Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Türkçe Dersi Zümre Öğretmenler Kurulu Yıl Sonu Toplantı Tutanağı

    2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ……………………………………….İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU YIL SONU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.
    Toplantı Tarihi : …/…./2009
    Toplantı Yeri : Öğretmenler odası
    GÜNDEM


    1- Açılış ve yoklama.
    2- 1. ve 2. dönem başı zümre öğretmenler kurulu toplantısında alınan kararların görüşülmesi ve aksaklıkların giderilmesi için gelecek yıl alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi.
    3- 1. ve 2. dönem yapılan zümrelerde alınan isabetli ve uygulanmasında yarar görülen kararların tespit edilmesi; devamları ve geliştirilmeleri hususunda ileriye dönük tavsiyelerin yazılması.
    4- 2. dönem ders/sınıftaki başarı ve başarısızlık yüzdelerinin sınıf ve şubeler bazında tek tek tespit edilmesi, bu yüzdelerin 1. dönem sonuçları ile karşılaştırılarak başarıdaki artma ve eksilmelerin belirlenmesi. Bu sonuçlarla hedeflenen yıllık başarı düzeyine ulaşılıp ulaşılmadığının tespiti.
    5- Derslerde tüm konuların bitirilip bitirilmediğinin tespiti.
    6- 6.sınıflardan itibaren başlanılan yeni program üzerine düşüncelerin dile getirilmesi.
    7- Diğer hususlar, dilek ve temenniler, kapanış.
    ALINAN KARARLAR
    1- Toplantı okul müdürü ……………………………….nin başkanlığında ders öğretmeni ………………………………………………….nin katılımıyla yapılmıştır.
    2- l. ve 2. dönem başı zümre öğretmenler kurulu toplantısında alınan kararlar ve uygulamalar gözden geçirildi. 1. ve 2. dönem başı zümre öğretmenler kurulu toplantılarında kararlaştırılan konuların zamanında işlendiği ders öğretmeni tarafından belirtildi. Plana yazılan amaç ve davranışların, plana uygun olarak gerçekleştirildiğini, bu konuda bir sıkıntı olmadığını belirten ders öğretmeni; 2. dönem ders işleme biçiminde değişiklik yapıldığını ve yeni biçimle öğrencilerin derslere daha aktif olarak katılmalarının sağlandığını ve böylece amaç ve davranışların gerçekleşmesinin kolaylaştığını belirtti.En büyük problemin öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmada yaşandığı,yine de özellikle 6.sınıf öğrencilerinin bu yolda çok büyük olumlu gelişmeler gösterdiklerini ifade eden Türkçe öğretmeni,seneye bu anlamada velilerle daha sıkı diyolog kurulmasının yerinde olacağını bunun için de tüm öğretmenlerin bu hususta çok hassas olması gerektiğini,okul kütüphanesindeki kitap sayısın arttırılmasını da önemli olduğunu vurguladı.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/turkce-dersi/57175-turkce-dersi-zumre-ogretmenler-kurulu-yil-sonu-toplanti-tutanagi.html#post116632
    3- Ders öğretmeni derslerde kullanılanların dışında ek yöntem ve tekniklere gerek olmadığını ancak derslerde motivasyonu sağlamak amacıyla her dersin başında öğrencilere beş dakika kadar kısa ve eğitici hikaye, deyimlerimizin hikayeleri ile türkülerimizin hikayelerini okumanın öğrencilerin anlama kapasitelerine olumlu etkiler yaptığını gelecek yıl da bu etkinliklere devam edileceğini ifade etti. Bu faaliyetin öğrencileri hem derse motive etmek hem de öğrencilere ahlaki ve kültürel manada olumlu davranışlar kazandırmak açısından önemli olduğun vurgulandı. Bunun yanında öğrencilere, özellikle de 6.sınıf öğrencilerine, müzik eşliğinde okunan masalların,hikayelerin çok büyük etkisi olduğu,öğrencilere kitabı sevdirdiği yönündeki düşünceler dile getirildi.Ayrıca öğrencilere ödev olarak verilen kendi sesinden şiir kaseti doldurma,kaste, cd’ ye hikaye masal okuma gibi etkinliklerin de devamının hem eğitici olduğu hem de öğrencilerin hoşlanarak yaptığı bir faaliyet olarak değerlendirildi.Bunun devamı konusunda karar alındı. Ders Öğretmeni 1. dönem başı zümre öğretmenler kurulu toplantısında kararlaştırılan ,İlçe Zümre Öğretmenleri toplantısında da alınan kararlar doğrultusunda, performans ve proje ödev konularının öğrencilere dağıtıldığını ve mayıs ayı içinde ödevlerin toplanarak değerlendirildiğini ifade etti. Öğrencilere ödevlerini hazırlamalarında rehberlik edildiğini ve ortaya çok güzel çalışmaların çıktığı görüldüğü belirtildi.Ayrıca okulda yapılan ders dışı etkinliklerden biri olan tiyatro çalışmalarının,şiir dinletilerinin de öğrencilerin Türkçe dersindeki başarılarını birebir olumlu yönde etkilediği söylendi.Bu çalışmaların da devamının sağlanması yönünde karar alındı.6.sınıflarda ise zaman açısından sıkıntı yaşandığı,konuların tamamlanmasında süre sıkıntısı doğduğu, yine de derslere konuların uygun biçimde dağıtıldığı belirtildi.Ders Öğretmeni 1. dönem başı zümre öğretmenler kurulu toplantısında kararlaştırılan ve yıllık plana yazılan yazılı yoklama sınav sayısının aynen uygulandığını ve bir aksaklık olmadığını belirtti. Okul müdürü M-S de yapılan çalışmaları taktirle karşıladığını ifade etti.

