimli olması için diğer öğretmenler ile sürekli işbirliği halinde olunduğunu bundan sonrada bu şekilde devam edilmesıne karar verilmiştir.
  • İlköğretim kurumları yönetmeliği’ne göre 1,2 ve 3. sınıflarda sınav yapılamadığını, bu sebeple öğrencilerin seviyelerini ölçmek amacıyla hazırlanan değerlendirme formları ,performans ödevleri,proje ödevleri etkinlik dosyaları sınıf içi değerlendirme formları ve ders değerlendirme formları kullanılarak değerlendirmenin yapıldığını, üniteler sonunda sözlü, soru-cevap, anlatımlı değerlendirmeler ile ders kitaplarının ünite sonlarındaki ünite değerlendirmelerinin yapılmasının yararlı olduğu kanaatinde olduklarını,kitap okuma çizelgeleri oluşturularak okumanın takip edildiğini başarılı bir yıl geçirildiği her iki zümre öğretmeni de görüş birliği içinde değerlendirme esaslarına uyularak devam edilmesi kararına varıldı.
  • Meslekî eserler ve eğitim alanındaki yeni gelişmeler incelenmesi için seminer döneminde mevzuat değişikliklerinin incelenmesi,ilköğretim proğramının incelenmesi,sınıf rehberlik programının incelenmesi kararına varıldı.
  • Okul Müdürü Adem AYDIN birlik beraberlik içerisinde başarılı bir eğitim öğreti yılı geçirildiğini,her iki zümre öğretmenine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek toplantıyı kapattı.
  • Kapanış.







Bayram OK Ramazan BAYRAKTAR Adem AYDIN
2/A Sınıf Öğretmeni 2/B Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü