ŞEHİT AHMET ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU 1/A SINIFI
2006/2007 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 4. VELİ TOPLANTI TUTANAĞI


GÜNDEM MADDELERİ:
1- Açılış ve yoklama
2- Devam durumlarının görüşülmesi
3- Birinci dönem sonu öğrencilerin değerlendirilmesi
4- Öğrencilerin yarıyıl tatilini nasıl verimli geçirecekleri

15 Ocak 2007 pazartesi günü saat 12:00 ‘dailişikte imzası bulunan velilerle yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere veli toplantısı yapılmış, velilere toplantıya katıldıkları için teşekkür edilerek kendi öğrencilerinin oturdukları sıralara oturtulmuştur.

1- Öğrenci isimleri gelen velilerin tespiti amacıyla okundu. Katılanların imzaları alındı.

2- Yoklama defterinden öğrencilerin devam durumları tespit edildi. Veliler devam devamsızlık durumundan haberdar edildi. Genel olarak çok devamsızlık yapan öğrencinin olmadığı söylendi. Son günlerde hasta olan öğrencilerin çoğaldığı birbirlerine bulaştığı için iyileşmekte zorlandıkları ,öğrenciyle beraber ailelerinde hastalandıkları ve tüm okulda da dikkat çekecek kadar fazla sayıda öğrencinin devamsızlığı olduğu ve biran önce iyileşip bu durumun düzelmesi dilendi.

3- Birinci dönem sonu, her öğrenci tek tek velilere değerlendirildi. İki öğrencinin (R.Mert Çelik, M.Ali Kiloğlu) sorunları olduğu için okuma yazmaya geçemedikleri, ancak bunlardan R.Mert Çelik’in harflerin büyük çoğunluğunu tanıdığı ama konuşamama sorunu yüzünden sesleri yanlış çıkardığı ,doğru telaffuz edemediğinden okumasının geciktiği söylendi. Üç öğrencinin de evde ilgilenilmediğinden okumaya erken geçemedikleri söylendi. Şu anda sınıfın okuma yazma başarısının % 85 olduğu söylendi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/58675-1-sinif-veli-toplanti-tutanak-ornegi.html#post119917

4- Okuma yazmada zorlanan öğrenci velileri için bu tatilin zorluğu ve bunun sonucu anlatıldı. Tatilde bunların bol ses çalışması yapmaları,tekrar yapmalarının gerekliliği söylendi. Okuma yazmaya geçenlerle ise bol bol kitap okuma ve bakmadan yazma çalışmaları yapmaları istendi. Çekilen emeklerin boşa gitmemesi için ilgi göstermeleri gerektiği söylendi. Yarıyıl tatil kitabının alınması tavsiye edildi. Tatil kitabının yanında hikaye kitaplarının da hediye edileceği , okuyacak kaynaklarının bu sayede çoğalacağı söylendi. Veliler de alınmasından yana olduklarını söylediler.
Çocuklarıyla yarıyıl tatilinde ilgileneceklerini ifade ettiler.

5- Haftalık beden ve tırnak temizlikleri, günlük el, yüz, diş temizlikleri ve elbise temizliklerinin genel olarak önemi anlatıldı. Özellikle belli aralıklarla saç kontrellerini yapmaları istendi.Görülen olumsuz sonucu (saçta bit,sirke vb.)öğretmene bildirmeleri ve beraber önlem alınacağı söylendi. Bu yaşlarda kazanacağı davranışların tüm hayatlarını etkileyeceği hatırlatılarak tavsiyelerde bulunuldu. Veliler de tavsiyelere uyacaklarını söylediler.



5- Okuldaki dersleri pekiştirici, destekleyici nitelikteki çalışmaların yapılabileceği aile içi ortamın sağlanması, çalışma için ayrı oda bulunmasa bile ders çalışacakları saatlerde televizyonun kapatılması, sükunetin sağlanması, derslerinde yardımcı olunması öğrenciyi olumlu etkileyeceği velilere hatırlatılarak gerekli tavsiyelerde bulunuldu.Geçen yıldan beri ilk okuma yazma öğretiminin diğer yıllardan farklı olduğu, bitişik eğik el yazısı ile ilk okuma yazmanın öğretileceği, evde farklı yöntemlerin gösterilmesinin olumsuz olduğu anlatıldı.Öğretmenin gösterdiklerinin dışında bir çalışma yapmamaları istendi. İlk okuma yazma öğretimi hakkında veliler genel olarak bilgilendirildi.

6- Okulda öğrendikleri sesleri evde de tekrar yapmasının önemi pekiştirici olacağı anlatıldı.Öğrenilen seslerle heceler ve kelimeler çalışabilecekleri ama bunu doğru şekilde vermenin önemi işlendi. Tahtada velilere birkaç örnek gösterilip anlatılarak veli bilgilendirildi. Bazı veliler çok bilgilendiklerini yaptıkları yanlışı anladıklarını ifade ettiler. Birinci sınıfların velilerine çok iş düştüğü okulu sevmeleri için anne ve babanın da desteğe ihtiyaç olduğu, verilen ödevlendirmelerde yardımcı olunması gerektiği sürekli tekrarın kalıcı olduğu, öğrenmeyi kolaylaştırdığı anlatıldı.

7- Bazı öğrenci velileri evde yanlış çalıştırıldığı için yada öğrenilen sesle ilgili verilen ödevi evde yapmamasından kaynaklanan başarısızlık olduğu ,ya da öğrencinin hala okuma bilincini kavramadığı bu yüzden isteksiz kalması sebebiyle de başarı sağlayamadığı söylendi. Evde bu durum üzerinde durulursa düzeleceği ödev yapmanın yararının anlatılması istendi. Veliler de üzerinde duracaklarını söylediler.

8- Velilere istek ve önerileri sunuldu. Velilerimizden Öznur UZUN ve Gülten CANATAN velilerin birbirini tanımadıklarını ve bir tanışma çayı hazırlamanın iyi olacağını söylediler. Tanışmalarının çocukları için de faydalı olacağı söylendi. En kısa süre içinde sınıf annelerinin bir düzenleme yaparak diğer velileri çayın tarihi hakkında haberdar edecekleri kararlaştırıldı.

9- Velilerin iyi dilek ve temennileri ile toplantı sona erdi.




27/10/2006
1/A Sınıf Öğretmeni Zeki CEYLAN Öznur UYSAL Okul Müdürü V.

alıntıdır