    4- Ders öğretmeni 1. ve 2. dönem ders / sınıftaki başarı ve başarısızlık yüzdelerinin sınıflar ve şubeler bazında iyi olduğunu ifade etti.Ancak başarının yine de yeterli ve istenilen düzeyde olmadığını bunun ise zamanla aşılabileceğini söyledi.Fakat son sınıflarda ise başarının beklenen düzeyde olduğunu,bunun da öğrencilerin sınav sonuçlarına yansıdığını söyledi. Sınıf ve şubeler bazındaki başarı ve başarısızlık oranlarına bakılarak başarının 2. dönemde daha da arttığı görüldü. Böylece 1. dönem başı zümre öğretmenler kurulunda gösterilen başarı yüzdesi hedefine ulaşıldığı belirlendi.
    5- Ders öğretmeni ……………………………………………….., müfredat çerçevesinde bitirilmeyen konunun olmadığını ifade etti. Okul Müdürü …………………………………………………..de ders konularının bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.SBS ‘de de bunun olumlu sonuçlarının görüldüğü,öğrencilerin Türkçe dersinden hedefledikleri netlere ulaştıkları ifade edildi.

    6-6.sınıflarda başlatılana yeni uygulamanın olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğu ancak olumsuzluklar karşısında öğrencilerin zarar görmeyeceği biçimde hareket edildiği vurgulandı. Uygulamada ilk olmasından dolayı yaşanan ufak-tefek aksaklıkların oluşabildiği ancak bunların da çözüm yollarına ulaşıldığı belirtildi.Gelecek yıl,bu sene göz önünde bulundurularak daha sağlam bir şekilde hareket edilebileceği konusunda karar alınıp,programın yönünün çok iyi bir biçimde kavrandığı ifade edildi.
    5- Ders öğretmeni …………………………………………………………,Türkçe dersindeki başarının artmasının sadece Türkçe öğretmenin elinde olmadığını,dilimiz konusunda tüm öğretmenlerin duyarlı davranmaları gerektiğini söyledi.Ayrıca okulumuzda oluşturulabilecek Türkçe sınıfının da ders başarısının artmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.Türkçe dersindeki başarının doğrudan diğer tüm dersleri de etkilenildiği düşünüldüğünde bu konunun gerçekten büyük önem taşıdığını vurguladı.Oluşturulan bir branş sınıfında öğretmenin öğrencisine ders ortamını dilediği gibi rahat hazırlayabileceğini,kalıcı materyalleri de sınıfa koyabileceğini,öğrencilerin dersi daha çok seveceği ortamların hazırlanmasının kolaylaşacağını belirten ders öğretmeni, bu dileğinin seneye gerçekleşmesini umut ettiğini ifade etti.Okul müdürü ………………………………………bu konuda gerekeli çalışmaların yapılacağını söyledi.Başarılı bir yıl geçirildiğini, bu başarıların gelecek yıl da devam etmesi temennisinde olduğunu ifade ederek okul müdürü toplantıyı sona erdirdi.

    Türkçe Öğretmeni

  2. #2
    canpare
    Misafir

    Standart Yanıt: Türkçe Dersi Zümre Öğretmenler Kurulu Yıl Sonu Toplantı Tutanağı

    Hocam beni büyük bir yükten kurtardın eline ,yüreğine sağlık...

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Haziran.2009, 16:06
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Haziran.2009, 22:05
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.Haziran.2009, 22:50
  4. 5. Sınıflar genişletilmiş zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanağı
    By Mustafa Uyar in forum 5. Sınıf Zümre ve Şube
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Şubat.2009, 17:53
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.Şubat.2009, 22:20

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.